dzidas71 Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Witam, jestem w trakcie sklejania, a właściwie już malowania HMS Zulu Trumpetera 1:350. Wyczytałem, że jadno z podwójnych dział powinno byc 102 milimetrowe zamiast 120mm po remoncie w 1938 r. Praktycznie taka zmiana nastąpiła na wszystkich chyba Tribalach. Oczywiście producent to przeoczył we wszystkich zestawach Tribali. Gdzie szukać tkiej wierzy? Lufy są dostępne. W korwetach Mirage są 102-ki ale pojedyńcze. Przecież nie kupię krążownika dla jednej wierzy. Może ktoś ma odstąpić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Zrób ją sobie od podstaw, w tej skali to nie jest w końcu program Apollo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Wieża czy też stanowisko z maską jest w zestawie do "Hurona". Te 102-ki były wymieniane na Tribalach na przełomie 1940/41 więc jak któryś poszedł na dno wcześniej to w oryginalnej konfiguracji np. HMS "Gurkha" i nie wiem czy "Mashona" też się nie załapała.... Podeślij mi na priva adres to pomogę z tą 102-ką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 No właśnie, a Tribale od Trumpetera są w konfiguracji 1941 także powinny zawierać już 102-kę. Priv poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Żeby zrobić porządnego "Tribala" na bazie Trumpka to trzeba coś więcej niż wymianę wieży.....niestety. Obniżenie nadbudówki, przerobienie kominów, wymiana łodzi, zresztą główne wieże też ledwo przypominają oryginały. Plus oczywiście podniesienie dziobówki..... trochę tego jest. Nie pamiętam czy "Zulu" nie miał też innych plot-ek po bokach nadbudówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Podniesienie dziobówki, i kilka drobnych zmian za pomocą fototraionek White Ensign Models już zrobione. Poprawa radarów , pom-Pom-a, wymiana wszystkich luf i działek przeciwlotniczych i trochę drobnicy jak radary itp. Niestety nieodpowiednia wieża na pozycji X jest najbardziej widoczną wadą Trumpetera wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Gdzie jest ta relacja ze zdjENciami sie paytam co????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Ano ni ma. Czasu na budowę mało, a co dopiero na relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Ale prosić o pomoc to już czas miełeś? Dobrze że nie wszyscy w ten sposób podchodzą do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Periga Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Ale Szydercza ta Gała :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 Żeby zrobić porządnego "Tribala" na bazie Trumpka to trzeba coś więcej niż wymianę wieży.....niestety.Obniżenie nadbudówki, przerobienie kominów, wymiana łodzi, zresztą główne wieże też ledwo przypominają oryginały. Plus oczywiście podniesienie dziobówki..... trochę tego jest. Nie pamiętam czy "Zulu" nie miał też innych plot-ek po bokach nadbudówki. Przestań, bo mi smaka robisz, jeszcze kupię kolejny model do szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Fajne są te niszczyciele. Zestaw Trupetera nie jest idealny , ale po korektach, to niezły model, po dodaniu blaszek, można powiedzieć ,że finezyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi