Przemek R Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Witam, będę chciał zmierzyć się z tym modelem : Malowanie będzie polskie i od razu mam pytanie w zestawie są dwie lufy jedna dłuższa druga krótsza ? Dzisiaj chciałbym coś zrobić przy modelu bo wygląda "smakowicie" a dawno nie kleiłem nic pancernego Życzę miłego oglądania i czekam na każdą sugestie. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Zwróć uwage na wyrzutniki granatów dymnych oraz tylną płyte. Kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Nasklejałem się tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Nasklejałem się tego modelu To w tych pozytywnych doznaniach czy przeciwnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 O, będę podglądał, mam ten sam model w magazynku i też planuję z niego polaka zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Miałem dzisiaj okazje chwile podłubać przy modelu , zrobiłem zawieszenie i kółka Kilka fotek z prac : Na dzisiaj to tyle , zerkałem na ta tylna płytę i faktycznie znacząco się różni od tej która jest w zestawie Nie wiem czy poradzę sobie z taka przeróbką ale coś pomyśle i liczę na pomoc kolegów Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Z Tego co pamiętam to są do wyboru 2 rodzaje tylnej płyty. Dorobić trzeba 2 sztuki klap zasobnikowych bodajze. Wybrac natomiast płyte z niższymi wnękami na światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Niestety przejrzałem teraz ramki i w zestawie jest jedna płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Ale masz tą prawidłową z tego co widzę. A tą drugą płytę ze światłami to mi się z A4 pomieszało W tym zestawie jest ona jedna i dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 To ciesze się niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Nasklejałem się tego modelu To w tych pozytywnych doznaniach czy przeciwnie ? Bardzo fajnie mi się je składało. Zrobiłem ich chyba już z 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Kurde wszystko szło dobrze do momentu oględzin tych elementów : Maskara ma ktoś pomysł jak usunąć te ślady po wypychaczach , wole zapytać za nim coś zepsuje Tu się hobby boss nie popisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Ja bym to dziergał od podstaw. Kawałek polistyrenowej płytki i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Można też w jakiejkolwiek twardniejącej masie odcisnąć kształt . Potem folia aluminiowa i wytłoczyć oryginalnym elementem . Zapomniałem dodać że przy odciskaniu należy lekko rozbić odcisk żeby był delikatny luz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Na błotniki górne nie dodawaj ostróg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 A ja bym... Wyciął sobie z plastiku kształtki odpowiadające tym elementom. Na papierze ściernym starłbym plastik z zestawu od spodu, tak żeby zostały te "krzyże" i je przykleił na to co przygotowałem. Sprawdzałem działa, trzeba jedynie zachować ostrożność, przy działaniu z papierem, czyli działać delikatnie i ścierać ruchem okrężnym... Pociąć na pojedyncze "krzyże" przed ścieraniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 I to jest słuszna jakby ta koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Za dużo babrania, zwłaszcza, że HobbyBossowe krzyże są trochę zbyt prostackie, grube i niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Jeżeli to mają być krzyże które są na zdjęciu koło lampy to te zestawowe do niczego się nie nadają . Trzeba wyrzeźbić od podstaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Zamówiłem HIPS i spróbuje coś zrobić samemu zobaczymy jak to wyjdzie _________________________________________________________ Nie będę pisał post pod postem wiec edytowałem ten , kilka zdjęć z dzisiejszych prac warsztatowych : Na dzisiaj to tyle Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Dotarły dzisiaj materiały pomocnicze wiec będę mógł spróbować wydziergać te ostrogi samemu Może wieczorom coś uda się pokazać Pozdrawia Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Uważaj z kolorystyką, większość A5 została przemalowana wg standardu kolorów z 2014 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 czyli kolory które są podane w instrukcji to SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 czyli kolory które są podane w instrukcji to SF Żadne SF tylko malowanie dla Bundeswehry Polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Oglądam, bo też mi chodzi po głowie ten Leopard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi