barszczo Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Rodzina T-38/F-5/F-20 Northropa wraz F/TF-104 i wczesnymi Harrierami należy do moich ulubionych serii maszyn z lat 60-70 ubiegłego stulecia. Wygrzebałem więc z magazynku coś takiego: które po zbudowaniu ma przypominać taki samolot: Kamuflaż oczywiście jedynie słuszny i niepowtarzalny czyli SEA. Jakby ktoś miał zdjęcie tej maszyny z lewej strony to proszę o wsparcie. Zapraszam do podglądania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Bardzo lubię tem samolot, kamo co prawda nie z mojej bajki nie mniej jednak kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Kamuflaż oczywiście jedynie słuszny i niepowtarzalny czyli SEA Może jednak irański? Tez łaciaty, a bardziej "ostrzelany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Może jednak irański? Tez łaciaty, a bardziej "ostrzelany" Irański będzie F-5F , tymczasem przygotowane pod blaszki elementy kokpitu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Po rozpoczęciu zabawy z blaszkami zacząłem żałować że nie kupiłem kokpitu Airesa, model zaległ na jakiś czas. Ostatecznie skończę go z blachami, następny będzie z żywicą. Kokpit oblaszkowany i zagruntowany: Pociągnięty akrylowym Medium Grey Testorsa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Ciąg dalszy zabawy, kokpit gotowy do montażu w całość: Panel na tablicy przyrządów się przekrzywił, temu Tigeru . Uroki blaszek samoprzylepnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Ten klej co daje Eduard to jest nic nie wart. Ja zawsze przyklejam te blaszki na CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Sprawy nabierają tempa, część dziobowa na gotowo. Szpachla symbolicznie: I prawie całość na sucho, kłopotów ze spasowaniem nie przewiduję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Kokpit niczego sobie. Będę śledził bo chciałem kiedyś kupić coś od tego producenta ale nie widząc na zywo nie wiedziałem jakiej jakości są wypraski, jak ze spasowaniem itd. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Model generalnie w porządku, ścianki dość grube, spasowanie bardzo dobre. Kadłub mam praktycznie gotowy. Trochę linie i nity giną tu i tam ale to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Akcja "Zakończ rozgrzebane zestawy do końca roku" właśnie ruszyła. Tiger praktycznie gotowy na malowanki: Po roku leżakowania zmianie uległa koncepcja malowania. W pudełku jest coś takiego w kamuflażu Aggressor New Lizard: Mój Tiger wystąpi jednak w nieco starszym ubranku Aggressor Flogger: Farby w drodze, maziajki wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Wygląda zachęcająco, mnie osobiście wersja New Lizard podoba sie bardziej jednak to nie mój model. Czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Piękny samolocik generalnie nie robię "rur" ale F4 i F5 straaaaasznie korcą. Podglądam z ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Tigerek miał zamknąć stary rok, a tymczasem otworzy nowy . Dotarły farby. Pierwszy kontakt z MRP jak najbardziej pozytywny, próby wypadły świetnie. Malunki wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Wykopałem Tigera z niebytu. Dość się naczekał, stan obecny: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Będzie black basing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) nie jest źle - trzy lata leżakowania, jak wino :-)) Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez Ripper1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 W dniu 23.08.2019 o 15:30, Solo napisał: Będzie black basing? Tak jest, jakoś zasmakowałem w tej technice. W dniu 23.08.2019 o 16:17, Ripper1 napisał: nie jest źle - trzy lata leżakowania, jak wino :-)) Takie młode trochę to wino . Sumienie mnie już ruszyło, nawet plastik zmienił odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 Jako że malowanki zaczynam, wygrzebałem z przepastnych zasobów sieci jeszcze jedno zdjęcie 73 w wybranym przeze mnie kamuflażu, ze smaczkiem w postaci steru kierunku w jednolitym szarym (?) kolorze. Prawdopodobnie podmieniony z innego egzemplarza. Mój też taki będzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 Pierwszy kolor na miejscu. Z braku doświadczenia z farbami MRP, poszedł po całości. Są za rzadkie jak dla mnie i efekt jak na razie jest daleki od tego do jakiego jestem przyzwyczajony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 W dniu 07.09.2019 o 22:02, barszczo napisał: Są za rzadkie jak dla mnie Hmmm, dla mnie bywają wręcz odrobinę za gęste. Jesteś pewien że je dobrze wymieszałeś? One mają tendencje do bardzo mocnego opadu pigmentu na dno butelki i mocnego przyklejania się do niego. Trzeba naprawdę długo potrząsać buteleczką, albo mieszać w niej patyczkiem, żeby dobrze wymieszać całą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Farby są rzadkie, ponieważ nie są przeznaczone do malowania jedną warstwą, lecz do budowania warstw. Podstawą jest marmurkowanie, preshading/postshading itp. W ten sposób uzyskasz bardzo delikatnych przebarwień koloru bazowego. (Hellcat był malowany szarym Surfem 1200, na to biały podkład MRP-83, farba Salmon Primer MRP-130, widoczna na stateczniku, i następnie plamki MRP-190 P.R.U Pink, który był też ostatnim kolorem/kolorem bazowym) W innym przypadku będziesz malować warstwę za warstwą... Polecam też zastanowić się nad dobieraniem koloru podkładu pod konkretne malowanie i marmurkowanie na takim. Czarny sprawdza się najlepiej pod szarości, niekoniecznie pod jasne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Święte słowa w kwestii podkładu pod MRP. Dzisiaj zaryzykowałem i poszedł brąz z ręki. Po prostu inna bajka, komfort malowania niesamowity. Nie mam jeszcze za bardzo wyczucia do tych farb, ale humor mam zdecydowanie lepszy. Teraz jeszcze zielony i finito, trzeba będzie jeszcze wyostrzyć przejście brązu tu i ówdzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Września 2019 Autor Share Napisano 18 Września 2019 Pierwsza, nierówna trochę walka z MRP zakończona, tych farb trzeba się po prostu nauczyć. Tak to teraz wygląda, teraz trochę brudów i zakańczamy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 Elegancko wygląda, choć odrobinę płasko. Będziesz ten kamuflaż jakoś różnicować, cieniować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi