Messer Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Jakub - masz chrom w proszku ( od C1 albo KossuteGin Sun )? Jak tak to pryśnij je bezbarwnym i na to nanieś ten chrom w proszku - da Ci piękny metaliczny poblask na tym kolorze ( zrobiłem tak na moim cr-z - efekt świetny ). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 Mam, ale to będzie za jasne, raczej celuje bardziej w to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Te felgi nie są czarne. ;) Aczkolwiek dla innych, ta farba Gunze C92 jest 100x lepsza od Tamiyi X-18 jakby ktoś miał dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Dobrze... Te koła to Gunmetal. A z tyłu to się Twixy odbijają... Czarny wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Lepszego nie znajdziesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 W sumie możliwe, że kupie, ale nie ma czasem ciepłego poblasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Na moje oko wygląda jak kolor oksydowania. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Podłubałem trochę tylny zderzak i wstępnie opryskałem farbą... W niedziele powinna być pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Bok z tyłu nad nadkolami masz rysy, nie zlikwidujesz tego farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Jak najbardziej, wszystko będzie dopiero szlifowane gąbką. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Buda nadal nie pomalowana, bo walczę jeszcze z tylnym zderzakiem. Felgi jednak idealne nie były i nie chodzi mi o kolor, wyprodukowałem więc nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Tak to dziś wygląda. W niedziele przeszlifuje gąbką 2000 i dam ostatnią mokrą warstwę bezbarwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Nie masz więcej tych felg? Może kiedyś by się przydały do czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Hej ładnie idzie a mam pytanie znaczek hondy to metalowy sticker jest tak? Myślałem że w takim przypadku nakleja się je po lakierowaniu. Później przy polerce nie ma z nimi problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 To z hobby design metalowy, ale nakleja się jak kalkę, był razem z czerwonym tłem. Jeszcze tak nie robiłem, zobaczymy chciałbym go trochę zlać bo w 1:1 czerwone tło jest na równo z H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 12 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2016 Ostatnia warstwa bezbarwnego położona, teraz niech spokojnie schnie nawet miesiąc a w tym czasie będę składał podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Ładnie lakier wylany bez polerki a efekt już jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Zgadzam się z przedmówcą już teraz lakier wygląda bardzo dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Powodzenia w polerce tego potem ;-) Jak wiadomo czarny to najtrudniejszy lakier do polerowania, każda ryska widoczna ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Buda sobie schnie, zabrałem się za podwozie. Nigdy nie lubiłem się z srebrnym, to też po drodze była jedną kąpiel w płynie hamulcowym. Ale oto jest, czeka na czarne wstawki. Docelowo będzie dość mocno przybrudzone, bo nie ma imitować idealnego srebrnego lakieru, tylko połączenie aluminium i czarnej/szarej konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Felgi gotowe, w końcu pomalowałem emalią X-10 i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Evo już prawie skończone, więc zawziąłem się dziś z NSX żeby też zdążyć... Przygotowane wszystkie części: I pomalowane na podstawowe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Felgi wyszły świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lipca 2016 Share Napisano 25 Lipca 2016 Planujesz jakąś większą walorke silnika? Trzeba przyznać - ładne felgi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi