piotr111 Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Witam wszystkich . Po wielu , wielu latach przerwy od modelarstwa tak jak w temacie chciałbym z waszą pomocą powalczyć z tym królewskim kotem . Do tematu przymierzam się od dość dawna i myślę że już nadeszła pora aby podjąć to wyzwanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 No i fajnie. Ja swojego zacząłem męczyć ale jak uświadomiłem sobie ogrom pracy to skończyłem "w pół zdania". Kibicuję i wrzucaj foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Do tematu przymierzam się od dość dawna i myślę że już nadeszła pora aby podjąć to wyzwanie . Ooo... W AVF Modellerze robili go chyba 6 lat, to życzę żeby Ci krócej zeszło.... Kiibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Pierwsze elementy przyklejone i zaszpachlowane ślady po wypychaczach na dnie wanny . I to by było na tyle jeśli chodzi o sklejanie , teraz zaczyna się rzeźbiarstwo artystyczne Boki wanny które trzeba wyczyścić z fabrycznych ozdób . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Wyczyszczone , dorobiony drucik , przyklejone metalowe kółeczko na lewym boku , przyspawany trójkąt z otworem , przyklejony element od sprzęgła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 no i fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Kolejne elementy wyrzeźbione . Przed Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Grubsza sprawa widzę... Fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Widzę, że podjąłeś "dłuuuższy temat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Zgadza się . Ma być na tzw. maksa zdetalowany z dodatkiem blach , lufy Abera , wszystkich żywic AFV i kalek ARCHER , ale tylko to co będzie widoczne . Czas realizacji nieznany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Czas realizacji nieznany . Mi znany - galeria za minimum dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Aż tak żle chyba nie będzie . Ja mam dużo łatwiej niż Liejon , Dimitrij , czy David Parker . Oni byli pionierami , a ja mam ich i potężną dokumentacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 ja swojego zacząłem bodajże... nawet nie pamiętam ile to już lat temu. Spaczenie w stronę dorabiania drucików, blaszek itp. w przypadku takich modeli to dla mnie wyrok dożywocia Temat, faktycznie, rozpracowany. Wystarczy wiadro wolnego czasu i można pracować nad takim modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Elementy ze smarownicami wklejone , usunięta ostatnia poprzeczka która była za smarownicami , a której w oryginale nie ma . Po prawej stronie wyrzeźbione kanały na spawy , po lewej jeszcze nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Cały dzień rzeżby . Tutaj kanały pod spawy zrobione i do zaślepienia trójkącik . Spawy zrobione , imitacja cięcia blachy palnikiem i trójkącik zaślepiony i pospawany . Teraz pora trochę odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Zanosi się na grubszą sprawę. Jest na co patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Czy Ty jesteś.... bezrobotny? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Nie jestem bezrobotny tylko na urlopie dlatego mogę trochę poszaleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Bez urazy! Tak zapytałem bo zdaję sobie sprawy ile pracy wykonujesz przy tym modelu w tak krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 W żadnym wypadku nie zostałem urażony czy porażony , po prostu na zadane pytanie udzieliłem najlepszej jakiej mogłem odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Czołowa płyta , parę dupereli wklejonych plus dalszy ciąg spawania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Miliputem spawasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Tym oto cudem. Bardzo fajna szpachla która dość długo po nałożeniu utrzymuje konsystencje gumy . Dozuje się prosto z tubki i ze względu na wąską końcówkę można wyciskać bardzo wąskie linie . Zapomniałem jeszcze dodać że te czarne to spawy z Archera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Firewall od strony przedziału bojowego oczyszczony . Dorobione uchwyty i przyklejone kilka elementów . Przed Po Oraz od strony silnika Przed Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi