Mikele Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Model zasadniczo z pudła z kilkoma detalami dorobionymi samodzielnie. Malowany Gunze C, washowany Promodeller Dark Dirt, na to oleje dla artystów, pigmenty MIG i cztery rodzaje błota (Wet i Dry Mud MIGa mieszane z pigmentami). I jeszcze wygląd po malarni a przed poligonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Tak jak Ci pisałem. Błoto raczej do poprawki, zwłaszcza to na burtach. Tam jest go sporo względem samych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 W samym kamuflażu wyglądał ok, ale to brudzenie Jakaś dziwna kolorystyka i faktura tego błota/kurzu/ziemi czy co to ma być , a koła wyglądają trochę jak oblepione płynną smołą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Wymyśliłem sobie,że ma być pokryty starym, zaschniętym błotem i na to świeże mokre. Jedno i drugie robiłem korzystając z Dry Earth i Wet Ground MIGa. Szare, suche błoto to Dry Earth mieszane z szarym pigmentem, a to czarne (w założeniu mokre, świeże błoto) to Wet Ground mieszany z czarnym pigmentem. Rozdmuchiwałem je po powierzchni aerografem ale wyszłą z tego jednolita maź bez faktury. Na kołach miało być tylko mokre błoto, więc dodatkowo koła pokryłem lakierem błyszczącym. Efekt rzeczywiście nieciekawy i będą poprawki. Jak ktoś ma sugestie na ładne błoto w 1:72 to chętnie przygarnę trochę wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 kończe właśnie składać tego teciaka, jestem pod dużym wrażeniem detalu i spasowania (te kołeczki zcięte na końcach, idealnie pozycjonujące detale to mistrzostwo). Ładny malunek, podasz nry kolorków? Kapitalne model wyszedł (no gdyby nie wspomniane błotko). pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Błoto już zmyte Będę podchodził do tematu błota tak długo, aż wyjdzie Jak mi takie coś wyjdzie to byłbym ukontentowany Kolory to Gunze C i H (w jednym przypadku). Zielony C122 RLM82, pzarny to mieszanka TC12 NATO Black i C40 German Gray a piaskowy to H79 Sandy Yellow mieszany z C318 Radome. Przy okazji, prośba do administracji o przeniesienie tego falstartu do działu warsztatowego a ja się idę dokształcać z błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Gdybyś tego jeszcze nie znał: http://www.migjimenez.com/img/cms/PDF/StepbyStep_MUD-SPLASHES_ENG.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Właśnie widzisz, toto wyżej to były specyfiki miga zdmuchiwane aerografem, ale stanowczo zbyt obficie. Muszę wydumać jak to mniejszą ilością nakładać na model, żeby go znów obłą masą nie uwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Nałóż zrobiony specyfik na szczoteczkę do zębów i "pstrykaj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Tak zrobię, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Zostaw bez błota bo tak wyglada dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Widzę, że polubiłeś małą skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Bo jest super! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Ale się Kolega rozbrykał z ta pancerna maszyneria Super Tak od siebie ,w pancerce jest więcej możliwości niż w latadlach ,mam na myśli brudzenie ,błoto ,kurz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Bez błota lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 OLO, bazylms - powiem szczerze, że mi taki okurzony też się podoba, ale błoto w tym momencie to już kwestia honoru Albo ja, albo ono Podejście drugie: Przy okazji przykleiłem antenę, o której wcześniej zapomniałem, i na zdjęciach zauważyłem, że rura z wyposażeniem do nurkowania jest odłamana i trzeba ją dokleić, czyszczenie z włosków po wacikach to odrębny temat. Jak błotko? Ładne, nieładne? Do galerii z nim, czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 No to teraz masz tak - boki i tył ufajdnane a koła czyściutkie. Lepsze niż tamto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 ...a koła czyściutkie... Już nie czyściutkie Opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Nie, to błoto nie wygląda dobrze :/ Znowu musisz zmyć, za gęste to jest i źle rozprowadzone. nawiasem, kapselki granatów dymnych na czarno: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a3/T90.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Kurde, jak za gęste, jak to się rozlało prawie jak wash wewnątrz obręczy? Z zewnętrznej strony bandaża i po bokach będę usuwał, ale poczekam aż wyschnie, bo teraz płatami odpadało przy próbie ruszenia. A jak będzie lipa, to znów zmyję. Nie ma lekko w siedem-dwójce A kapsle domaluję, podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Nie ma latwo ale ile fanu i nauki. Teraz i tak wyglada fuzo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Września 2016 Autor Share Napisano 30 Września 2016 Oskrobałem (to odpowiednie słowo ) koła z nadmiaru błota, domalowałem co było do domalowania, dokleiłem co się urwało i teciak odjechał do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi