Skocz do zawartości

Hanomag Sdkfz 251/1 - Tamiya 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam sklejam teraz model hanomaga i chciałem pokazać jeśli macie jakąś radę to piszcie

DSC01735_zpsloylhky1.jpg

DSC01727_zpsjwafaehe.jpg

DSC01728_zpstblkfocf.jpg

DSC01729_zpses3fmnmo.jpg

DSC01730_zpsstxyw7al.jpg

Napisano (edytowane)

tak to tamiya w skali 1/48

i pomyliło mi się bo to dopiero mój 2 model który wystawiłem i pomyliło mi się w następnym modelu dam do dobrego

Edytowane przez Gość
Napisano

Poproś moderację/administrację o przeniesienie wątku do działu warsztatowego i powodzenia w budowie ;)

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Jakieś postępy, oprócz tego co widać na zdjęciach?

Mówiłeś mi że pomalowałeś kierownicę, a na zdjęciach nadal jest w kolorze piaskowym?

I nie zapomnij napisać do Moderatora, by przeniósł twój temat do odpowiedniego działu.

Napisano

postępy są kierownica też pomalowana i parę drobiazgów dokleiłem

Napisano

pomyliło mi się i następny model będzie dobrze wstawiony do dobrejrubryczki

Napisano

cześć to skleiłem i pomalowałem i wiem że wokół kierownicy jest upaprane będę to poprawiał

DSC01847_zpsk2nj4kyw.jpg

DSC01846_zpsikzxykfb.jpg

DSC01844_zpsvskqpapl.jpg

DSC01843_zpsmznrmoqk.jpg

DSC01842_zpspzqqieqi.jpg

DSC01841_zpserrvadp2.jpg

DSC01840_zpsrx1ufmgn.jpg

• Super Moderator
Napisano

Cześć.

Troy nakładaj mniej kleju, ponieważ widzę, że upaprałeś cały błotnik.

Tak to jest ok. I nie zapomnij o kierownicy.

Napisano (edytowane)

siedzenia będę malował , zdjęcia poprawie spok i nie zapomnę o kierownicy i kleju mniej dawać będę nie martw się

Edytowane przez Gość
Napisano

Źle masz wklejony skrajnik na błotniku z tego co widzę.

Wnętrze pomalowane mega surowo. Pytanie czy zapodasz tam jakiegoś washa lub zróżnicujesz kolorystycznie?

Napisano

Mam pytanie co do nazwy (Hanomag) był jedną z 6 firm które go montowały a sam model był wykonany przez Hanomag - podwozie i Bussing-NAG wykonało kadłub to tak na temat .Mam nadzieje że wnętrze pojazdu nie będzie puste gdyż wewnątrz było przewożonych kupa sprzętu i wiele śmieci potrzebnych żołnierzom.

• Super Moderator
Napisano
Wnętrze pomalowane mega surowo. Pytanie czy zapodasz tam jakiegoś washa lub zróżnicujesz kolorystycznie?

Dziwne podejście. Bez eksperymentowania nigdy nie zrobisz modelu, który można by określić w miarę dobrym. Więcej odwagi!

Dajcie się mu najpierw porządnie nauczyć sklejać, a nie po jednym modelu, wymagasz od niego eksperymentowania.

Chłopak jeszcze nie potrafi dobrze malować, a wy chcecie by kładł wash i cieniował. Jak on nawet nie wie co to jest wash.

Spokojnie panowie, wszystko w swoim czasie.

To słabe wytłumaczenie.

To mój pierwszy model.

Cały czas się uczę i staram się robić coraz lepsze.

Cooper ile miałeś lat klejąc tą Panterę?

Troy ma dopiero 10 lat i wszystko przed nim. Też się ciągle uczy i widzę postępy w jego nauce klejenia modelu, ale nie na tyle duże, żebym mu kazał wash nakładać i cieniować.

W domu dopiero kompletuje warsztat, nie ma zbyt wiele, ale się nie poddaje.

Mam nadzieje że wnętrze pojazdu nie będzie puste gdyż wewnątrz było przewożonych kupa sprzętu i wiele śmieci potrzebnych żołnierzom.

To cię rozczarujemy, wnętrze będzie puste. Model jest prosto z pudła.

Napisano

To słabe wytłumaczenie.

To mój pierwszy model.

Cały czas się uczę i staram się robić coraz lepsze.

Cooper ile miałeś lat klejąc tą Panterę?

Troy ma dopiero 10 lat i wszystko przed nim. Też się ciągle uczy i widzę postępy w jego nauce klejenia modelu, ale nie na tyle duże, żebym mu kazał wash nakładać i cieniować.

W domu dopiero kompletuje warsztat, nie ma zbyt wiele, ale się nie poddaje.

Ok. To WIELE tłumaczy i będę mu bardzo kibicował i jak będzie chciał jakiejś pomocy to z chęcią pomogę!

Napisano

Zaraz moment. Tu nie chodzi o wymuszanie na kimś zrobienia czegoś.

Ja dopytywałem jakie kolega ma plany a nie oczekuję, że każdy będzie robił wg. określonego kanonu.

Z washem czy bez zawsze kibicuje, tymbardziej jeśli to młodzik bo tacy to dziś skarb!