milczacy Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Miło ( i z zazdrością ) popatrzeć na postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Witam, Budowa tego modelu zbliża się do końca. Zostało już naprawdę niewiele, ale będę musiał wstrzymać prace do czasu aż będę miał kalki, ponieważ logo Dywizjonu 101 na ogonie jest w kolorze ciemnych plam kamuflażu. Kolor dobiorę pod kolor kalki, więc póki jej nie mam - muszę poczekać z dalszym malowaniem. A to już jest to co mi się udało ostatnio zmalować Pozdrwiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Ale osłona radaru na czarno? Owszem bywają jaśniejsze i nico ciemniejsze szare, ale nie aż tak: Zwróć uwagę, że sensory po obu stronach nosa są w tym samym kolorze co stożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Hej net_sailor Dzięki za uwagi - sensory i tą płetwę, która jest na grzbiecie przed statecznikiem pionowym malowałem razem z dziobem. Faktycznie chyba masz rację i przegiąłem z tym ciemnym Się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 A czy zbiornik podkadlubowy bywa w pomaranczowym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Nie wiem, nie znam się Robię tak jak jest w artykule TMMI, którego stronę tytułową zamieściłem na początku tego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Cześć, świetna praca, gratulacje. Osłona radaru FS 36270, Błyskawice latają z pomarańczowymi zbiornikami 300 gal, nie jest to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Hej, Dzięki za podpowiedź wszystkie kolory których dotąd użyłem to własne mieszanki z farb Vallejo Ale dzióbek jeszcze rozjaśnię. Na razie czekam na kalki (zgubione przez Pocztę Polską bedą musiały być drukowane jeszcze raz... ). Brązowy kolor muszę dobrać do koloru czachy na ogonie dlatego prace na razie wstrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Do odniesienia mieszanek z wzornikiem kolorów FS jak niżej: góra: Sand 33531, Brown 30219, Green 34424, dół 36375. Do takich wniosków doszedłem, analizując materiały dotyczące malowania izraelitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Wielkie dzięki! Przyda się Jak tylko dostanę kalki, to kończę błyskawicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi