Panzer Machine Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Po ostatnim helikopterze przyszła pora zaprezentować kolejne wypociny z kategorii lotnictwa. Model firmy Italeri (nr kat 2726) składało się przyjemnie. Było kilka wad, głównie spasowanie elementów kadłuba samolotu, ale nie przeszkadzało to w dobrej zabawie. Kalki dla mnie były rewelacyjne. Samolot wylądował dziś rano na biurku koleżanki z pracy Sylwii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pboguta Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Wygląda bardzo ładnie, ale chyba tylne kółko jest wklejone odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Bardzo fajny i efektowny, choć metaliczne obicia na sklejce i płótnie to drobna przesada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Mi się bardzo podoba. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 @pboguta: Możliwe, ze odwrotnie wkleiłem :( Moje niedopatrzenie. @karambolis8: dejm, w którym miejscu jest poszycie na sklejce i płótnie? @Bengal: Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 ale, że cały kadłub był z płótna? czy tylko jakaś jego konkretna część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Na całej belce ogonowej i usterzeniu, i częściowo w okolicach kabiny było pokrycie płócienne, ale przy samym kokpicie także i sklejka i częściowo dural. Okaptowanie silnika było duralowe, skrzydła w późniejszych wersjach też. We wczesnych z pokryciem płóciennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Mniej więcej wszystko od oszklenia w tył to było płótno, również z zagłówkiem. Przecież masz nawet pofalowaną fakturę imitującą zapadnięte płótno więc nietrudno się zorientować. Podobnie pofalowane masz stateczniki poziome, czyli znowu płótno a nie metal. Mnie to bardziej martwi położenie działek w skrzydłach - każde w inną stronę (zwłaszcza te w lewym skrzydle patrzą góra-dół ). Jednak ogólnie model jest bardzo efektowny i broń cię Panie Boże żebyś zabierał go koleżance do poprawek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 ciuuu, to faktycznie pojechałem z obiciami... działka... nie komentuję tego nawet - italeri. koleżance zabierać nie będę, ale dobrze jest pozyskać wiedzę na następny raz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Mnie to bardziej martwi położenie działek w skrzydłach - każde w inną stronę (zwłaszcza te w lewym skrzydle patrzą góra-dół ). Bo to ichnie "Schranke Musik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Bardzo fajne foty. a te obicia może da se jakoś wytrzeć, żeby model nie wyglądał głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi