KRL Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Okazało się że to nie wada a uszkodzenie mechaniczne powłoki na jednym z e'fów. Tyle mogę napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Kurka KRL, skoro bywasz tu i tam, to może byś przy okazji robił jakieś ładne walkaroundy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Zgadzam się Solo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Myślę że teraz będą znacznie większe możliwości jak tylko będą sprzyjające okoliczności to pewnie że chętnie coś pstryknę tym bardziej ze teraz mam powody osobisto modelarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Czyli będzie Happy End Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Ok. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Wszelakie elementy podwozia są skończone. Nic więcej nie będę przy nich robić bo po złożeniu i tak mało co widać. Popracowałem też trochę z dyszą. Niestety nie szlifowałem tych pasków ze względu na ryzyko zeszlifowania części tych pasów. W powiększeniu widać, z daleka już to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Ale osłonę dyszy też chyba prostowałeś, bo wygląda o wiele lepiej ;) Spróbuj się pobawić w przebarwienia u nasady dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 To tak, tylko jak napisałem. Nie szlifowałem bo nie chciałem jej uszkodzić. Coś spróbuję pokombinować z przepaleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Te łopatki doginałeś na ciepło, czy klej je trzyma? Ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Delikatnie na ciepło. Później trochę kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2016 Coś tam pomału do przodu się ruszyło. Kupiłem także uzbrojenie jakie będę wykorzystywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2016 I ponownie coś tam do przodu ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2016 Zostało kilka szczegółów i będę nakładał podkład. Na owiewce usunąłem szew i zamaskowałem ją. Rakiety złożone i gotowe do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 AIM-9X od Arma Hobby? Musisz koniecznie zrobić dobre zbliżenia na nie, bo zastanawiam się nad ich zakupem i ciekaw jestem jak wypadają w porównaniu do Tamki. AIM-120 wygląda za to na Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 AIM-9X od Arma Hobby? Musisz koniecznie zrobić dobre zbliżenia na nie, bo zastanawiam się nad ich zakupem i ciekaw jestem jak wypadają w porównaniu do Tamki. AIM-120 wygląda za to na Edka. No zaraz, pamiętam jak kiedyś używałeś tych rakiet do jakiegoś F-16 właśnie. I dałbym sobie rękę uciąć, że to był produkt AH właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Czerwca 2016 Share Napisano 20 Czerwca 2016 AIM-9X używałem tylko Tamki. AIM-120 Edka pokazywałem kiedyś w warsztacie, ale o nie nie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrapikoko Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Hej,mimo że jestem nowy na forum to muszę wyrazić swoją frustrację.A więc po kolei.Byłe ostatnio na aerofestiwalu w Poznaniu.Widziałem tam dwa swietne pokazy F-16tek,tiger demo team oraz turkey solo.Zrobiły na mnie takie wrażenie że zapragnąłem zrobić miniaturę F -16tki.Kupiłem Kinetica wersji d,chyba wszystkie możliwie dodatki i postanowiłem ze dla wiekszej motywacji wystartuje w konkursie.Już chce wystartować,patrze a tu zonk,robisz identyczną sztukę.Teraz to sam nie wiem czy startować,najwyżej popełnie plagiat. A Twój warsztat podglądam,przez co będzie mi trochę łatwiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 ...najwyżej popełnie plagiat. No jak byś zamierzał jumać foty z cudzego warsztatu to plagiat, ale jak swoje chcesz pokazywać to wszystko ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrapikoko Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 F-16D lata pierdylion, chyba nie będzie trudne wybrać inną, ciekawą sztukę... Tak,tylko cholera mam nawet te same kalki tiger meet 2013 ...najwyżej popełnie plagiat. No jak byś zamierzał jumać foty z cudzego warsztatu to plagiat, ale jak swoje chcesz pokazywać to wszystko ok ;) a to tak w cudzysłowiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Robienie takiego samego modelu ma tę zaletę, że możesz podpatrywać co autor tego tutaj robi i jak - to często bywa niezłą ściągawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrapikoko Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Kalek nie sprzedam bo zauroczyłem się w tym malowaniu.Ok jutro startuje,a autora przepraszam za zaśmiecanie moimi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 skrapikoko Rób model jaki chcesz i tyle. Kiedyś może będzie konkurs gdzie będzie do zrobienia ten sam model. I co? Pierwsza osoba, która wystartuje zrobi oryginał, a reszta plagiat? Nie, rób co ci się podoba i tyle ;) Karambolis Aim-y 120 są od Edka, 9 od Army. Detal mają bardzo fajny, problemem będą kalki, które są rozmyte. Dokładne zdjęcia wrzucę na dniach. Tymczasem 16-stka dostała maskowanie, podkład i preshading oraz zająłem się resztą, a rakiety dostały pierwszego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Osz kurde już malowanie a ja z moim w proszku ;) Zdjęcia tylko trochę przymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Tak, ale ja mam czas do końca lipca. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi