Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich . Po wielu , wielu latach przerwy od modelarstwa tak jak w temacie chciałbym z waszą pomocą powalczyć z tym królewskim kotem . Do tematu przymierzam się od dość dawna i myślę że już nadeszła pora aby podjąć to wyzwanie .

Napisano

No i fajnie.

Ja swojego zacząłem męczyć ale jak uświadomiłem sobie ogrom pracy to skończyłem "w pół zdania".

Kibicuję i wrzucaj foty.

Napisano
Do tematu przymierzam się od dość dawna i myślę że już nadeszła pora aby podjąć to wyzwanie .

Ooo...

W AVF Modellerze robili go chyba 6 lat, to życzę żeby Ci krócej zeszło.... Kiibicuję

Napisano

Pierwsze elementy przyklejone i zaszpachlowane ślady po wypychaczach na dnie wanny .

S6zVPITl.jpg?1

o8XFkAll.jpg

I to by było na tyle jeśli chodzi o sklejanie , teraz zaczyna się rzeźbiarstwo artystyczne

Boki wanny które trzeba wyczyścić z fabrycznych ozdób .

jpYPg2zl.jpg

lsnoFFVl.jpg

Napisano

Wyczyszczone , dorobiony drucik , przyklejone metalowe kółeczko na lewym boku , przyspawany trójkąt z otworem , przyklejony element od sprzęgła .

q21EO5kh.jpg

d8BC7Efh.jpg

Napisano

Zgadza się . Ma być na tzw. maksa zdetalowany z dodatkiem blach , lufy Abera , wszystkich żywic AFV i kalek ARCHER , ale tylko to co będzie widoczne . Czas realizacji nieznany .

Napisano

Aż tak żle chyba nie będzie . Ja mam dużo łatwiej niż Liejon , Dimitrij , czy David Parker . Oni byli pionierami , a ja mam ich i potężną dokumentacje .

Napisano

ja swojego zacząłem bodajże... nawet nie pamiętam ile to już lat temu.

Spaczenie w stronę dorabiania drucików, blaszek itp. w przypadku takich modeli to dla mnie wyrok dożywocia

Temat, faktycznie, rozpracowany. Wystarczy wiadro wolnego czasu i można pracować nad takim modelem

Napisano

Elementy ze smarownicami wklejone , usunięta ostatnia poprzeczka która była za smarownicami , a której w oryginale nie ma . Po prawej stronie wyrzeźbione kanały na spawy , po lewej jeszcze nie .

cNaYzgKl.jpg

Napisano

Cały dzień rzeżby .

Tutaj kanały pod spawy zrobione i do zaślepienia trójkącik .

EgAU0jCl.jpg

Spawy zrobione , imitacja cięcia blachy palnikiem i trójkącik zaślepiony i pospawany .

ExIlCOHh.jpg

TmMXt1fh.jpg

F80SHMAh.jpg

Teraz pora trochę odpocząć

auepzvph.jpg

Napisano

Tym oto cudem.

nnK79TGh.jpg

Bardzo fajna szpachla która dość długo po nałożeniu utrzymuje konsystencje gumy . Dozuje się prosto z tubki i ze względu na wąską końcówkę można wyciskać bardzo wąskie linie .

Zapomniałem jeszcze dodać że te czarne to spawy z Archera .

Napisano

Firewall od strony przedziału bojowego oczyszczony . Dorobione uchwyty i przyklejone kilka elementów .

Przed

5bhkRgXh.jpg

Po

lkVSBDBh.jpg

Oraz od strony silnika

Przed

O4wlkb1h.jpg

Po

Iebk99nh.jpg