Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 … Znalazłem w piwnicy kilka po teściowej …Oooo, super. Dzięki za podpowiedz. Będę musiał …Planujesz? Nie muszę. Moja teściowa jest spoko. Niby narzeka na moje hobby ale chwali się nim często. Ostatnio nawet pozbierała i przyniosła mi kawałki granitu z wywierconych otworów (ekipa montowała im balustrady na schodach) i powiedziała że może mi się przyda na podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Night Crawler: Rozjaśnianie: I bielenie: Szukając inspiracji na podstawkę trafiłałem na różnie pomalowane egzemplarze. Większość tych używanych przez wojsko oczywiście była koloru piaskowego, jednakże część z nich miała niektóre elementy żółte. Począwszy od siłowników lemiesza, przez osłony tych siłowników, koła napędowe czy kończąc na całych elementach jezdnych. Różne kombinacje i różne wariacje. Czy ktoś wie czemu tak się dzieje? Instrukcja wspomina o malowaniu na żółto tylko osłon siłowników z reflektorami. Reszta w kolorze piaskowym. Czy to dlatego że być może używano części zapasowych od cywilnych wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 D9 dostarczane są w wersji cywilnej( pomalowane w całości na żółty kolor) do zakładów IMI, gdzie są modyfikowane. Modyfikacja podlega praktycznie tylko na wymianie cywilnej kabiny na wersję opancerzoną, i oczywiście zamalowaniu tej wściekłej żółci. Reszta części jest identyczna z cywilnymi, i takie, w oryginalnym żółtym kolorze są dostarczane z zakładów Caterpillara do wojskowych magazynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Ok. Dzięki za info. Trochę tomarnotrawstwo zasobów i czasu. Najpierw montować normalną kabinę i malować na żółto. A później zdejmować kabinę, montować inną i malować na piaskowo. Ech, kto zrozumie wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Po prostu, kupują gotowy produkt, i przerabiają go wedle swoich potrzeb, taki "tuning" w wojskowym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Po prostu, kupują gotowy produkt, i przerabiają go wedle swoich potrzeb, taki "tuning" w wojskowym wydaniu OK. Dzięks. Podmalowałem lekko bazowymi kolorami. Użyłem białego XF-1, żółtego XF-2, Desert Yellow XF-59 i ich kombinacji w dosyć zmiennych i dowolnych proporcjach Niech przeschnie przez noc, a jutro pomyślę co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Te ryski dziwnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Te ryski dziwnie wyglądają.To taki wstęp do niszczenia więc na razie mogą faktycznie dziwnie wyglądać tym bardziej że jest ich tak dużo ale większość z nich i tak zniknie pod washami, pigmentami, brudem, błockiem czy innymi obiciami i rdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 a jak je uzyskałeś? bo efekt dziwny ale faktycznie jakby to miał być wstęp pod dalsze robienie obić np pędzlem i dalszy weathering to może to po zakończeniu prac wyglądać ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Drapanie jak farba świeża. Wykałaczką głównie coby spodnich warstw farby nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Trochę pobrudziłem: - - - Nie miałem pomysłu na podstawkę, przez chwilę się zastanawiałem czy nie zrobić potworka jak zasypuje dziurę/lej po bombie ale nie chciałem chować lemiesza. Więc po przyklejeniu kawałka płyty z XPS na podstawkę zastanawiałem się co dalej i tak jakoś poszło. Tu przyciąłem, tam dokleiłem i o, mam tyle: I wstępny układ: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Rdzawe szaleństwo - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Lemiesz bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Lemiesz bardzo mi się podoba.Dziękuję. Szaleństwa ciąg dalszy (błyszczy się bo świeżo malowane): - Wstęp do brudzenia lemiesza: I przypudrowana lekko podstawka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Ajj, chyba stanowczo przegiąłeś z rdzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Chyba? Przegiął zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Ajj, chyba stanowczo przegiąłeś z rdzą... Chyba? Przegiął zdecydowanie Hehe, to zemsta. Za te wszystkie modele których nie mogłem rdzewić. Bo współczesne, bo nie wypada, bo się farba nie łuszczy, bo nie realne, bo nie... Więc zrobiłem wrak. Na razie stoi na próbę. Później dodam jeszcze pigmentów na sam model - musi tylko farba podeschnąć. A tak przy okazji czy ktoś używał sykatywy? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Amerykanin czy Izrael?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Rdzawe szaleństwo - To, bardzo fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Amerykanin czy Izrael?,Hmm, w założeniu miał być "amerykandzki" jednak w pewnym momencie dalem ciała bo zamontowałem siłowniki od lemiesza z wersji IDF. A jak siłowniki to i ich osłony i reflektory. Więc wyszedł miks. To, bardzo fajnie wygląda Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 D9 były podobno właśnie od Izraela wypożyczone ( kupione? ), więc może wróciły, ale niestety kolor nie ten, a w takim stanie to by on nie opuścił warsztatów remontowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 czyli w takim wyposarzeniu mogly wystepowac jako maszyny US Army ?? Trudno powiedzieć, niema na to dowodów w postaci jakichkolwiek zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Zapraszam do galerii: Galeria D9R Armored Bulldozer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi