Kvaot Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Witam, jako że niedawno założyłem tu konto, wypadałoby pokazać chociaż trochę tego co aktualnie robię, także na sam początek rzucam swojego niedawno robionego niemieckiego u-boota. Pragnę tylko dodać, że to dopiero druga moja przygoda z okrętami i chciałbym poznać wasze opinie i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Maja 2016 Witam Model na poczatek bardzo w porzadku, jednak olinowanie za grube i bandera bez swastyki (rozumiem, ze ten znaczek moze draznic ale wyglada to nierealnie. Na przyszlosc proponuje nie dawac bandery lub tak ja uksztaltowac by owy brak nie byl widoczny. Dodam, ze i jej forma nie jest naturalna - nie mam pojecia czemu wiekszosc modelarzy uparla sie montowac flagi w postaci prosrokatnycj arkuszy blachy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Maja 2016 Share Napisano 24 Maja 2016 Mi się zdaje, czy malowany pędzlem? Bardzo zacnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 24 Maja 2016 Autor Share Napisano 24 Maja 2016 Cieszę się za dobry odbiór mojej pracy Dodam, ze i jej forma nie jest naturalna - nie mam pojecia czemu wiekszosc modelarzy uparla sie montowac flagi w postaci prosrokatnycj arkuszy blachy ). Model stoi od jakichś dwóch tygodni na półce, dodana do zestawu flaga jest całkiem fajnym wyjściem, ale tylko kiedy na czas zostanie dobrze ukształtowana przed wyschnięciem. W poprzednim modelu, który mam zamiar niedługo przedstawić, udało mi się to zrobić o wiele lepiej, tutaj musiało coś pójść nie tak i kalkomania się wyprostowała . A co do swastyki to nie razi mnie jakoś jako symbol sam w sobie, raczej martwiłem się, że wyjdzie jakaś koślawa i nieporadna kiedy będę chciał dorysować ją długopisem. Jako alternatywy nici chciałem użyć nici do rajstop/pończoch jednak nigdzie nie mogę takiej znaleźć, podobno jest całkiem dobra do takich rzeczy Mi się zdaje, czy malowany pędzlem? Bardzo zacnie wyszło Dokładnie tak, na aerograf mnie jeszcze nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Maja 2016 Jako alternatywy nici chciałem użyć nici do rajstop/pończoch jednak nigdzie nie mogę takiej znaleźćTę nić wyciąga się z rajstop samemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 24 Maja 2016 Autor Share Napisano 24 Maja 2016 Ha dobrze wiedzieć, w pasmanterii powiedzieli mi ze dawno nikt o to nie pytał bo nikt dziś prawie rajstop nie zszywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Jak na początek całkiem nieźle Koledzy już wypunktowali co najsłabiej wyszło więc nie będę dublował. Jakbym miał coś dodać od siebie to następnym razem używaj taśmy do maskowania - widać że linie podziałową na kadłubie robiłeś "od ręki" i wyszła mocno koślawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Niedługo może złożę sobie XI C w 1:350, tam postaram się poprawić te błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Wymieniłbym też te relingi na rękodzieło lub blchę, grubość kłuje w oczy. Pordzewiałe i obite łajby lubię, ale trochę przesadziłeś, lepiej jest dać mniej niz więcej, zwsze można dołożyć, zmyć jest trudniej Walcz dzielnie i experymentuj ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 W tej skali na olinowanie sprawdza się też drucik z jakiejś cewki. Bardzo ładne malowanie pędzlem. Co do flagi to rozumiem, mnie też irytuje robienie tej flagi bez swastyki z możliwością dorysowania - ja nie dałbym rady tego zrobić. W niektórych modelach podobno są dwie do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Revell ma bana na swastyki ze względu na swoje niemieckie pochodzenie :( Ciekawe jak to jest na przykład z HobbyBossem... Relingi faktyczne grube, może następnym razem zrobię sam, bo na blaszki to bym musiał wykosztować się całkiem sporo Jeśli chodzi o olinowanie, czy tego typu żyłka będzie pasowała do modeli w 1:350? Jak dla mnie wydaje się trochę za cienka. Dla porównania maszt w skali 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Jak pryśniesz ciemnym kolorkiem, to będzie ideololo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi