Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tym razem po polsku. Na warsztat trafia M1151 w służbie ŻW w ramach Polskiego Kontyngentu Wojskowego w Republice Środkowej Afryki. Poniżej rzeczony pojazd

252_zps6ea9mbip.jpg

259_zpswqorvsqp.jpg

Bazą będzie M1151 z Academy

DSCF7103.jpg

Kalki

KALKI_zpsmmknkx3g.png

Z dodatków

- koła DEF Model

DSC_0269.jpg

- wieża GPK z modelu M1114 Bronco

- opancerzenie spodu, osłona wyciągarki, osłona strzelca i tylny zderzak - Tomcat28

m1151%252520001.JPG

DSC_0276.JPG

m1151%252520UB00529%252520009.JPG

DSC_0135.JPG

- klimatyzatory w tylnich nadkolach w zestawu Legend (LF1227) M1151 Detailing set

- dodatkowo wyposażenie wnętrza i broń osobista, oraz PKM z magicznego pudelka

Napisano

Nie zmienia to faktu, że ŻW tam działała, a to już wystarczający powód, żeby ten model zrobić

Pigment będzie mi potrzebny za 2-3 miesiące. Teraz czekam na obiecaną od Hakata farbę

Napisano

A ja głupi myślałem, że makinen czołg robi. Muszę uważniej czytać tytuły wątków.

Napisano
A ja głupi myślałem, że makinen czołg robi. Muszę uważniej czytać tytuły wątków.

Jeśli miałbym robić czołg, to tylko taki

OPFOR42.jpg

Napisano

Początek roboty, czyli uzupełnianie tego, o czym Academy zapomniało: boczne panele nadkoli, płyta na nadkolach, stelaże na skrzynki amunicyjne, uchwyty o stelaży kanistrów, 3 okrągłe uchwyty na skraju podłogi bagażnika, poprawiona gaśnica

IMG_1592_zpsacvid6jg.jpg

IMG_1593_zpsnbvgclre.jpg

Zamiast koszmarnego górnego grilla element fototrawiony. Pod niego wejdzie jeszcze metalowa siatka

IMG_1594_zpsucu5wy1k.jpg

Tylny zderzak- chyba przesadziłem ze zbliżeniem

IMG_1595_zpsaspdqfu3.jpg

Chłodnica wraz z osłoną wyciągarki

IMG_1596_zpsadfojivn.jpg

Poprawiona tylna część ramy z prawidłowymi wzmocnieniami

IMG_1597_zpsu46fyquo.jpg

Klimatyzatory we wnękach kół i przetłoczenia podwozia

IMG_1600_zpsvmudmyts.jpg

Sylwetka cała

IMG_1599_zpsae40nxak.jpg

IMG_1598_zpsazuzuchg.jpg

Na tylnym zderzaku i osłonie wyciagarki , oraz górnym grillu brakuje jeszcze drobnych śrub.

Napisano

Ciąg dalszy pojazdu ŻW

- zaszpachlowane otwory pod montaż podestu strzelca i zrobiony uchwyt wpięcia pasów

- dorobione cięgna i uchwyty drzwiczek przedziału bagażowego

- poprawiona gaśnica

- fotele z deflektorami z modelu Bronco i poprawiony fotel kierowcy

- dorobione płyty dopancerzenia za tylnymi fotelami

M1151113.jpg

dzie%C5%84%20wojska%20polskiego%20038.JPG

IMG_1632_zps3zcp63df.jpg

IMG_1631_zpswtgd29ly.jpg

IMG_1630_zpsjhspmnlr.jpg

IMG_1633_zpseebrk6qs.jpg

c.d.n.

Napisano

Szlag by trafił ten dach... 63 elementy i jeszcze kilka śrubek można dołożyć, ale chyba mam dość. Idealnie równo nie jest, ale po złożeniu w całość wygląda przez otwarte drzwi nienajgorzej.

IMG_1637_zps9gra23aq.jpg

Wieża

IMG_1639_zpsa3gz5bra.jpg

wieża z dachem

IMG_1640_zpszkexfokb.jpg

poprawione osłony za fotelami.

IMG_1636_zpsiq2x6fwz.jpg

Napisano

Makinen, thanks for the link to this site bro. I was able to translate enough to join and send off a message to your buddy Tomcat28. Now, I'll wait and see what happens. In the mean time, I'll enjoy these wonderful builds going on around here. I just need to ask the Mods to add the translation button to the forums to make things easier for us no-Polish guys

Keep up the good work bro.

Mike

• 2 weeks later...
Napisano
Poszalałeś

Jak dojdziesz do czterdziestego zbudowanego Abramsa, to też będziesz szalał wiedząc co i jak dalej

Nie zamierzam dojść nawet do drugiego, pierwszy i ostatni wystarczy mi całkowicie...

Napisano

Czy ktoś się orientuje w temacie uzbrojenia ŻW? Pytanie dotyczy SWD. Czy istnieje prawdopodobieństwo obecności Dragunowa w pojeździe?

Im bliżej końca, tym mniej chce mi się robić zdjęcia.

Pomalowany- dach, maska, boki, drzwi, klapa bagażnika, wieża.

Po washu- dach, drzwi, klapa bagażnika, wieża.

do pomalowania- detale wnętrza dachu, wieży i klapy bagażnika.

IMG_1710_zps6vcgjosp.jpg

IMG_1709_zps1mad0zas.jpg

IMG_1708_zps56uwdgvw.jpg

IMG_1707_zps3gkjcsgd.jpg

PS. na ostatnim zdjęciu jakiś czerwony paproch na kratce klimatyzatora.

Napisano

Piękny. Świetnie Ci wyszły tobołki w bagażniku.

Napisano
Patrząc na zdjęcia które dodałeś na początku chyba powinieneś troszkę obniżyć podwozie.

Niestety wadą zestawu Academy jest właśnie za wysokie zawieszenie. Obniżone jest w tym modelu i rzeczywiście inaczej to wyglada

IMG_0570_zps22lylmov.jpg

Problem jest z dostępnością zestawu obniżającego zawieszenie, wiec musi zostać tak, jak jest.

Napisano

Poprawiony priorytet drogowy z tyłu, rejestracja, antena, dodane linki do klapy bagażnika, przemalowane siłowniki klapy. Jeszcze dojdzie właz wieży i dokładne kurzenie- jest nierówno w tej chwili.

Dach i wieża na sucho położone.

IMG_1759_zpsugmgyuy1.jpg

IMG_1761_zpsoyz0jy3q.jpg

IMG_1760_zpsf1dmm9r4.jpg

Następne zdjęcia już w galerii.