hiwis Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Wpadł mi ostatnio w ręce taki modelik : Jeszcze nie rozgrzebany na warsztacie ale powoli zaczynam zbierać dodatki (lufy, blachy itp.) i informacje na temat maszyny którą chcę zrobić. A ponieważ nie bardzo mam ochotę na pojazd z Afryki, pomyślałem by zrobić jakiegoś "szaraka" - na przykład takiego : czyli maszynę nr "2" z 502 batalionu, z początków 1943 r. Malowanie według "AFV MODELING GUIDE VOL.1 TIGER I": Chyba że zakres wymaganych przeróbek przekroczy me możliwości wtedy pomyślimy o innym pojeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 ciekawego szaraczka planujesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Zasiadam na widowni i czekam na c.d. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 No to niedługo będą 2 kociaki z DAK. Ja będę robił masakrę z Academy w barwach 131 z Bovington. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 No to niedługo będą 2 kociaki z DAK. Ja będę robił masakrę z Academy w barwach 131 z Bovington. Ale mój nie będzie z DAK tylko z mroźnej Matuszki Rasiji ;) Jakoś mnie nie ciągnie do afrykańskich pojazdów Ale fajnie że planujesz Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 hiwis przepraszam za prywatę w temacie. Cooper, 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Wykorzystasz mój gipsowy budynek do dioramy zimowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 hiwis przepraszam za prywatę w temacie.Cooper, 1:35? Tak. Academy 1348 - wiem że to kichowaty model ale maa dla mnie wartość mocno sentymentalną i muszę go zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Wykorzystasz mój gipsowy budynek do dioramy zimowej? Twój budynek jest zarezerwowany na podstawkę dla jednego z Firefly-i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 hiwis przepraszam za prywatę w temacie.Cooper, 1:35? Tak. Academy 1348 - wiem że to kichowaty model ale maa dla mnie wartość mocno sentymentalną i muszę go zrobić. to tak jak dla mnie tamka 35216, którą przerobiłem według zdjęć na "131". Też kichowaty model ale wartość sentymentalną ma. Resztę pogadamy w swoich wątkach o "131" No to czekamy na zimowego kocurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Coś tam trochę poskładałem tymczasowo : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Tygrysów ostatnio wysypało na forum sporo i do tego w 1:48. Zasiadam czekam na więcej. Ciekaw jestem na jakiej tym razem podstawce go ustawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 (..) Ciekaw jestem na jakiej tym razem podstawce go ustawisz. Myślałem o czymś w takich "leśnych" klimatach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Czy na pewno to ma być Tygrys Initial - No.2 z sPzAbt.502? Pytam bo jeśli tak to będą potrzebne - modyfikacje. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Będzie jakiś Initial z 502-iego. A przynajmniej takie jest założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer 6 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Witam. No i ładnie następny Tiger. Będę zaglądał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 Czy na pewno to ma być Tygrys Initial - No.2 z sPzAbt.502?Pytam bo jeśli tak to będą potrzebne - modyfikacje. Pozdrawiam Krzysztof To pozwolę sobie dopytać - jakie konkretnie modyfikacje dla "2" ? O niektórych wiem ale jakbyś mógł podać Swoją listę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Będzie jakiś Initial z 502-iego. A przynajmniej takie jest założenie. To pozwolę sobie dopytać - jakie konkretnie modyfikacje dla "2" ? O niektórych wiem... . Nie będzie łatwo bo jest to model Tamki zresztą już nie młody i docelowy teatr - Afryka. Zamieściłeś tylko dwie fotki z ogólnymi widokami. Lista jest dużo dłuższa - na resztę przyjdzie czas. Tak z grubsza z tego etapu budowy modelu trzeba zmienić/przerobić - błotniki przednie - błotniki ryflowane w initialach - prostokątne https://postimg.cc/image/miu220nln/ - zasobnik wieżowy (ten jest no powiedzmy wczesny - pustynny) powinien być późniejszy duży no i jego mocowanie. - prawie cały układ narzędzi - klapki na wydechach powinny otwierać się na zewnątrz - na boki - - spawy Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 Dzieje się niewiele ale spróbuję z inną niz dotychczas formą podstawki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Prawie gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 No to raczej nie initial. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 No to raczej nie initial. Pozdrawiam Krzysztof Tamka nazwała go Initialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Przykro mi to pisać, ale no właśnie "Tamka nazwała go Initialem" - i to tylko tyle ma z initiala. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Przykro mi to pisać, ale no właśnie "Tamka nazwała go Initialem" - i to tylko tyle ma z initiala. Pozdrawiam Krzysztof Trudno - będzie taki twór "Initialo-podobny". Nie mam parcia by w 100% upodobnić go do konkretnej, rzeczywistej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Szkoda bo na początku chciałeś robić No.2 z 502 batalionu - czyli podwozie od initiala z późniejszą wieżą. Teraz jest typowy SF. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi