slee Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Witam Szybki projekt, totalnie z pudla. Narazie gotowy jest kokpit, wpasowany do kadluba, po wpasowaniu wiatrochronu i sekcji pomiedzy kabinami dodam jeszcze uszczelki na laczeniu kokpitu z kadlubem. I pytanie, w czasie wojny z Gruzja w 2008r w dzialaniach bojowych braly udzial 2 szt MiG-31B z bazy Savasleyka. Ktos moze ma informacje ktore to byly egzemplaze? Wystarcza numery boczne, reszte sobie znajde ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 No z pudła to model nie jest, skoro są tablice przyrządów - musiałeś coś dodać. Taka prośba: pisz jak się ten model składa, przy każdym kroku, to zobaczymy ile ten model AMK jest naprawdę warty. EDIT: Ups, pomyliłem ten model z tym który ja mam, czyli BM/BSM. No ale to prawie to samo chyba, więc pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Tablice to chyba kalki z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Chyba faktycznie - pięknie wyglądają na zbliżeniu. AMK posłuchał krytyków. Jednak nie warto kupować modelu tuż po premierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Jakoś Kitty Hawk i Hobby Boss nie za bardzo. Ale te młode, na dorobku, jak Kinetic, AMK, FMK, faktycznie słuchają czego ludzie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Ja podziwiam w tej kwestii Kinetica. Jeden z ich managerów regularnie wdaje się w dyskusje na forach, tłumaczy, odpowiada na zarzuty, wyjaśnia dlaczego tak a nie inaczej zrobili, zapowiada też poprawki pod wpływem krytyki. Chce mu się. Świetna sprawa, ciekawi mnie tylko czy takie postępowanie przekłada im się na sprzedaż. Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Lipca 2016 Autor Share Napisano 5 Lipca 2016 Hehe, to faktycznie kalki. Sam jestem zdziwiony ze tak sie super ulozyly na wszystkich wypuklosciach. Oczywiscie nie sa bez wad, jest delikatne przesuniecie bialego wzg. czarnego, jakies 0,1mm, co widac na zblizeniach. Na zywo tego praktycznie nie widac. Jak sie sklada? Jak klocki lego, doslownie. Wszystko do siebie pasuje idealnie. Trzeba troche dopadowac dolne polowki skrzydel bo kratownica ktora sa polaczone lekko wypycha skrzydla do gory i przez co robily mi sie szpary, poza tym jak narazie bez przeszkod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Szczerze mówiąc to w pierwszej chwili myślałem że użyłeś blaszek, ale przecież to model z pudła. Kalki znakomite jeśli chodzi o detal, w modelu BM te kalkomanie są moim zdaniem stosunkowo marne, niestaranne, no i nie ma niczego na tablicę przyrządów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Mam smaka na tego MiGa Chyba se go zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 7 Lipca 2016 Autor Share Napisano 7 Lipca 2016 Cos tam sie dzialo wczoraj i dzis. Przednia wneka podwozia, pomalowana i po washu: I wneki podwozia glownego: Wash musze jeszcze przetrzec w niektorych miejscach, na fotkach wyszlo gdzie ;) Kanaly wlotowe do silnikow, jeszcze bez washa: I z drugiej strony: Kadlub, ale to bedzie kawal kloca Pomoze ktos znalezc odpowiedz na pytanie z pierwszego postu?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Idziesz jak burza. Brak problemów ze spasowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 7 Lipca 2016 Autor Share Napisano 7 Lipca 2016 Narazie bezproblemowo choc troche spachli gdzieniegdzie bedzie potrzebne. Co do mojego pytania to sam walnalem byka z nazwa bazy, szukam informacji o MiG-31 w konflikcie Rosyjsko - Gruzinskim z 2008r : ...ze składu 185 Ośrodka Szkolenia Bojowego i Zastosowania Bojowego WWS (ASZUŁUK w Obwodzie Astrachańskim) para MiG-31 (operują z bazy lotniczej BUDIONNOWSK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Rosjanie się nie lubią chwalić takimi rzeczami. Jak im nikt bezpośrednio na miejscu zdjęć nie zrobił to mało prawdopodobne, żeby wyśledzić numery burtowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 W moim BM wpasowanie kanałów wymagało jednak trochę gimnastyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 No zasiadam i obgladam. Mam BM/BSM i czeka w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 Skonczylem dzisiaj krzeselka, calkiem fajne jak na plastik: Kalki juz nie takie fajne, w zasadzie zamiast napisow sa biale paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Ładne. Pasy z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 10 Lipca 2016 Autor Share Napisano 10 Lipca 2016 Blaszki z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helikopter1988 Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Ładnie to zaczynasz. Ale chciałbym się dowiedzieć jakiej farby użyłeś do pomalowania kabiny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 11 Lipca 2016 Autor Share Napisano 11 Lipca 2016 Farba to Interior Turquoise Green Mig Jimenez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 No to i ja dołączam do grona kibiców i obserwatorów. Ładnie te siedziska się prezentują . Kruca bomba chyba sobie tego migacza sprezentuję(a miałem nic na razie nie kupować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) Tak informacyjnie - nie kupujcie masek furball areo-design do MiG-31, kompletnie nie pasuja do oszklenia. Edytowane 27 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 W miare pasuje tylko jedna, od przodu wiatrochronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Pytałem się czy nie pasują wszystkie ich maski do różnych modeli, skoro odradzasz wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi