Skocz do zawartości

"Zanęcanie rekinów latem" USS Indianapolis 1/350 CA-35

marsjanin23

Rekomendowane odpowiedzi

Klasa 4 - Okręty i statki

Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Dołączam się do konkursu modelem Academy USS Indianapolisw skali 1/350 zatopionego przez okręt podwodny I-58

USS_Indianapolis_at_Mare_Island.jpg

I-58.jpg

Rys historyczny niestety w wersji angielskiej

https://www.youtube.com/watch?v=GxZv5KB2kMs

Witam na pokładzie. Fajnie,że ktoś będzie robił ten okręt. Kiedyś bardzo na niego "chorowałem".

Mam tylko jedną drobną uwagę. Wg. mnie został naruszony punkt 6 regulaminu. W pierwszym poście powinien być umieszczony "in-box". Rozumiem, że jest to tylko zabawa, ale regulamin jest regulaminem. Chyba, że model już był zaczęty.

6. Warunkiem przystąpienia do konkursu będzie prowadzenie warsztatu i umieszczeniu galerii finalnej modelu w dziale konkursowym oraz zmieszczeniu się w terminie. Startujemy wszyscy od zera z nowym modelem, a warunkiem zakwalifikowania modelu do oceny jest przedstawienie "In-boxa" tegoż modelu w pierwszym poście relacji. Istnieje możliwość wyjątkowego dopuszczenia modelu rozpoczętego w stadium początkowym. Kilka, maksymalnie kilkanaście części wyciętych z ramek, lub sklejonych. Administracja będzie dopuszczać takie rozpoczęte prace z skróconym terminem oddania pracy. Model będzie musiał zostać ukończony z nieprzekraczalną datą ostateczną 30 lipca 2015 do godziny 23.59 - o szczegóły/decyzję dopuszczenia rozpoczętego modelu do zabawy, prosimy o kontakt z administracją poprzez PW

Lekko kontrowersyjny tytuł w kontekscie tego co się wydarzyło.

Moim zdaniem takie nazwanie katastrofy i horroru przez jaki przeszli rozbitkowie jest co najmniej politycznie niepoprawne... Zobaczymy jaki będzie model.

Aż sobie sprawdziłem...

Poprawność polityczna – sposób używania języka w dyskursie publicznym, którego deklarowanym celem jest zachowanie szacunku oraz tolerancji wobec przeciwnika w dyskusji

Panowie niestety mam wypaczone poczucie humoru szczególnie wieczorem wpadam na kontrowersyjne pomysły

Historia Indianapolis ukazuje nam przedziwne koleje wojny które powodują makabryczne doznania dla biorących w nich udział ludzi.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 6 years later...

Hej i jak idzie budowa bo trochę lat minęło :) mam pytanie bo sam właśnie zasiadam do budowy indianapolis ACADEMY 1:350 z elementami fototrawionymi tego samego modelu co ty i tutaj mam mały problem gdyż pierwszy raz mam do czynienia z tymi blaszkami, ale postępuje z godnie z instrukcją i do momentu schodów wszystko było ok. Mianowicie pękły mi schody w trakcie wyginania, rozumiem że prawdopodobnie nie w ta stronę je wyginałem. A pytanie brzmi czy mogę dokupić same schody aby nie kupować całego zestawu za ponad 100 złotych? \

I znalazłem coś takiego MK1 Design MS-35027 Royal Navy Stair Set 1/350 na stronie:https://www.plastmodel.pl/39458-mk1-design-ms-35027-royal-navy-stair-set-1350

i teoretycznie myślę że o te dokładnie chodzi ale pewności nie mam, czy może ktoś mi doradzić lub potwierdzić że znalazłem dobre schody ? 

dla pewności Wrzuciłem zdjęcie dokładnie tych schodów z zestawu.

Bardzo bym był wdzieczny za pomoc.

1669453120041.jpg