DarkWing Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Minęły prawie dwa miesiące, czas więc na aktualizację Na początek - wnętrze dostało fotel pasażera Deska rozdzielcza Popielniczka otwierana, w spryskiwaczu ( to ten okrągły gumowy przycisk - jeśli ktoś nie wie gdzie w Maluchu był spryskiwacz szyb) zamontowany jest przełącznik - jeszcze nie wiem co będzie uruchamiał... Pierwszy z przełączników na desce jest niezaślepiony, tam też ma być przełącznik zamontowany do ... czegoś tam Niespodzianką jest podświetlenie zegarów Równocześnie z samochodem powstaje przyczepka kempingowa. Aktualnie jest na stałe połączona jedna burta z dachem. Dach uchylny, drzwi otwierane... W okienku już wisi zasłonka Tak to wygląda od środka... i znów czekamy na kolejne zeszyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2017 w spryskiwaczu ( to ten okrągły gumowy przycisk - jeśli ktoś nie wie gdzie w Maluchu był spryskiwacz szyb) zamontowany jest przełącznik - jeszcze nie wiem co będzie uruchamiał... Działało to na zasadzie nadciśnienia. Nacisnąłeś to siłą pompowania leciał strumień wody na szybę. Prymitywne rozwiązanie, ale działało. Pierwszy z przełączników na desce jest niezaślepiony, tam też ma być przełącznik zamontowany do ... czegoś tam Tam był w starszych wersjach, jedno pozycyjny włącznik świateł. W nowszych już był dwu pozycyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 17 Listopada 2017 Autor Share Napisano 17 Listopada 2017 Wszystko się zgadza... tylko tak było w oryginale .... Natomiast co tam podłączą w modelu to się wyjaśni mam nadzieję niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 W tym wszystkim to czekanie chyba jest najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 A gdzie się podziały cięgna od rozrusznika i ssania? Z tyłu na tunelu, w tej części trapezowej było przełączenie ogrzewania Z tyłu brakuje mi takiego haczyka nad pompą paliwową, co by się przewód nie zaginał. Kurde, jak na tą skalę, to masa uproszczeń w tym maluszku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 20 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2018 Dwie dostawy, osiem numerów.... Kompletna deska rozdzielcza, Maluch już ma kierownicę Podłoga bagażnika wraz ze zbiorniczkiem płynu hamulcowego przymiarka... oprócz części auta z kolejnymi numerami dostajemy części przyczepy. Powoli zamyka sie bryła Niewiadowa Powoli to idzie... ale idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 19 Marca 2019 Autor Share Napisano 19 Marca 2019 Witam Przepraszam wszystkich którzy śledzili ten wątek warsztatowy za jego porzucenie. Ostatnio praktycznie w ogóle nie udzielam się na forum - życie prywatne, zawodowe, kilka zleceń modelarskich i zwyczajnie brak czasu na wpisy na forum. Maluch został już ukończony i niedługo pójdzie pod "młotek".... Kilka zdjęć które porobiłem z zamiarem wstawienia na portal aukcyjny... Sorry za chaotyczną kolejność zdjęć. Zdecydowałem, że zostawię sobie zestawową gablotkę - była w prenumeracie Premium. Jej konstrukcja i wykonanie to małe arcydzieło (szkoda tylko, że to nie szkło a plexi). Posłuży mi za gablotę do lotniskowca 1:700 - pasuje idealnie. Można ją oczywiście jeszcze nabyć u DeAgostini ale cena... 699,00 zł lekko odstrasza. Co do modelu... cóż, typowe DeAgostini. Można by dużo poprawiać i udoskonalać ale myślę, że w tego rodzaju modelu nie o to chodzi. Ogólnie, pomijając wszystkie wady konstrukcji modelu, prezentuje się ładnie. Smaczku dodają szczegóły takie jak otwierane drzwi (skopane są zamki drzwi), opuszczane szyby, wyposażenie komory bagażnika, ładnie odwzorowany silnik, światła (również przyczepy), światła stop zapalane po naciśnięciu pedału hamulca, dźwięk uruchamiania silnika i jego pracy (choć marnej jakości). Szkoda, że jak ktoś zdecyduje się "zamknąć" model w gablocie to będzie miał utrudniony dostęp do tych funkcji - w Polonezie już pomyśleli i wszystko można uruchamiać z pilota. Czy było warto ? - jasne, że tak - zawsze warto budować kolejny model.... chociażby dla samej frajdy z budowy i nawet, gdy tak jak mój ma trafić później na sprzedaż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Fiat 126p remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi