ministersan Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Witam Model jeszcze nie skończony - trzeba jeszcze dopieścić kilka elementów (łopata, ogniwo na pancerzu, itp), ściągnąć maskowanie z wizjerów, dolepić anteny i kogucika i trochę dopracować brudzenie. Pomimo to zrobiłem galerie, bo właśnie przyszedł namiot bezcieniowy i nie mogłem się powstrzymać. Lampy już są - aparat jeszcze nie taki, ale zdjęcia już niebo lepsze. Dlatego oprócz uwag do modelu proszę kolegów o porady co jeszcze poprawić w zdjęciach, na pewno mam problemy z kadrowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Popraw balans bieli. Białe tło nie powinno wychodzić na zdjęciach fioletowe. Masz kilka różnych typów źródeł światła? (np halogen i świetlówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Hmm, ja bym powiedział, że namiot niewiele na razie pomógł. Zdjęcia są trochę zacienione z przodu i niestety ogólnie za ciemne. Kolory też jakieś nie teges. Brąz (jeśli to miał być brąz) z kamuflażu NATO u mnie wychodzi żółto-pomarańczowo-brudny. O modelu chwilowo (do czasu lepszych zdjęć) się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Kolor to piaskowy, nie brąz z NATO. To akurat troche rozjaśniona Tamia Xf59. Po południu wrzucę fotkę lamp jakich używam. A rożowy pojawił się po zabawie suwakami w Infranie. EDIT: Mam dwie lampki z OBI, w tym tygodniu kupuje trzecią. Oświetlam lewą i prawą stronę namiotu. Trzecia lampa od góry i to chyba wystarczy? Takie mam żarówki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Obawiam się, że żarówy są za "ciepłe", 2700K to świeci na żółto, nie biel ( stąd przewaga barw żółto-brązowych na zdjęciach) - od 5500K dopiero widać w miarę realne kolory. Czym więcej K tym lepiej, ale i drożej ( powyżej 6000K)... Dokupienie kolejnej 2700K niewiele poprawi, tak sądzę. Kolejna sprawa, to nie mieszanie źródeł światła o różnej temperaturze., aparat głupieje ( balans bieli ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Jeśli ustawisz w aparacie balans bieli na te 2700K to powinno coś z tego wyjść bez suwakowania w irfanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 W Leroy Merlin sa żarówki 6500K 25W ( po staremu 110W) za 13 pln sztuka, 2600K do niczego sie nie nadają. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Nie ma już waluty "pln" . "PLZ" lub "ZŁ", analogicznie jak USD, GBP , CHF - gdzie pierwsza litera od nazwy kraju, a dwie pozostałe od nazwy waluty. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Ładne to strzelające pudło. Ciekawiej wygląda w takich barwach, niż w standardowym trójkolorze. Skończ i zrób porządne zdjęcia Nie ma już waluty "pln" . "PLZ" lub "ZŁ", analogicznie jak USD, GBP , CHF - gdzie pierwsza litera od nazwy kraju, a dwie pozostałe od nazwy waluty. :-) Bzdura raz, bzdura dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Ładny kawałek pancerza . Wypasiony modelik. A co do zdjęć to nie prościej strzelić focię w RAW ? masz wtedy pod ogonkiem cały balans . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Nie ma już waluty "pln" . "PLZ" lub "ZŁ", analogicznie jak USD, GBP , CHF - gdzie pierwsza litera od nazwy kraju, a dwie pozostałe od nazwy waluty. :-) To chyba właśnie PLZ nie ma bo to był skrót używany przed denomianacją. PLN to nowy polski złoty czyli 1 PLN = 10000 PLZ. To raz. A dwa to dwie litery z nazwy kraju a jeden waluty US Dolar, Great Britejn Pound, JaPan Yen, PoLand New zloty itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 23 Maja 2016 Autor Share Napisano 23 Maja 2016 I kolejna próba fotek - częśc chyba za jasna , a inne za ciemne. Żarówki 6500K, więc mam nadzieję , że kolory chociaż lepsze. Dwa ostatnie zdjęcia to próba foto przed zakończeniem kolejnego pancerniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi