Skocz do zawartości

TAMIYA 35009 PANZER KAMPFAGEN II Ausf. F-G Mina w Europie

Roziu87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój drugi model i drugi PZ II

W tym modelu chciałem wykorzystać starą gąsienice, i uzyskać efekt że czołg najechał na minę i nastąpił wybuch.

Maluje Aero i farbami Tamki, trochę chemii modelarskiej i wiedzy początkującego

1. Małe wiertła i można robić otwory w dziale i karabinie, no i wiadomo w tłumiku

2. Taką miałem wizję w której czołg najedzie na minę i nastąpił wybuch, nie wiem czy do końca tak może się stać no ale trzeba jakoś zaczynać

3-4-5. Składanie

6. Podkład Vallejo malowany z puszki, sobie pomalowałem podłogę przez przypadek :P mogłem zlać do kieliszka i z Aero malować, mam nauczkę na przyszłość.

7-8-9. Moje pierwsze cieniowanie, które i tak potem zamalowałem ale już mniej więcej wiem jak się to robi Kolor XF-22 i rozjaśniony potem XF-2.

10. Tutaj już pierwsza zabawa i wpadki, Sido a następnie miał być Chipping fluid Miga z lakierem do włosów ale ich połączenie nie owocowało sukcesem, gluty mi się porobiły i konsystencja żelu, stwierdziłem że dam sam Chipping ( i tutaj był bubel wielki z mojej strony nie doczytałem instrukcji do końca i dałem 1 warstwę zamiast 2-3 ).

10,5. I drugi hit ustawiłem sobie wieżyczkę tak jak chciałem na koniec i malowałem, później stwierdziłem przecież jak malowali w fabryce to pewnie była na wprost Kolor XF-59.

11. Chciałem coś innego niż Afrika Corps więc 3 kolorowy kamuflaż poszedł pod moją dłoń w Aero Drugi kolor XF-58 malowałem na żywioł i później zapomniałem o paru miejscach

12. Trzeci kolor XF-64 Trochę tu trochę tam i nagle o kurde mam za dużo :P

13-14. Chipping i problem czemu tak ciężko schodzi, smaruje wodą i nic ciężko idzie i wtedy doszedłem do tego że dałem 1 warstwę preparatu do odprysków :/ Na zielonym prawie wcale nie schodzi ( stwierdziłem że jak na prawdziwych czołgach są 2 3 warstwy farby to nie schodzi ).

15. c.d.n...

1.f5a1376659441088m.jpg 2.d8d3010e755aba16m.jpg 3.d3935b5d0db1ef04m.jpg 4. 46af3e9b3a8424b0m.jpg 5. 62f01bdb13aa8a57m.jpg 6. 33678698d732cf03m.jpg

7. e9661d2404292415m.jpg 8. 3fe15b709abf7ca0m.jpg 9. 73f2947e5ab178c7m.jpg 10. 179c40e08e3f7af7m.jpg 11. 0ac7c45cb99cdbddm.jpg

12. 099509300583a137m.jpg 13. 11156b2e65f2d08fm.jpg 14. 7ffa7243744923fam.jpg

Pozdrawiam Marcin.

• 1 month later...

Nie rozumiem tej manii brudzenia modeli na maxa kiedy najpierw trzeba opanować czyste sklejanie i inne podstawowe techniki.

Przecież w galerii końcowej lepszą ocene porządnie zrobiony model zbierze, niż błotna kreatura.

Na drugi raz sklej normalnie i pomaluj.

Weathering tylko jak już opanujesz wyciąganie detali, washa, oleje itp.

Czy nie wydaje sie Tobie ze te zdjecia sa troche male?

To może troszkę za dużo wymagam żeby wejść na link do zdjęć

Nie rozumiem tej manii brudzenia modeli na maxa kiedy najpierw trzeba opanować czyste sklejanie i inne podstawowe techniki.

Przecież w galerii końcowej lepszą ocene porządnie zrobiony model zbierze, niż błotna kreatura.

Na drugi raz sklej normalnie i pomaluj.

Weathering tylko jak już opanujesz wyciąganie detali, washa, oleje itp.

Na którymś modelu muszę się nauczyć

Czy nie wydaje sie Tobie ze te zdjecia sa troche male?

To może troszkę za dużo wymagam żeby wejść na link do zdjęć

Przyjęte jest że wkleja się zdjęcia o odpowiednim rozmiarze, a nie znaczki pocztowe albo linki.

Inni mogą a Ty nie

• 2 weeks later...