Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 I tak będzie potrzebna podstawka, pod tę podstawkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 O! Bob Hope Class będzie faktycznie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Póki co mały postepik w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Sierpnia 2016 Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Na tych zdjęciach widać już czemu ten model tyle kosztuje... Sporo pracy chyba Cię czeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Na tych zdjęciach widać już czemu ten model tyle kosztuje... Sporo pracy chyba Cię czeka.... Ojtam ojtam ;) Generalnie składa się go bardzo dobrze. Części są dobrze spasowane, praktycznie nie ma nadlewek. Odrobina szpachli i tył też będzie normalnie wyglał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Ja nie mówię, że to zły model, broń Boże... Stwierdzam jedynie, że cena (niska) jest adekwatna do liczby uproszczeń (dużej), które poczynił producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Tu trudno się nie zgodzić. W detalach daleko mu do MENGa czy Rye Field. Za połowę ich ceny trudno się zresztą cudów spodziewać. Wg mnie jest znacząco lepszy od Tamiyi, która ma niektóre ramki z 1982roku, mocno uproszczone zawieszenie (wahacze odlane razem z wanną) i miejsce na baterie - tu mamy wszystko nowe za dużo niższą cenę. Przegania jakością Trumpeter/Hobby Boss. Niestety nie mam odniesienia do Dragona. Cena/jakość - wg mnie wypada bardzo dobrze. Subiektywna ocena - bardzo przyjemny model za świetną kasę. Idealna propozycja dla mało i średnio zaawansowanych. Raczej nie dla miłośników liczenia nitów. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 ... Niestety nie mam odniesienia do Dragona... Zdecydowanie na niekorzyść Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Będę musiał coś dragona w końcu zbudować, bo jedyne co miałem tego producenta to mig-27 w skali 1:44 gdzieś około 1992 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 TUSK II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Michał, Ja malowałem moją Wielką Stopę tym kolorem i z tymi farbami to jest tak, że często mocne potrząsanie i ugniatanie tubki nie wystarczy żeby pigment się dobrze zmieszał. Ja musiałem otworzyć buteleczkę (zdjąłem dziubek) i wymieszałem jakimś patyczkiem całą zawartość. Dopiero potem mogłem malować de facto aero kupionym od Dorotki Generalnie kolor wychodzi ok. Washa stosowałem, ale jak dla mnie jest nieco za jasny. Zacieki tradycyjnie są ok z tego słoiczka. Ja raczej nie mieszam farb różnych producentów bo zawsze jest ryzyko że coś się skwasi. Jak co przejrzyj mój warsztat z tą ciężarówką i oceń czy chcesz rozjaśniac kolor czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Dlatego zmieniłem plan. Polecę go w całości Tamiyą. W różnym stopniu rozjaśnienia XF-59. Jakoś tymi farbami najlepiej mi się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Wieża zlozona, peryskopy potraktowane częściowo czerwoną farbą transparentną, częściowo fioletową folią holograficzną. Kiepski dzień na modelowanie - 4 połamane części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Czuję się jak szklarz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Jeszcze jedno. Szyb więcej niż w samolocie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Pancerz reaktywny i osłony zmontowane i założone na sucho. Jestem pod wrażeniem "składalnosci" tego zestawu. Nie jest może arcy szczegółowy, ale sklada się bardzo bardzo przyjemnie. Dobrze zainwestowane 150 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Druga strona gotowa Dzisiaj będzie podkładzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Bardzo sympatycznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Generalny plan na malowanie to B&W technique. Przecwiczylem ostatnio na hellcacie malowanie transparentne, więc mam nadzieję, że fajnie to wyjdzie na Abramsie. W roli transparatora wystąpi lakier akrylowy, w roli ciemnej bazy podkład panzer grau od valleyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 To malowanie bardzo efektownie wygląda na zdjęciach. Ciekawy jestem jak ci to wyjdzie. O ile możesz to rób zdjęcia krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Generalny plan na malowanie to B&W technique.... Raczej taki bardziej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Elegancki schemacik, na pewno ułatwi mi pracę. Nie masz tego w wyższej rozdzielczości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 No to poszedł podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Chyba wiedzieli, że będę Abramsa budował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi