gustlik Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam w moim drugim wątku konkursowym do kompletu przy panterze stanie Sd.kfz 251/3 ausf D firmy AFV w barwach 5 dywizji Wiking z okresu walk latem 1944 w okolicach Warszawy. Model wymaga niewielkich przeróbek i trochę dodatków. Dodam skrajniki Rb, podstawy anteny Rb, anteny Rb, gąski wymienię na pojedyncze z Dragona. Sam pojazd jest średnio obfotografowany : Mam już zamówione kalki tego zegara na wewnętrznej stronie osłony przedniego KM. Felga na przód również zamówiona. Ale po fotkach nie widać numeru rejestracyjnego ani czy jest logo dywizji więc jeśli nic nie znajdę to w tej kwestii będę improwizował. Regulaminowy in-box : Zaskoczyła mnie ilość pojazdów współczesnych liczyłem na nieco większą frekwencję pojazdów z IIwś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Mam nadzieję, że się wyrobisz z dwoma modelami. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Zasiadam i kibicuję. Dobrze że przybywa pojazdów z II WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 No w końcu coś, co mnie interesuje. Bo póki co to w większości współczesne i nie ma co oglądać :( A współczesnych coraz więcej i więcej i więcej się robi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 przyczyn niezależnych nie udało mi się ukończyć modelu w wyznaczonym czasie. Na tą chwilę model jest z grubsza skończony, widać trochę baboli do poprawy, wiem, do dorobienia tak samo jeszcze troszkę pozostało. Na pewno muszę jeszcze zamówić potrzebne kalki. W maju będę się przeprowadzał a teraz mam tyle zajęć że etap malarski będę dopiero kontynuował w czerwcu. Do tego czasu postaram się coś jeszcze podłubać przy samym modelu. Koła jeszcze zestawowe ale docelowo będą z Pazerartu. Model złożony na sucho. Za wszelkie uwagi i sugestie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 No dzięki, jest jeszcze sporo pracy,trzeba dorobić kabelki do radia itd. Największe jaja były z felgą żywiczną kupioną na ebay. Sprzedawała to firma z Warszawy ale nie chciała wysłać na terenie kraju tylko za granice, to musiał brat z Niemiec zamówić i mi przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Popracuj jeszcze nad jakością zdjęć. Model bardzo ciekawie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Przy następnej porcji zdjęć postaram się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Nawet nie wiedziałem,że powstaje takie cóś.Życzę powodzenia w trakcie pracy,sam kiedyś przymierzałem się do takiej scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Dzięki, przyda się. Projekt zaczęty wraz z letnik konkursem ubiegłego lata, niestety z przyczyn niezależnych musiałem przerwać i teraz wrzucam postęp prac dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Do 251 zmontowałem gąsienice, dorobiłem kilka kabelków do radia i dwa wspólne zdjęcia plus te z epoki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Dawaj dalej, jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Działam działam, teraz w kwestii naklejek numerki 221 będą z resztek kalek, zegara na wewnętrznej stroni jednak robił nie będę, za drogi szpas, krzyży transporter nie ma, tablic rejestracyjnych tak samo, podobnie nie widać ani godła jednostki z tyłu czy przodu jak i oznaczeń taktycznych. Także jedynie dostanie numerek 221. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Projekt nie upadł, mała aktualizacja po dość długim okresie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Nie jest to poziom jak u niektórych, ale przy następnym postaram się jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Jeśli można zapytać tą felgę to z kont kolega wziął ? takiej właśnie szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Jeśli można zapytać tą felgę to z kont kolega wziął ? takiej właśnie szukam. na ebay-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Jeśli można zapytać tą felgę to z kont kolega wziął ? takiej właśnie szukam. na ebay-u Diękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Generalnie te felge sprzedawał jakiś koleś z warszawy ale nie chciał wysłać na terenie Polski tylko za granice, brat zamówił do Niemiec i mi przywiózł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Generalnie te felge sprzedawał jakiś koleś z warszawy ale nie chciał wysłać na terenie Polski tylko za granice, brat zamówił do Niemiec i mi przywiózł. O to świetnie się składa bo właśnie jeszcze jestem w Niemczech to zamówię, jeszcze raz dzięki. Te fotki to pochodzą z Polskich opracowań czy zagranicznych ja mam np. identyczne ale z wydawnictwa Niemieckiego tam nabytego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Fotki archiwalne, znalezione w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 A ja "mazy" bym zostawił. Założyć można, że Niemiec malujący też miał słaby sprzęt do malowania. Poza tym pigmenty itp. i będzie dobrze wyglądać. Jakimś filtrem zróżnicowałbym jednak Sdka względem Pantery, żeby nie było że oba pojazdy mają identyczne kamo, taki sam odcień itp. Zwłaszcza jak będą stały obok siebie, to powinno być zróżnicowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Piechota i obsługa wszystko by oddała za tak gruby pancerz w 1:1 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 1 Września 2017 Autor Share Napisano 1 Września 2017 Kamuflaż będzie zróżnicowany głównie będą różnić się odcieniami. Finalnie na całość nałożę dust effect od AK. Wnętrze bogate ale i tak nic nie widać przez płachtę nad radiostacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi