bartek33365 Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Przymierzałem się do kupna tego modelu bardzo długo ze względu na jego dostępność. Kiedy nadarzyła się okazja musiał być mój. I jest. Model nie jest przyjemny w budowie ze względu na umieszczenie skrzydeł, które delikatnie komplikują składanie. Na dodatek jest jeszcze kilka gorszych aspektów. Min, owiewka która jest pancerna i koszmarna do spasowania. Ja poradziłem sobie tnąc ją w przedniej części. Jakby problemów było mało. Otwory w skrzydłach są w złym miejscu i trzeba je przesunąć bliżej kadłuba. Pomijając problemy składało mi się tego brzydala całkiem przyjemnie. Trafił mi się pierwszy zestaw jaki Eduard wypuścił i szkoda byłoby nie wykorzystać żywicy do podwozia. Malowanie polskie. Używałem farb Vallejo i Pactry. Pierwszy raz pokusiłem się o cieniowanie płótna. Wiem, że delikatnie go skopałem. Wtedy to również dowiedziałem się, że mój aerograf już nie wystarcza do pewnych prac i czas pomyśleć o czymś nowym. Tak, wiem. Mam za małe tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Dla mnie pierwsza klasa Kiedys przymierzalem sie do testorsa/italeri ale w koncu sprzedalem i bede meczyl 72 ale to juz chyba nie w tym roku ( bo Junkers f-13 i Siebel-104Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Jesoooo ależ on piękny. Gratuluję super modelu. Sam poluje od dawna na Lysandera i bez skutku. Piękna ozdoba kolekcji. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 cieniowanie płótna mówisz...dla mnie to jest napier...nie płótna ,-)) Bo cieniowanie to coś subtelnego. Jeśli następnym razem pokusisz się o takie "bajerki" to lepiej przemyśl sprawę, bo model oprócz tego płótna wygląda na bardzo czysto i precyzyjnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 W Bytomiu był? Mi nie do końca podoba się to płótno, jak na skrzydłach jest bardzo fajnie to na kadłubie już nie. Brawo za próbę! Też mam ten model spakowany w czarne pudełko Eduarda, z 2 tonami żywicy i wielką płytką. Zawsze mogłeś oszklenie podmienić na blaszkę Parta, ale to już kosmos z ilością roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Timi a może opchniesz swojego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Timi a może opchniesz swojego ? Nie no bez takich żartów prosze, tylko pochwalić się chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Ten model Edka to chyba Gavia w 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Tak, tylko w zestawie edkowe blachy i zywice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Dzięki za ocenę. Wiem, że go schrzaniłem, ale to nauczka aby tym aerografem nie robić takich rzeczy. Malowanie kamo od reki wychodzi bardzo fajnie, ale tego typu efekty już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 napisze krotko - nie gadaj tyle bo model jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Śmieszny samolocik, ale bardzo podoba mi się wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Bardzo ładny i elegancko wykonany. Mam sentyment do tego samolociku jeszcze od czasów starego Matchboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi