Zlevikk Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Drugi model ukończony. Trochę poeksperymentowałem ze zdjęciami gdyż część z nich zrobiłem przy świetle słonecznym (dosłownie), a część w cieniu. Sami ocenicie jak wyszło. Mam w planie jedno ze zdjęć obrobić w Photoshopie i "wrzucić" czołg gdzieś w las albo na polanę więc jakieś fotki powinny dojść niedługo. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Wyszedł fajny zieloniutki. Dobrze że go za bardzo nie obtłukłeś. Rusofile mają z kolorem najprościej bo jaki by zielony odcień nie wyszedł zawsze prawidłowy Z małych uwag: - za dużo ujęć preparatów geologicznych na spodach błotników - okopć rury wydechowe na końcach Edytowane 5 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Dajcie znać czy widać zdjęcia bo mam znowu z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Całkiem sympatycznie to wyszło, bardzo ładne brudzenie, tylko teraz, to on aż się prosi o choćby małą podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 uuu ale ściorany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 2 model. ho ho. mi się podoba. Czasami można spotkać osoby ,które malują już 10 czołg i nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Zdjęć brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 No ładniutki bardzo, w calokształcie mi sie podoba, brawo za wyczucie brudzenia i malunku ani za mało Ani za dużo, w sam raz. no tak, podstawka by mu sie przydała, choc by najprostsza. By sie nie zatracił na niej cały brudzink i malunek. Co następne bedzie na warsztacie, z chęcią popatrzę, bo sam sie na okręty przerzuciłem by odpocząć od wszystkiego co jeździ. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 Bardzo fajny Najbardziej podobają mi się wytarte krawędzie włazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Jest piękny, klimatyczny, świetny w odbiorze, ładnie ubrudzony- tak na czerwiec czterdziestego pierwszego;) Nad wydechami można by jeszcze popracować ale i już teraz wyglądają dobrze. Napisz jak zrobiłeś wytarcia włazów wieżowych tzn. technika i co użyłeś do metalicznego podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Nie ma zdjęć. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 9 Maja 2016 Autor Share Napisano 9 Maja 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Pora poodpowiadać na pytania co niektórych:) Całkiem sympatycznie to wyszło, bardzo ładne brudzenie, tylko teraz, to on aż się prosi o choćby małą podstawkę. Podstawek jeszcze nie robiłem nigdy ale kiedyś musi być ten pierwszy raz może i spróbuję wtedy wrzucę dodatkowe fotki. Zdjęć brak Nie ma zdjęć. :( Z postów wynika, że większość zdjęcia widzi więc nie wiem co może być przyczyną, że wy ich nie widzicie. W tej galerii zdjęcia wrzucałem trochę inaczej niż wcześniej i zauważyłem, że za każdym razem się długo ładują. Poprawię to przy następnym projekcie. ...Co następne bedzie na warsztacie... Najbliższe plany: 1. Nauczyć się robić podstawki:) 2. Następny będzie ostatni z "małych modeli" Jeep Willys (Tamiya 35219). Mam zamiar go ukończyć w 2 tygodnie, a potem na warsztat biorę: (niekoniecznie w tej kolejności) Tiger I Late (Dragon 6383), Tiger I Early (Dragon 6730), Tiger I Early (Dragon 6820), Sherman M4A3E8 "Fury" (na bazie Tamiya 25175), Sherman M4A3E8 "Thunderbolt VII" (Dragon 6183), Panther D (Tamiya 35345) oraz KV-1 model 1942 (Trumpeter 00360). ...podobają mi się wytarte krawędzie włazów ...Napisz jak zrobiłeś wytarcia włazów wieżowych tzn. technika i co użyłeś do metalicznego podkładu. Najpierw poobijałem go jaśniejszym niż bazowy zielonym potem na to obicia kolorem Vallejo Model Color 822, a następnie przecieram miękkim ołówkiem grafitowym te miejsca gdzie metal nie miał szans za szybo pordzewieć np. włazy lub krawędzie kadłuba. I macie taki efekt jak na zdjęciach Pora wracać do warsztatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi