kalaruch Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Nadchodzi czas na zrobienie projektu życia (póki kolejny taki nie nadejdzie, większy ). Wydałem większość okazyjnie kupionych modeli, prawie sprzedałem nawet i kota Składowe projektu: Wolf Pack Typ VIIC Revell 1:72 CMK Torpedo Section CMK Command Section CMK Engine Section CMK Gallery Plus blaszki czeskie - RCsubs 8,8cm SKC Eduarda Załoganci CMK i Revell I cała masa skraczu...również do zrobienia pomieszczenia kapitana/sonar/radio room Start projektu po ukończeniu niezrobionych jednostek Zapraszam do śledzenia i zagrzewania do walki z materiałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Jako że od paru dni po głowie chodziła mi myśl... coś mało U-bootwaffe na forum(właśnie kończę czytać "Moja droga do Scapa Flow" Priena) to siadam w ostatnim rzędzie i cicho obserwuję bo zapowiada się piękny "modelarski rejs" Zdradzisz dlaczego akurat U-201?(mój ulubiony to chyba coś z tego: u-48, u-47 ale to typ B a z C u-96) Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 od lat oglądam ten zestaw z niemałą fascynacja siadam i oglądam proszę o dużo zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 U-201 przez sporo czasu był dowodzony przez Kptlt. Adalberta Schnee (przyp. 'śnieg' hehe) i miał ładnego bałwanka namalowanego na kiosku jak i godło miasta Remscheid. Dodatkowo na 4 patrolu zatopił okręt CAM - HMS Springbank... Nie licząc ładnego kamuflażu, okręt z historią, mniej znany niż Priena, Schepkego, Kretschmera itp. Do pomocy mam niesamowitego kuzyna który kiedyś z obsługi RAF (Airfix stary) zrobił dla mnie niemieckiego żandarma w płaszczu i z ryngrafem! Póki co kończę typ IIA (czekam na czeskie blachy) i lecimy z tematem od lata. Nie ma siedzenia na końcu, pierwsze rzędy wolne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 To zasiadam w pierwszym, bo tu, Panie, na bogato będzie. Może pokusisz się o takich figurantów, dość ciekawy wybór: http://..com/zypvmyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Na pokładzie nie będzie dużo figurantów, sama wachta, jeno we wnętrzu lewiatana będzie wesoła gromadka nie wiem jak umieszczę tam całą gawiedź :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Myślę iż wejdą jak w rzeczywistości... Na wcisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Sardynkowo pasowanie ciasne 'h5' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Takie blaszki robią sąsiedzi - Eduard wysiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 nono ładna blacha, nie powiem kto jest autorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Na RCSUBS.CZ, mało sztuk mają na stanie, ale pewne źródło, listowna przesyłka wzmocniona kartonem - polecam ubootomaniakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Żeby nie być gołosłownym, dziś zrobiłem sobie sesyjkę - przyszła eduardowska 'acht koma acht', pokrętełka i pokładowi fizole z działu sraczmaszyny (od czasu do czasu spiżarni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacocapone Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Zestaw robi wrażenie Zapowiada się niezły egzemplarz 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Jest moc. Powyprzedawałem moje zalegające modele (dziękuję modelarzom z forum że je miłościwie przygarnęli ). Ale też moja motywacja (czyt. minister gospodarki domowej) cieszyła się że wyprzedaję te pudła i będzie tylko kilka Powiem tak - model 8,8cm Eduarda robi wrażenie. Super żywica, bez jamek przekoszeń! CMK oczywiście lekko powichrowane, ale da się naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Piękny potwór się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 No i co naostrzyłes chociaż skalpel już?? Zaglądam i zaglądam a tu nic, a wiesza przeca że temat U-201 jst bliski memu sercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Od razu uprzedzę że ten uboot tak szybko nie powstanie Nie będzie turbo warsztatu. Powolutku powolutku coś tam będę dłubać, ale nie obiecuję regularnych odcinków warsztatowych. W sierpniu zmieniam stan cywilny więc czeka mnie mnóstwo załatwiania formalności i do tego zmiana pracy na DNVGL, więc czasu wolnego ubędzie mnie tragicznie. Skalpel mam stępiony i takim będę operować żeby nie było za łatwo hehe. Wiem wiem, dlatego "Bałwanek" będzie miał stałego obserwatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2016 W sierpniu zmieniam stan cywilny - Zapewne musisz być szczęśliwy.... ?- Tak - muszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Jak w KRLD moja przyszła Ż jest po ASP więc nie ma problemu, ona maluje i ja maluję haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamaczo Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Nadchodzi czas na zrobienie projektu życia (póki kolejny taki nie nadejdzie, większy ).Wydałem większość okazyjnie kupionych modeli, prawie sprzedałem nawet i kota Składowe projektu: Wolf Pack Typ VIIC Revell 1:72 CMK Torpedo Section CMK Command Section CMK Engine Section CMK Gallery Plus blaszki czeskie - RCsubs 8,8cm SKC Eduarda Załoganci CMK i Revell I cała masa skraczu...również do zrobienia pomieszczenia kapitana/sonar/radio room Start projektu po ukończeniu niezrobionych jednostek Zapraszam do śledzenia i zagrzewania do walki z materiałem! No ale żeby kota za faszystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Kot to sowiecki sabotażysta, pasożyt i niszczyciel porządku łazienkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Nie spodziewam się turbo warsztatu, ale mam nadzieję że nie będzie tak się ciągnął jak mój. Przyznam się że też ten temat mi chodził po głowie ale nie byłem pewien czy z jedną nerką bym długo pociągnął. A jak już projekt życia to nie myślałeś o zestawie Pontosa? Chyba że też się obawiasz czy jedna nerka pociągnie. Odnośnie zmiany stylu życia z samolubno-pasożytniczego kawalerzysty na błogosławioną podstawową komórkę społeczną to żeń się chłopie po co masz mieć lepiej ode mnie. I przyjmij życzenia jak najszybszego dołączenia do elitarnego grona beneficjentów programu 500+, Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Skoro tak mi drodzy przyjaciele kibicujecie, to jak tylko zalakieruję F-16 i T-72 to zabieram się za konkursowego U-6 i w międzyczasie zacznę robić wnętrza, które zostaną wstawione do kadłuba. Stefan - zrezygnowałem z pontosa na rzecz rcsubs - piękne blaszki, jest też pokład. Pontos przegiął z ceną grubo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 To fakt. Pontos to taki Volkswagen wśród dodatków. Wyrobili sobie renomę i kasują stosunkowo nieadekwatne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Będę kibicować, zwłaszcza, że mam takiego na magazynie. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi