milczacy Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Mogą lecz to będą duże części przy tej mocy. Nie ma 0,125W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Listopada 2016 Mogą lecz to będą duże części przy tej mocy. Nie ma 0,125W? Są 0,1W ale pakowane po 1000szt. Poszukam gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Ohoho, widzę że ktoś mnie ubiegł z tym samolotem Jeśli chodzi o oświetlenie to też mam problem jak to rozwiązać u siebie w U-Boocie, będę śledził wątek to może mi coś wpadnie do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Listopada 2016 Witam. Diody zamówione. Teraz czekam na dostawę i może zacznę coś dłubać powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 Witam. Diody dotarły, tak że cała elektronika w komplecie. A przynajmniej tak mi się wydaje. Tak patrzę na te diody, to rzeczywiście są to maleństwa, jak będę budował, to dam dla porównanie jednogroszówkę. One są wielkości literek na groszówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 To zegary w kokpicie też będą podświetlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Które SMD wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 To zegary w kokpicie też będą podświetlane? Można by pomyśleć. To nie jest takie przerażające bo kokpit wygląda tak. Kilka otworów i zegary gotowe. Choć i tak tego nie będzie widać. I z groszówką Natomiast to mnie przeraża. Malowanie tego mnie przeraża. Które SMD wziąłeś? Wszystkie które Milczący wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 No to trzymam mocno kciuki. Diody to pikus przy malowaniu foteli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Nie chcę drażnić, ale jak tam prace? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2016 Cześć. Nie chcę drażnić, ale jak tam prace? ;-) Popatrz, nie zauważyłem nawet że napisałeś. Nie, nie drażnisz. W nocy UAZ trafił do ostatecznej galerii, więc dzisiaj już zaczynam prace nad Airbusem. Jak widać warsztat posprzątany i zabieram się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2016 Witam. Żeby nie było że ściemniam, wrzucam zdjęcia małych postępów. Goleń przedniego podwozia. Na razie sklejona. Wnęka przedniego podwozia. Kokpit. Jutro ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2016 Witam. W dniu dzisiejszym wyciąłem wnętrze z ramek w celu sprawdzenia czy i gdzie zmieści się to okablowanie oświetlenia wnętrza. Uspokoiłem się, spokojnie się zmieści i jeszcze by można upchnąć "akumulator z malucha". Nadal przeraża mnie fakt malowania tych wszystkich foteli, ale spokojnie obmyślam już strategię, jak to zrobić by się nie narobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 24 Grudnia 2016 Share Napisano 24 Grudnia 2016 E tam, ja to bym sobie pomalował z przyjemnością, odpręża mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2016 Witam. E tam, ja to bym sobie pomalował z przyjemnością, odpręża mnie to Nie widzę problemu, podeślę Ci to, to sobie pomalujesz. Pomalowałem wszystko podkładem, co do tej pory zrobiłem. Klasa ekonomiczna Klasa biznes Klasa pierwsza Schody Doszedłem do wniosku, że jak już robić to robić, każdy fotel będę malował osobno. Elementy podwozia przedniego i tylnego. Tylna goleń. Jak tylko moja Piękniejsza Połówka wróci do domu, to poproszę ją by dobrała kilka kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Zachęcasz oj zachęcasz, zwłaszcza że na allegro ktoś wystawia tego "półnagiego kolosa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2016 Zachęcasz oj zachęcasz, zwłaszcza że na allegro ktoś wystawia tego "półnagiego kolosa" Zapraszam, we dwóch raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Taka robota wsystkich motywuje Trza kończyć moiego "oskubańca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2016 Taka robota wsystkich motywuje Trza kończyć moiego "oskubańca" Cieszę się bardzo. Dokleiłem jeszcze wnękę podwozia i prysnąłem wnętrze podkładem, by na to przykleić jakąś powłokę światło nieprzepuszczalną. A teraz mam do was pytanie Marudku, Milczący oraz inni sklejacze modeli. Jesteście bardziej połapani niż ja. Jak, albo czym zrobić oszklenie w tym modelu? Czy Clearfix się nada, czy macie jakieś inne specyfiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Jak drugą stronę będziesz miał na maksa odsłoniętą, to okienka od wewnętrznej strony musza być czyste. Ja bym wybił okienka z folii i powklejał kolejno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2016 Ja bym wybił okienka z folii i powklejał kolejno. W folii dziurkaczem porobić dziurki, odpada. Ponieważ "krążki" są za duże. Jak by były troszkę mniejsze, to by były ok. Od zewnątrz szyby są na równo z poszyciem samolotu, tam nie ma wnęk, więc też coś tam muszę wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 No ja myślałem o zrobieniu takiego stempla jak owal okna po zewnętrznej stronie (ja coś takiego wypiłowuję pilnikami z aluminiowego pręta). Niekoniecznie może się udać tak jak dziurkaczem, ale gdyby na zimno wygnieść chociaż ten owal żeby nadawał się do odcięcia nożykiem to nawet wnęki od wewnątrz miałbyś jak w prawdziwym samolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Ewentualnie spróbuj Clearfix. Ostatnio zrobiłem nim przednią szybę w Concorde i efekt był całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2016 Witam. Ewentualnie spróbuj Clearfix. Ostatnio zrobiłem nim przednią szybę w Concorde i efekt był całkiem ok. Będę próbował, ponieważ jak bym zostawił same otwory, to podejrzewam, że będę one mi się śniły. A zapomniałem dodać na wstępie, że model będzie prosto z pudła. Tak na wyższych partiach goleni, nie zeszlifowałem śladów po łączeniu połówek form. Wnęki podwozia są głębokie i tego nie będzie widać. Dzisiaj zrobiłem przewody na jednej z tylnych goleni. Co będę pisał, oceńcie sami. I do lakierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 Witam. Goleń przednia oraz dwie tylne, wróciły z lakierni. Teraz będzie dopieszczanie pędzelkiem i wash. Wnęki podwozi pomalowane na jasno szary kolor "flat gull gray". Tylna ściana kabiny pilotów także w kolorze jasno szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi