makinen Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Klasa 6 - Figurki i Popiersia Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowycha W ramach uzupełnienia do tematu Fallujah postanowiłem zrobić coś dodatkowego. W ramach poprawy umiejętności i chęci spróbowania czegoś innego. Inspiracją są te dwa zdjęcia, z których pierwsze z pewnością znane z filmu. Drugie, to oponenci z przeciwnej strony barykady, ale w podobnym klimacie Bazą będzie zestaw Legend LF0136 Głowy wymienię na części z Evolutnion Miniatures i Airborne Miniatures. Reszta wyjdzie "w praniu". Dawcą głowy snajpera będzie ten oto figurant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 jak dach ledwo ledwo letni to nie rozgrzany :P kibicuję, liczę na podstawkę wg. pierwszego zdjęcia i zmianę tytułu na "dwóch panów na kocyku.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Fazzy- to dywan jest. Perski- better than original Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 to jedziesz.. masz dokładnie miesiąc :P i chcę to widzieć na żywo na WFM :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 12 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2016 Ekstra pomysł - będę zaglądał! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 A dlaczego miesiąc? Aaaa....bo WFM . Ja się nie bawię w takie atrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 żeby było trudniej.. albo dlatego że IV WFM za miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Już mi się podoba - kibicuję (...) liczę na podstawkę wg. pierwszego zdjęcia (...) O tak - najlepiej z Abramsem na dole itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Fajna koncepcja. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Maja 2016 Autor Share Napisano 12 Maja 2016 Jak się przyglądam temu zdjęciu i podstawce, to zabudowanie jej z dwóch krótszych boków tym wysokim murem i niższym murkiem od przodu stworzy wrażenie pudełka z dwoma lalkami na środku. Słowem- kiepsko. Nowe koncepcja to- na jednej z krótszych stron będzie ścian częściowo zburzona z gruzem rozsypanym na części podłogi (zajmie to optycznie trochę miejsca). Murek zostaje na przodzie, a drugą krótszą stronę zostawię pustą. Trochę przestrzeni musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Co robi makinen wiedząc, że może nie zdążyć z budową dioramy? Otwiera drugi warsztat Fajny pomysł, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Ja bym sie oparl na drugim zdjeciu , jest ciekawsze kolorystcznie. Walki w miescie sa zroznicowane , jak i praca snajperow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 legend wypuścił jeszcze drugi zestaw snajperów w ghilie, dobry do tej dioramy jest też zestaw firmy DBS (Nato In Miniatures) w którym jest snajper z spoterem z 82 st . . . zacny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Koncepcja się wyklarowała. Jedynie zastanawiam się nad nieco wyższym murkiem. "Gruz" oczywiście poglądowo w tej formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Dywan odkurzony jak na niedzielę Fajna scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Dywan będzie obrzydliwie upaskudzony. Korci mnie zrobienie jeszcze jakiegoś zafajdanego materacyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Dywan do wybrudzenia ( za mocne kontrasty ) . Murek na dachu powinien zabezpieczac przed wypadnieciem ( ten jest za niski ) . Dziura jest za duza... popatrz na zdjecia , chlopaki maja wybite pare cegiel na linii ostrzalu. Idea snajpera to jest to ze nie wiedza skad padl strzal. Twoja koncepcja to odwrotnosc tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Zastanawia mnie kolejne podejście z komentarzem, że snajper powinien być schowany w szufladzie i wystawać powinny tylko oczy. Obejrzałem 96 zdjęć snajperów w Afganistanie i Iraku. Nie zgadzam się do końca z opinią Marcina. Poszukać zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Nie neguje Twoich ra zycie jest zyciem. Pisze czego mnie uczono przy strzelaniu snajperskim. A wysokosc murkow wynika z religii - Jezeli ktos spadnie z dachu twojego domu to Ty ponosisz odpowiedzialnosc . Tak jest w Bibli i Koranie. Dlatego dachy u Nich sa powyzej pasa, ( zawsze masz wyjatki- dlatego lepiej popierac zdjeciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Dlatego napisałem: Jedynie zastanawiam się nad nieco wyższym murkiem. Marcin- można znaleźć zdjęcia zakamuflowanych snajperów i takich dość odsłoniętych. Murek podwyższę, dziurę zmniejszę podsypując gruzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Bedzie pieknie! Moj glos juz zyskales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Ponieważ jestem całkowitym snajperskim amatorem - strzelałem rzadko, a w zasadzie w ogóle - to się wypowiem Dobrze, że posłuchałeś rad Marcina Układ na podstawce - bardzo dobry, podoba mi się. Mimo fragmentów muru równoległych do krawędzi podstawki, ułożenie snajperów i wyposażenia wprowadza trochę potrzebnego "chaosu". Szkoda, że nie przewidujesz jakichś obiektów małej infrastruktury - pisaliśmy o różnych pomysłach przy okazji tematu dioramy z Faludży. Tutaj też byś mógł coś wykorzystać. Druga sprawa to mur i gruzy. Pomyśl co zrobić, żeby to nie wyglądało, że ściany w irackich budynkach robi się z litej skały, w dodatku grubej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Zgadzam się z Marcinem, ale mam uwage taką, że Twój snajper ma bardzo wąskie pole ostrzału, natomiast spotter wystawia się (przy takim otworze) na strzał. Wg mnie powinieneś zmienić miejscami figurki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Panowie- easy. wstępna koncepcja dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi