slee Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Solo, czepiasz sie. Pisze w temacie o MiG-31, to chyba jasne ze chodzi mi o maski do tego modelu. W razie czego poprawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Cos tam zaczynam dzialac po urlopie, choc pogoda narazie zniecheca do modelowania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Kolor bazowy: Gdzie niegdzie jeszcze trzeba bedzie zrobic poprawki bo krycie jest zbyt slabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Śliczniasty. Ja bym tak go zostawił i popracował jeszcze nad detalami jak np.wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Bardzo fajnie wyszło to malowanie. Obyś na tym nie poprzestał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Jaka farba poszła jako kolor bazowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Farba to mix 80% C334 i 20% C338. Oczywiscie to nie koniec malowania, bedzie jeszcze lekki postshading, pozniej wash i oleje. Troche czasu brakuje, ale to w sumie dobrze bo kolejne warstwy dobrze przeschna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 7 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Malowania c.d. : Pobawilem sie postshadingiem na panelach, na klapach jeszcze musze poprawic bo jakos tak nienaturalnie wyszlo. Oczywiscie polamalem przy okazji antenki, dorobie je na koncu. Jak macie jakies propozycje, zastrzezenia to pisac, bo chce juz polozyc gloss pod kalki i washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Wygląda bardzo fajnie, choć na niektórych panelach czy klapach te plamy są zbyt mocne i zbyt ostre mają krawędzie. To łatwo poprawić, a na całość najlepiej połóż delikatny filtr z koloru bazowego, żeby lepiej "scalić" te rozjaśnienia. Korpus wygląda jak dla mnie w pyteczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Dla mnie też świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Model polakierowalem glossem Gaia, i polozylem kalki i czesc stencili. Same kalki klada sie bardzo dobrze i swietnie reaguja na mr softera, ktorego uzywalem w tym wypadku zarowna na, jak i pod kalki. Niestety jakosc kalkomanii jest taka sobie. Stencile sa nieczytelne, a na gwiazdach, jak sie dobrze przyjzec, widac przeswitujacy niebieski spod czerwonego. Podejzewam ze kalki begemota byly by lepsze, niestety begemot nie wypuscil jeszcze zestawow do tej wersji. Zblizenie na statecznik, widac lekki przeswit na kalkach Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Moje doświadczenie z kalkami Begemota jest takie, że są gorsze, niż te które masz teraz na modelu. Sam model wygląda świetnie Nie boisz się potem spasowania osłony radaru? Przecież to nietrudne do zamaskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Oslona jest dopadowana, nie kleilem jej jeszcze bo chce sie pobawic ze zdrapkami. Nie wiedzialem ze Begemot to taka kaszana, dobrze wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Podejzewam ze kalki begemota byly by lepsze, niestety begemot nie wypuscil jeszcze zestawow do tej wersji. Napisy by pasowały do tej wersji, wg instrukcji do 1:72 różnica między B a BM jest kosmetyczna: ostatnia strona http://www.begemotdecals.ru/doc/72-046%20MiG-31%20(2)%20p2.pdf Moje doświadczenie z kalkami Begemota jest takie, że są gorsze, niż te które masz teraz na modelu. Co konkretnie z nimi nie tak - by wyglądają zarąbiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Jakość druku kalkomanii w moim przypadku (Su-27 1:72) była słaba. Detale rozmyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Jakość druku kalkomanii w moim przypadku (Su-27 1:72) była słaba. Detale rozmyte. Zanabyłem ostatnio parę zestawów i raczej jestem pod wrażeniem, nie wiem jak będzie z nakładaniem ale boli mnie głowa od samej mnogości malowań i napisów eksploatacyjnych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Kalki polozone, wash zrobiony. Zaczynam powoli brudzenie, tym razem zaczalem od spodu kadluba: Taki efekt chcialbym osiagnac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke-83 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Jakim kolorem pomalowałeś osłonę radaru i końcówki stateczników pionowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 W tym tygodniu tylko tyle udalo mi sie zrobic: niby tylko 6 rakiet ale maskowania od cholery bylo. Jednak jednoczesciowe uzbrojenie nie zawsze jest fajne. Malowane Gunze - Super Titanium i AK Xtreme Metal - Steel (bardzo fajne wg mnie metalizery). Jakim kolorem pomalowałeś osłonę radaru i końcówki stateczników pionowych? Rozjasniony C301. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Brak weny na dokonczenie malowania, wiec dalej dlubie przy drobnicy. Golenie podwozia glownego: Jak widac, pekla mi jedna opona podczas wciskania na felge, na zywo tak bardzo tego nie widac, wiec zostawiam jak jest. Tak w ogule to bardzo kruchy ten plastik AMK, trzeba uwazac przy montzu elementow ktore wchodza na wcisk. Jakby ktos dysponowal wyraznymi zdjeciami goleni podwozia od strony kadluba to chetnie przygarne. Gogle znalazlo mase zdjec, ale wszystkie robione od strony skrzydla, na ktorych nie widac jak ida przewody hamulcowe od przedniego kola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 O takie detale zawsze trudno, ale może tu coś znajdziesz: http://forum.topwar.ru/topic/132-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B9-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%B3-25-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%B3-31/ http://www.aircraftresourcecenter.com/AWA1/201-300/walk293_MiG-31/walk293.htm http://www.vitalykuzmin.net/Military/790IAP/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Cześć Chopacy. slee strona 7 na dole : http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=292&orderby=date%20ASC&show=12&min=72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Podziekowal Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 zapowiada się bardzo ciekawie. Swietna to fota oryginału. Bardzo ciekawy preszejding. Taki trochę nieregularny. takie lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Pierwszy wozek skonczony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi