Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakub - masz chrom w proszku ( od C1 albo KossuteGin Sun )? Jak tak to pryśnij je bezbarwnym i na to nanieś ten chrom w proszku - da Ci piękny metaliczny poblask na tym kolorze ( zrobiłem tak na moim cr-z - efekt świetny ).

Pozdrawiam

Messer

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Te felgi nie są czarne. ;)

Aczkolwiek dla innych, ta farba Gunze C92 jest 100x lepsza od Tamiyi X-18 jakby ktoś miał dylemat.

22698763012_2b7f72720e_o_zps0mq5eq2l.jpg

Napisano

Dobrze...

Te koła to Gunmetal. A z tyłu to się Twixy odbijają...

22366575981_5ecfc47f85_h_zpsvhna0pq2.jpg

Czarny wygląda tak.

31b318baeeb5e1e97fb0ec9476d6cd2b.jpg

Napisano

Podłubałem trochę tylny zderzak i wstępnie opryskałem farbą...

W niedziele powinna być pomalowana.

DSCF2383_zpslbgx9kxf.jpg

DSCF2387_zps8swkya8t.jpg

Napisano

Bok z tyłu nad nadkolami masz rysy, nie zlikwidujesz tego farbą.

• 2 weeks later...
Napisano

Buda nadal nie pomalowana, bo walczę jeszcze z tylnym zderzakiem.

Felgi jednak idealne nie były i nie chodzi mi o kolor, wyprodukowałem więc nowe.

DSCF2521_zps5urd4b4l.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Tak to dziś wygląda. W niedziele przeszlifuje gąbką 2000 i dam ostatnią mokrą warstwę bezbarwnego.

DSCF2585_zpskt9yt3d6.jpg

Napisano

Hej ładnie idzie a mam pytanie znaczek hondy to metalowy sticker jest tak? Myślałem że w takim przypadku nakleja się je po lakierowaniu. Później przy polerce nie ma z nimi problemów?

Napisano

To z hobby design metalowy, ale nakleja się jak kalkę, był razem z czerwonym tłem.

Jeszcze tak nie robiłem, zobaczymy chciałbym go trochę zlać bo w 1:1 czerwone tło jest na równo z H.

Napisano

Ostatnia warstwa bezbarwnego położona, teraz niech spokojnie schnie nawet miesiąc a w tym czasie będę składał podwozie.

DSCF2674_zpsdsmdmopo.jpg

DSCF2671_zpsrdghijcj.jpg

DSCF2672_zpspgq2mscm.jpg

Napisano

Powodzenia w polerce tego potem ;-) Jak wiadomo czarny to najtrudniejszy lakier do polerowania, każda ryska widoczna ;-)

• 4 weeks later...
Napisano

Buda sobie schnie, zabrałem się za podwozie.

Nigdy nie lubiłem się z srebrnym, to też po drodze była jedną kąpiel w płynie hamulcowym.

Ale oto jest, czeka na czarne wstawki. Docelowo będzie dość mocno przybrudzone, bo nie ma imitować idealnego srebrnego lakieru, tylko połączenie aluminium i czarnej/szarej konserwacji.

DSCF3074_zpskhmktjc7.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Evo już prawie skończone, więc zawziąłem się dziś z NSX żeby też zdążyć...

Przygotowane wszystkie części:

DSCF3192_zpsgnycmc0z.jpg

I pomalowane na podstawowe kolory.

DSCF3195_zpssvf7qpja.jpg

Napisano

Planujesz jakąś większą walorke silnika?

Trzeba przyznać - ładne felgi .