karambolis8 Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Fajne te wnęki, prawie jak żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Model jest bardzo ładnie zdetalowany, to fakt. ps. A co do wnęk, to najważniejsze, że podobne do oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Pięknie,tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Zaczyna być widać samolot w tej zabawie. Kadłub razem ze skrzydłami poskładany do kupy. Spasowanie przyzwoite, klejąc na Extra Thin Cement da się linię łączenia wyprowadzić naprawdę nieźle - szpachlowania będzie symboliczna ilość. Za podział technologiczny części i ogólne rozplanowanie modelu dla GWH 5+. Mądrze podzielony jest też płat - krawędź łączenia schowana będzie pod klapami i lotkami a zewnętrzne części skrzydeł to jeden element, więc nie będzie trzeba gimnastykować się z wyprowadzaniem krawędzi natarcia i spływu. Na dolnej powierzchni trzeba usunąć linię łączenia, ale i ona poprowadzona jest w taki sposób, że nie będzie później problemów z odtworzeniem nitów i linii podziałowych. Wnęki podwozia, tak jak kokpit, siadły elegancko. Po spasowaniu na sucho trzeba będzie poprawić od wewnętrznej strony kanały wlotowe - przy montażu zbiornika podkadłubowego można by ten etap pominąć, bo szpara jest niewielka, ale przy jego braku w pewnym miejscu trzeba uzupełnić dość sporą szczelinę. Pasek z hipsu załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Jak pasowanie gondoli silników? Słyszałem, że słabo. Zastanawiam się jaka kolejność klejenia tych elementów będzie najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Kanały dolotowe jak widać wyżej. osłony silników trzeba będzie nieco zeszlifować na przedzie, żeby po długości siadły równo, bo po przymiarkach lokalnie pręży, a później trochę szpachli, żeby wyrównać krawędź. Ze spasowaniem specjalnie od pozostałych elementów odbiegać nie będą. Jest trochę rzeźby, ale bez tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Wygląda to bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Wygląda to bardzo fajnie Dzięki Zaszpachlowane, oszlifowane, doklejonych kilka kolejnych części i na abarot to samo Jeszcze kilka takich iteracji i będzie gotowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Płatowiec cały czas jest strugany, co chwilę coś się do szpachlowania ustawia w klejce, więc w ramach walki z monotonią wziąłem się za podstawkę i żywice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Co to za zielona szpachla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2016 Green stuff. Zostało mi trochę jak robiłem drobnicę do Leclerca to na szybko skleiłem dwie części ze sobą i zapchałem nim dziurę pomiędzy nimi ;) ps. Kiedy zaczniesz zagęszczać ruchy z F-16? pps. Płatowiec sklejony (będzie więcej szpachlowania ), usterzenie poziome i dysze wylotowe przyłożone na sucho. Jak te odgromniki na końcach skrzydeł się nie pourywają do końca budowy to będzie cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Noo... ta sylwetka... mniodek na me oczęta. Przy F-16 zagęszczam w tym tygodniu, postaram się niedługo coś wrzucić. Ten GS gdzieś we Wrocku może kupiłeś? PS. Te odgromniki to może warto właśnie oderwać? Trochę grubawe. Master fajne ostatnio wypuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Naprawdę ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Jak tam malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 W fazie planowania ;) W tygodniu powinienem skończyć ogarnianie powierzchni i zamknąć kokpit na gotowo to się pochwalę jakimiś fotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Zostało przykleić drobnicę na swoje miejsce, zamaskować to i owo i malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Szkiełko wygląda na ładnie przydymione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominikrd Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Jako że jestem nie w temacie to zapytam dlaczego owiewka jest zielona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Może dlatego, że taka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominikrd Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 faktycznie. A czy każdy MIG tak ma? Patrzyłem teraz na zdjęcia i na niektórych widać jakby była zwykła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Raz efekt widać słabiej, raz mocniej, ale tak to właśnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2016 Model gotowy do malowania. Do doklejenie zostały odgromniki i OCP, te drugie będę przyklejał po malowaniu. Mechanizacja skrzydła do zdjęć też złapana na slinę - w odpowiedniej pozycji przyklejone bądą na sam koniec. Kabina skompletowana i zamknięta. HUD i lustra wsteczne wklejone, osłona zamknięta. Maskować i malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Lipca 2016 Share Napisano 2 Lipca 2016 Wygląda ładniutko to teraz maluj,tez ładniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lipca 2016 Autor Share Napisano 4 Lipca 2016 No to start. Postanowiłem osobiście sprawdzić metą preshadingu pokazaną tu kiedyś na forum przez Atlisa. Na razie tylko czarny podkład. Ciąg dalszy nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Też jestem ciekaw jak CI to wyjdzie , będę podglądał z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi