Turlak Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Zacząłem robić model FW 190 w skali 1:72. Model kupiliśmy, z tatą, odrobinę zaczęty od kolegi cooper69. Inbox: Uważam że to model raczej słaby i go nie polecam. Na powyższym zdjęciu widać (od lewej): wentylator silnika „silnik gwiazdowy” ślad po wypychaczu na środku fotela tablica przyrządów z celownikiem żyroskopowym Zamierzam go robić OOTB. Wybrałem wersję A8. Tata przygotował mi pomoce: wybrany schemat malowania szablon do masek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Patrząc jak metodycznie Tata podchodzi do pomocy, moze wyjść z tego ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Fajnie. Będę kibicował. Wbrew pozorom na takich tanich modelach się można sporo nauczyć jak Cię wkurzy - patrz mój Jagdpanzer IV Italeri Silnik bym właśnie zrobił sam metodą modelarzy kartonowych czyli krążki ze sobą sklejane w cylindry - krążki wytniesz w arkuszu polistyrenu dziurkaczami do skóry. PS. Jak ja bym chciał żeby mój synuś tak chciał... U niego w głowie tylko CS i LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Jak się chciało ładną 190 mieć, trza było wziąć Edka. ;-) …Decyzja o zakupie była moja i podyktowana sentymentem. Podobną fokę dostałem z Paryża w okolicach 1982–1983r.Młody nie miał wyboru. Zobaczył w domu przesyłkę i powiedział, że on chce. Dobra. Mieliśmy robić razem. Skoro zamierza startować w konkursiku, to będzie trzepał sam. Niech trzepie. Co przetrzepie za młodu to mu zostanie na starsze lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Podoba mi się przygotowanie do pracy - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi