bahamut24 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Przedstawiam nowy nabytek , który planuję złożyć, spodziewam się nie łatwej walki ale do odważnych świat należy lub kto nie ryzykuje szampana nie pije Auto wyglądać ma tak z tych części : Kalki których się obawiam Gazeta Oszklenia najwięcej z jakim miałem do czynienia nawet w Heinklu H6 było mniej Kupuję farby i powoli będą startować, chyba ,że ktoś chętny na auto jest Spodziewam się ,że kalki nie będą łatwą sprawą i będzie zmywanie lakieru i malowanie w cywila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Fajnie, będę kibicował, mam go tylko że w wersji transportowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Ogólnie wczoraj miałem okazję obejrzeć ten model, fajny wygląd, ale trochę duża cena jak za Samba Bus w innym malowaniu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Ogólnie wczoraj miałem okazję obejrzeć ten model, fajny wygląd, ale trochę duża cena jak za Samba Bus w innym malowaniu ;-) Dalem za niego 50 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Revell zaszalał z ilością śladów po wypychaczach Próbuję szlifować papierkiem ale ciężko idzie , jakieś pomysły jak to badziewie szybko usunąć? Przeglądając warsztaty innych busików widzę , że wszyscy zostawiają te ślady . Ze mną chyba coś nie tak jest,że chcę je usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 viewtopic.php?f=238&t=53616&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Ogólnie wczoraj miałem okazję obejrzeć ten model, fajny wygląd, ale trochę duża cena jak za Samba Bus w innym malowaniu ;-) Dalem za niego 50 zl Gratulacje, brałbym ze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 viewtopic.php?f=238&t=53616&start=60 Co to wnosi do tematu? Ogólnie wczoraj miałem okazję obejrzeć ten model, fajny wygląd, ale trochę duża cena jak za Samba Bus w innym malowaniu ;-) Dalem za niego 50 zl Gratulacje, brałbym ze 3 Mial tylko 1 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Żebyś robił lepsze zdjęcia. Bo na tych nic nie widać tylko reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Żebyś robił lepsze zdjęcia.Bo na tych nic nie widać tylko reklamy. Wiesz nie zawsze jest czas aby zrobic dobre zdjecia , jakbys widzial moje galerie to zdjecia tam sa w miare ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Przynajmniej można wziąć jednolite tło, a nie reklamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Niestety ciągle nie udało mi się trafić 6 w totka więc nie mogę zastąpić 8 godzinnej pracy na modelarstwo mało czasu Jednak ciągle przy busiku dłubię. Szlifowanie papierem przyniosło marne efekty , 3 minuty z alledrogo i 3 dni później gąbki ścierne w moich rękach, praca o wiele przyjemniejsza. Przed: Po usuwaniu wypychaczy Elementy karoserii już po podkładzie i chciałem malować niebieskim ale zapomniałem ,że zderzaki i felgi też w niebieskim idą Myślę ,że w tygodniu uda się położyć bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Dawno nic nie dodałem ale prace nad gimbusem nie stanęły. Sprawa wyglada tak, pomalowałem na niebiesko i dorobiłem pasy żółte ale farba podciekła pod taśmę i ogólnie nie byłem zadowolony z efektu dot poszedł w użycie. Obecnie mam dylemat co robić 1. Maluję te pasy na żółto a reszte kładę kalkomanie - tu problem nie wiem czy farba będzie miała idealny odcień jak kalki, zdjęcia pokazują ,że są identyczne ale nie wiadomo jak to wyjdzie na modelu 2. Podejmuję ryzyko i bawię się z kalkami licząc na szczęscie 3. Dorabiam kalki z samymi napisami LUFTHANSA i to co trzeba dostaję barwę żółtą Skłaniam się w 2 opcję Obecnie auto tak wygląda Pomalowane są też zderzaki i felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Niestety ale położenie kalek skończyło się tak jak myślałem Elementy z kalkami poszły do dota a ja zmieniłem koncepcje. Mogłem zamówić kalki ale nie zależało mi aż tak bardzo. Teraz Samba bus będzie a'la Lufthansa Obecnie pracę tak się mają, w święta nadgoniłem, chciałbym do końca stycznia zakończyć ale wątpię czy się uda Coś tam muszę gdzieniegdzie podmalować na kaście . Elementy wnętrza pójdą w mat . Nie wiele do końca zostało może się uwinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Do luftu te kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Do luftu te kalki Cartograf to nie był raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 walka trwa Kanciapy dostały wash, w realu nie jest taki wyraźny, półmat na to jeszcze będzie Dwie warstwy Troton'a Polerka będzie potrzebna Silnik, coś tam jeszcze poprawię może kable dorobię, nie obiecuję Szoferka Muszę jeszcze tydzień odczekać z lakierem bezbarwnym aby pomalować elementy karoserii od środka , ostały do zrobienia okna i uszczelki oraz inne pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Powoli zbliżam sie do końca , trochę mnie zmęczył ten gimbus . Jestem w trakcie wklejania szyb na wikol, jakaś inna bezpieczna alternatywa? Wnętrze też już prawie ukończone Przypuszczam ,że montaż do kupy łatwy nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmod.84 Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Oj tak uzbrój się w cierpliwość mówię to z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 21 Marca 2017 Share Napisano 21 Marca 2017 ładny chromowany zegar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Marca 2017 Share Napisano 22 Marca 2017 Na czym te kalki kładłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Które kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi