marek d Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 (edytowane) Witam. Zapalnikiem do powstania modelu były prace kolegi kendzhub. Miał być malowany w plamki i nie pan Kobayshi. Niestety lato nie sprzyjało skupieniu się na modelu i wyszedł taki cukiereczek. Model Hasegawa JT 87 Eduard zoom Maski Montex Farby Alclad, Humbrol i MM olejne, Mr.Hobby seria H. Hien z 244 Sentai: Miłego oglądania i nie bić mocno. Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Z lewej strony bardzo fajny, z prawej jeszcze fajniejszy. Czyścioch, jak to u Japończyków zazwyczaj. I taki właśnie mi się podoba. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 No i jest git, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Noo ładny....bardzo starannie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Ładny A czy zbiorniki paliwa (podwieszane) nie winny być pomarańczowe lub żółte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 wszystko gites tylko wydaje mi się ,że prawa wnęka podwozia maźnięta żółtą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Dziękuję. Zbiorniki wg. ostatnich trendów internetowych szaro zielone, Hubert kendzhub chyba wie więcej na ten temat. tylko wydaje mi się ... no wydaje Ci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Zbiorniki wg. ostatnich trendów internetowych szaro zielone, Hubert kendzhub chyba wie więcej na ten temat. Wszystko to prawda, z tym tylko że nie jest to moja wiedza, ale osób najwyraźniej dobrze zorientowanych w japońskich źródłach, wedle których przeważa opinia, że zbiorniki bambusowe (a takie tu mamy) lub drewniane były malowane kolorem "Ki-Midori No. 7" czyli "Yellow-Green No. 7", takim groszkowo-zielonym. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi