karambolis8 Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Równy i cienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 starałem się jak najcieniej co nie było łatwe z moim chińskim areo bo ma swoje kaprysy ale jakoś w miarę wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Listopada 2016 Autor Share Napisano 17 Listopada 2016 poszedł Aircraft grey od gunze zastanawiam się czy jest ok czy może przejaśnić panele jeszcze jaśniejszym odcieniem szarego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Bardzo ładny Ci wyszedł ten preshading, taki nie za mocny, nie za słaby. Zdecydowanie możesz pokusić się o lekkie rozjaśnienie paneli, ale nie za mocno, żeby łaciaty nie wyszedł. Na większych panelach możesz spróbować zróżnicować powierzchnię marmurkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Solo, Ty widziałeś jakąs fotkę f-101 w tym kamo?? co ten marmurek miałby oddawać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Zróżnicowanie powierzchni lakierniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Możesz zademonstrować przykładowe zdjęcie tego zróżnicowania?? Bo na wszystkich, które widziałem wyglądają mniej więcej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Nawet na tym zdjęciu widać przecież że powierzchnia lakiernicza nie jest jednolita. Delikatny i drobny marmurek jest dobrą metodą na odtworzenie takiego zróżnicowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 17 Listopada 2016 Autor Share Napisano 17 Listopada 2016 delikatny marmurek jest teraz tylko nie udało mi się uchwycić tego telefonem dlatego boje się ze jak będę rozjaśniał to mogę zrobić gorzej niż jest teraz i zrobię łaty, pyzatym lakier jest trochę jaśniejszy niż na foto bardziej kolorystycznie jak fotka oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 delikatnie ścieniowałem panele bazowym kolorem z dodatkiem bieli ie wiem czy widać jakąś różnice na foto ciężko to uchwycić telefonem, nie chciałem tez przesadzić bo voodoo raczej nie były jakoś bardzo przebarwione raczej lakier był w dobrym stanie. tak to wygląda praktycznie gotowe do położenia połysku pod kalki spód : no i prawie cała drobnica gotowa do lakierowania brakuje tylko kurki pitota, kół i dwóch siłowników podwozia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Ten samolot przenosił na raz dwie rakiety Genie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 sadząc po fotkach w necie i instrukcjach jakie mam tak to wyglądało to jest dość duzy samolot Wersja F-101B (480 egzemplarzy) była dwumiejscowym myśliwcem uzbrojonym w dwa niekierowane pociski rakietowe z głowicą atomową AIR-2 (MB-1) Genie w wewnętrznej komorze na uzbrojenie oraz 2 naprowadzane na podczerwień rakiety AIM-4 Falcon. zródło wikipedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 No i fajnie. Jeszcze pytanie dotyczące tej płytki na spodzie maszyny - te szpary to takie celowe? Bo tak trochę nieciekawie to wygląda na tle całkiem ładnego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 ta płyta w rzeczywistosci jest obracana o 360 stopni i z drugiej strony sa rakiety AIM-4 Falcon tylko ze u mnie jakoś się to nie chciało całkiem obracać gdzieś zaczepiał ( chyba wina za dużego kokpitu pavli) i skleiłem nieruchomo, wiec takie szpary są rzeczywiscie w oryginale o tak to sie obraca po dwie rakiety po obu stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Kalkomania połozona nie obyło sie bez problemów (grube kalki nie chciały siadac) ale nie ma bardzo tragedii fotki jak zwykle słabej jakosci : no i pozostaje zrobić Washa no i jakieś brudzenie którego nigdy nie robiłem i jestem zielony w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Super Na fotki nie narzekaj ,w/g mnie nie najgorsze,sam bym chciał takie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 no i model skończony pierwszy raz robiłem brudzenie i chyba wyszło średnio narazie takie foto poglądowe postaram się zrobić galerie z jakimiś lepszymi fotkami bo narazie mam z tym problem głównie to widna telefonu muszę jakiś aparat skołować : ogólnie model jest bardziej ubrudzony jakoś czysty na foto wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Zaje.... ekhm fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 Piękny model. Mam nadzieję, że mój będzie chociaż w połowie tak dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Zaje.... ekhm fajny. zdecydowanie popieram, model pierwszorzędny )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Dzięki za mile komentarze jest to zdecydowanie mój najlepszy model jaki skleilem choć popełniłem kilka błędów i patrząc na pracę innych na forum to jest to co najwyżej przeciętny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2017 Model w galerii zapraszam do ogladania viewtopic.php?f=64&t=56760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi