Jędrek Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Teraz kolejna porcja fotek:) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 A teraz pare podwodniaków S197 U18 S195 U16 S178 U29 któryś z klasy Gotland któryś z klasy Vastergotland S303 Utvaer wraz z A535 Valkyreen OORP Wilk i Jastrząb-Kobben (raz z numerem, nazwą i banderą, a na drugim ogołocony z atrybutów) A na koniec kiosk ORP Dzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Z cylku zgadki morskie, co to za okret ? W sumie latwe ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Arkady czyzby to był ruski Swierdłow?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Jego blizniak, brawo ! Konkretnie Murmansk zerwany z holu kolo Hasvik w Norwegii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 ORP "Gen. T. Kościuszko" w gdyńskim porcie W jednym z bloków w tle dorastałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam Dawno mnie nie było ale cóż - obowiązki itp. Poniżej kilka fotek pierwsza może nie związana z okrętami pzynajmniej nie bezpośrednio ale sympatyczna ;) Rosyjski SU-24 lotnictwa morskiego w niskim przelocie:) A tu rosyjski Kilo na tle słońca:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Kolejna zagadka morska . Do czego sluza przedstawione na zdjeciach statki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Do ukladania rurociagow. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Maja wieze wiertnicze, wiec moze do szukania zloz pod dnem morskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Obaj Panowie macie racje PKD4GA i adamkijak. Ten pierwszy to pipe layer, ta duza konstrukcja na rufie jest opuszczana na dol i po niej zsuwany jest na dno spawany z fragmentow rurociag. Ten drugi to drill-ship albo po naszemu "wiertarka" do robienia odwiertow na zlozu. Oba typy jak i im podobne wyposazone sa w tzw DP system ( dynamic positioning ) czyli sprzezone komputerowo GPS z szeregiem aktywnych sterow strumieniowych i azymutalnych zapewniajacych utrzymanie jednostki na zadanej pozycji nad dnem morskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Natknołęm sie na te zdjęcia przypadkowo i przejżałem chyba wszystkie ciekawe .... Ale najbardziej mnie to rozwaliło: A tu mała ciekawostka I tak właśnie trafiają auta do polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 fotki z urlopu - gruziński P211 i turecki Sahil Guvenlik w Batumi Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Czy takie fotki się komuś przydadzą ? Nie siedzę w okrętach, ale obfotografowałem z poczucia "obowiązku" mam jeszcze więcej fotek tej łajby ale fotosik mnie rozwala. Może jakaś propozycja innego serwera ? Zawalczę z photobucket'em ale narazie muszę załapać jak tam się działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 To że rosyjskie niszczyciele proj. 956 dymią, wie chyba każdy, ale to co widziałem podczas wejścia NiR Nastocziwyj zaskoczyło nie tylko mnie, zresztą sami zobaczcie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Czy takie fotki się komuś przydadzą ? oczywiście ale to co widziałem podczas wejścia NiR Nastocziwyj zaskoczyło nie tylko mnie, zresztą sami zobaczcie:) a jest więcej do zobaczenia? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 Ktoś nieżle pomyśłał z tymi ruskimi i pochował je za magazyny portowe. Mając tylko komórkę przy sobie udało mi się zrobić to: Nanuczka III plus Tarantula Jutro do roboty zabieram apara,t może przy wyjściu uda sie coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Jest Jedrek więcej;) oto kilka wybranych fotek: A tutaj drugi okręcik - RFS Gejzer (555) proj. 1234 (Nanuchka III wg. NATO): Oraz ostatni wchodzący RFS Morszajsk (874) proj. 1241.1 MP (Tarantul III wg. NATO): A tutaj widać, że na okręcie musi być klar;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 Kolega Maqui albo pracuje w Kapitanacie Portu albo ma dojścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 kolega maqui nie pracuje w kapitanacie;) ale nauczyl się kombinować hehhe;) jak coś mam więcej fotek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 Szacunek! Kilka lat temu próbowałem się dostać na teren portu, pół godziny pertraktacji i nic. Może kilka fotek Nanuczki z bliska - piękny okręcik, te kopuły, miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Spoczko;) już wklejam fotki nanuczki z bliska:) Na razie tyle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 miodek dla mych oczu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 w tym dziale nie ma tematu z filmikami wiec wrzucam tu :P http://pl.youtube.com/watch?v=IosXz9rNsJw&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Treevill, toż to KotZilla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi