jaxiu Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Czas trochę opdocząć od czołgów i pojazdów. Postanowiłem zbudować samolot. Pierwszy od jakiś 25 lat. W związku z bardzo dobrą rekomendacją kolegi i własnym zamiłowaniem do Amerykańskich samolotów morskich (wszystkich), wybór padł na F6F-5 Hellcat, wyrób Czeskiej firmy Eduard. Zamierzałem nabyć wersję „Weekend edition”, niestety okazała się niedostępna, więc wziąłem na warsztat „ProfiPack”. 20 PLN różnicy, za które otrzymałem dodatkowo: - kolorowe blachy do kokpitu - blachy do waloryzacji silnika - żywiczne koła - kalkomanie dla 5 wersji malowań - maski do malowania owiewek i kół Myślę, że była warto. Model robi bardzo, ale to bardzo pozytywne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Wychowany na Pertku i Flisowskim chętnie popatrzę na pacyficzny myśliwiec, choć ukochany jednak jest Corsair, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawbuk6 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Eduard to naprawdę klasa Mam od nich kupionego Spitfire'a IXc oraz Profipack BF109E-3 - jakość wyprasek naprawdę fantastyczna ;) Do kompletu brakuje mi jakiegoś hamerykańca i Hellcat nadwałby sie idealnie ;) Chętnie zobaczę jak Ci to wyjdzie i będę kibicował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Mam nadzieję, że z tego pięknego zestawu nie wyjdzie mi czołg. Jak już pisałem w pudle za 70 PLN dostałem całkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Polecam jako inspirację: https://facebook.com/Michal.Dostal.Scale.Models/albums/1646510998898976/ Bardzo ładny model. Mohj będzie się zdecydowanie różnił, bo mój zestaw to późna wersja F6F-5 w jednolitym malowaniu stosowanym od 1944 roku. Na pewno dość mocno ten model sfatyguję. Samoloty pokładowe na Pacyfiku nie miały lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Wychowany na Pertku i Flisowskim chętnie popatrzę na pacyficzny myśliwiec, choć ukochany jednak jest Corsair, Początkowo chciałem zrobić Wildcata we wczesnym malowaniu, ale kumpel zasugerował mi ten zestaw Eduarda (cena/jakość). Na Corsaira też przyjdzie kiedyś czas. Trzeba jednak pamietac, że to Hellcaty zrobiły robotę na Pacyfiku, no i 19:1 kill ratio żaden inny myśliwiec II WŚ takiego nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Z fatygowaniem modelu staraj się trzymać materiału referencyjnego, nie inwencji twórczej. Spokojnie - studiuję dopiero dokumentację, zanim ruszę z projektem jeszcze troszkę minie. Na pewno będę się starał aby strona merytoryczna się zgadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 He he a ja po budowie samolotów nabrałem wielkiej ochoty zbudować jakiś czołg ale z zainteresowaniem będę śledził budowę ponieważ teraz składam pirata ale ten kotek z piekła rodem też czeka w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Po lekturze nowego Weathering Magazine Aircraft, zaczynam mieć koncepcję jak Hellcacik zostanie potraktowany. Przy dobrych wiatrach - dziś ruszam z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 A więc w końcu do tego doszło - początek prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Strasznie intensywna ta zieleń co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Pactra 035 A35 Interior Green FS 34151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Coś mi się wydaje, że balans kolorów w aparacie zwariował, bo blaszki są w podobnym odcieniu. No ale co Pactra, to Pactra - całkowitej zgodności nie ma, zbyt mało oliwkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Lekki wash i reszta klamotów Co zaś się tyczy jakości poprzednich zdjęć - robiłem testy nowego softa, no i zdjęcia robione telefonem. Jak będę miał dłuższą chwilę rozstawię aparat i zrobię lepsze zdjęcia. Póki co kolejne foty z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Lipca 2016 Autor Share Napisano 13 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrov Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Też właśnie dziergam tą "wiedźmę" w wersji F3 od Edka, ale moja będzie w barwach brytyjskich. Niektórzy powiedzą , że to profanacja, ale ja już tak postanowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Lipca 2016 Autor Share Napisano 14 Lipca 2016 Też właśnie dziergam tą "wiedźmę" w wersji F3 od Edka, ale moja będzie w barwach brytyjskich. Niektórzy powiedzą , że to profanacja, ale ja już tak postanowiłem. To zerknij do THE WEATHERING MAGAZINE http://www.migjimenez.com/en/the-weathering-magazine-publications/547-twa-issue-1-panels-english.html - pięknie tam brytyjskiego kotka z piekła rodem pokazali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Lekki chiping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi