Forest Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Ludu Pracujący Modelworka!!! A konkretnie jedynego działu, który ogarnia mikro modelarstwo Pomocy mi potrzeba. Ojciec chce mi zlecić budowę modelu w skali wspomnianej w tytule, konkretnie pancernika spod znaku IJN. Najprawdopodobniej będzie to Fuso/Yamashiro, Ise/Hyuga (przed ostatnią przebudową), Nagato/Mutsu lub któryś z szybkich pancerników typu Kongo. Pomocy potrzebuję w namierzeniu któregoś z tych modeli, bo sam już dawno z obiegu wypadłem. Z tego, co się orientuję, Tamiya ma w ofercie Yamato z bliźniakiem (one odpadają), Hasegawa ma typ Kongo. Modele z Aoshimy/Fujimi wszędzie widnieje "niedostępny", więc nie wiem, czy są w ogóle w sprzedaży, czy to tylko brak towaru... Ja osobiście bym zmontował Kongo z Hasegawy ( ), ale pojęcia nie mam, czy jest w obiegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Szukaj tylko i wyłącznie produktów z Fujimi - te najnowsze 2013-2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Szukaj tylko i wyłącznie produktów z Fujimi - te najnowsze 2013-2016. Dokładnie, Fujimi robi teraz doskonałe okręty. Martola ma chyba największy wybór, niestety większość na zamówienie... http://www.martola.com.pl/oferta/pl1387/p63 A jeśli masz zamawiać to chyba jednak najlepiej u skośnych braci, dostaniesz model, blachy i ew. inne dodatki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Kruca, ceny takie, że usiadłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Kruca, ceny takie, że usiadłem...Mówisz poważnie? 130 zł z wysyłką za Fuso do linii wodnej to dużo? No chyba, że usiadłeś z innego wrażenia... Ceny są jak najbardziej przyzwoite - inna sprawa, czy możesz sobie pozwolić na takie zakupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Na szczęście to nie ja kupuję Akurat zerknąłem na Fuso z 1941 za 205 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Spróbuj poszukać na hlj.com Może będzie taniej i pewnie więcej dodatków. Przesyłka dociera do mnie w ok. 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 ...Martola ma chyba największy wybór, niestety większość na zamówienie... . Na zamówienie bo firma by "poszła z torbami" jakby chciała mieć wszystko od ręki przy krajowym "wąskim" rynku Ale nie ma co tragizować - czas oczekiwania to 2-3tygodnie przy czym płaci się dopiero jak już model jest w PL Kruca, ceny takie, że usiadłem... Ceny są jak najbardziej przyzwoite... Cóż... ja wyznaje zasadę że jak się płaci za jakość to nie ma co narzekać... nie ma co tracić kasę na byle gniota bo się potem zaplujesz z wściekłości przy montażu Poza tym w tych nowych modelach to masz już blacharkę w zestawie. A co do cen to czasem da się coś upolować w dobrej cenie na jebaju ale są haczyki - nie zawsze jest dostawa nad Wisłę albo dostawa jest w cenie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Cóż... ja wyznaje zasadę że jak się płaci za jakość to nie ma co narzekać... nie ma co tracić kasę na byle gniota bo się potem zaplujesz z wściekłości przy montażu Popieram w całej rozciągłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Na szczęście to nie ja kupuję Akurat zerknąłem na Fuso z 1941 za 205 zł Czyli nie ja wykładam kasę Ojciec płaci i wymaga, ja tylko w lekkim szoku jestem Chyba pójdzie zakup przez HLJ, na samym modelu, z przesyłką, wychodzi 25 zł taniej... W dodatku, może rodzica namówię na blaszkę z Fujimi, całość się zamknie poniżej 180 zł, więc faktycznie nie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 A będzie warsztat, czy nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Myślę, że tak, o ile Ojciec się zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Wybaczcie post pod postem Zamówienie poszło, warsztat będzie Do stoczni trafi Kirishima z Hasegawy z zestawem blaszek Edka i Luf Abera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Wybaczcie post pod postem Zamówienie poszło, warsztat będzie Do stoczni trafi Kirishima z Hasegawy z zestawem blaszek Edka i Luf Abera Niech ci będzie... Mam tylko nadzieję, że wybór podyktowany był jedynie kwestiami finansowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Eee, nie. Kwestiami czasowymi, Ojciec uparł się, żeby model był jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Wybaczcie post pod postem Zamówienie poszło, warsztat będzie Do stoczni trafi Kirishima z Hasegawy z zestawem blaszek Edka i Luf Abera Hasegawa.... hm to dość stary i niedopracowany plastik. Fujimi jest znacznie lepsze. Nawet bez blach wygląda dobrze. JakByCo - służę literaturą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 A wiesz, że miałem się o to pytać? Chciałem poczekać do wątku warsztatowego, ale skoro już sam się odezwałeś... Na pewno będę musiał przerobić kratownicę pagody, bo zestawowa jest do d... nie podobna Ale chyba o to w tej zabawie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Gdzieś tu wyczytałem (chyba w jakimś wątku warsztatowym w latadłach) takie stwierdzenie które bardzo mi się spodobało : wykonanie modelu prosto z pudła wymaga niezwykle dużo samozaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Hahaha, toś mnie tym urzekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 No i widzisz Forest to właśnie tu się zaczyna zabawa............ Ta Hasegawa ma ze 40 lat jak nic, więc stracisz dużo czasu i nerwów na poprawianie czyli wcale nie będzie to szybko sklejony model skoro już na wstępie zauważyłeś jego braki. Idąc w las będzie tylko gorzej. Szybko się skleja modele przede wszystkim pozbawione niedokładności np. nowsze Tamiya, Fujimi ew. Pit Road. Na stare modele po prostu szkoda czasu. Fujimi choć z pewnością droższe pozwalałoby by Tobie ten czas i nerwy w znacznym stopniu zaoszczędzić. Ale do odważnych świat należy. Będę kibicował i cisnął abyś skończył to co zamierzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 No, wyjścia mieć nie będę, skończyć muszę... Ojciec będzie nade mną stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 To wiesz jak się tak napatrzy jak walczysz to następnym razem "zasponsoruje" Tobie coś lepszego. Musisz tak do tego podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Nie mi, tylko sobie, ja tylko sklejam Ale taką mam nadzieję Aha, wszystko wskazuje na to, iż początek prac w ten wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi