Gość Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Mikołaj wspomniał Polskie Skrzydła - zajrzałem i tam, a jakże, jest 418, ale barwy tam podane to chyba jednak od czapy są: góra to FS13670 i FS34257, niebieski to FS35200 (tu także końcówka statecznika pionowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Malowanie drobnych części w toku. Kolor niebieski to mieszanka H 25 i H 45. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 No i nareszcie coś drgnęło,idziesz jak widzę prosto z pudła? Tyle pisania o kolorach a felgi kół pomalowałeś na zielono,na fotce trudno dopatrzeć mi się tego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Można powiedzieć że prosto z pudła, a co do felg to były prawdopodobnie zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Zabrałem się też już za kadłub. Nawierciłem między innymi otworki w miejscach gdzie będą lufy Mastera. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Postanowiłem przymierzyć jak pasuje kabina oraz połówki kadłuba i dobrze że to zrobiłem. Zapomniałem że przednia część wlotu powietrza wraz z kabiną są za szerokie i nie domyka się część z działkami. W poprzednim Smerze którego robiłem LiM 6 bis było to samo, ale jakoś mi to dziś umknęło. Musiałem tak jak w przypadku poprzedniego modelu zebrać trochę plastiku z dolnej części kabiny. Na szczęście będzie to niewidoczne po sklejeniu. Muszę jeszcze poprawić niektóre miejsca kolorem niebieskim. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 A te otwory za działkami,nie fajnie było by je wyciąć?Chyba są to wyrzutniki łusek czy jakoś się zwą. Po spiłowaniu widzę że jakoś to pasuje do kupy,zresztą z 15-tką Trumpka też był problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Po co wycinać ?. Są to wyloty łusek i po daniu czarnej farbki będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 A nie myslales zeby do kamuflazu wykorzystac farby Bilmodela? Np zielono oliwkowy nr 107 a ten zoltawy np nr111? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Dzięki za radę ale do aero używam wyłącznie Gunze i Tamki. Zresztą widzę, że ten 111 to to samo co ten mój Gunze Radome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze Bilmodele sa bardzo dobre i gotowe odrazu pod aero, zapach tylko troche intensywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Tak jak pisałem pozostanę przy Gunze . Bardzo dobrze mi się tymi farbkami maluje i tyle. Farbki te mają jak dla mnie same zalety, więc po co mam je zmieniać na inne ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Dzisiejszy ranek spędziłem na szlifowaniu skrzydeł oraz statecznika, aby pozbyć się przesunięć i nierówności. Pomalowałem też wnętrze kadłuba. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Czyli praktycznie złożysz go dzisiaj do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Raczej gdzieś za kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Początki prac przy kabinie. created by picasa2html.com Tablica z blaszki Edka dedykowanej do modelu Hobby Bossa jest o wiele za duża i trzeba było wszystko po docinać, aby dopasować zegary do Smera. Zresztą jakbym tego nie zrobił to za chiny by ona się nie zmieściła w kadłubie. W zestawie jest ładna kalka imitująca tablicę przyrządów ale niestety jest szara. created by picasa2html.com Oczywiście fotel Pavli też nie pasował i trzeba było go podpiłować. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 A tej tablicy lepiej się nie dało doskrobać? Może lepszy efekt był by robiąc ją od podstaw samemu,skoro ta oryginalna dedykowana jest do H.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Przecież to jest blaszka tylko, że dopasowana do plastikowej tablicy z zestawu, więc co tu mam jeszcze zrobić?. Tak jak pisałem w całości by się nie zmieściła. Obcięta została tylko po obrzeżach. Chyba sam bym lepszej nie zrobił jak fototrawiona. Zresztą fotki są słabe i tak może też tablica wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Przecież to jest blaszka tylko, że dopasowana do plastikowej tablicy z zestawu, więc co tu mam jeszcze zrobić?. Tak jak pisałem w całości by się nie zmieściła. Obcięta została tylko po obrzeżach. Chyba sam bym lepszej nie zrobił jak fototrawiona. Zresztą fotki są słabe i tak może też tablica wygląda. Mógłbyś ta fototrawioną użyć jako swego rodzaju szablonu tylko otwory na zegary w nowej tablicy pomniejszyć np. o 0,1 mm. Trzeba się trochę z tym pobawić ale myślę że dasz radę. Szkoda by było żeby taki fajny samolot straszył trochę tablicą, no chyba że go zamykasz i nie będzie tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Sztuczny horyzont w kolorach niebiesko-brazowym / niebo-powierchownost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 No jest to blaszka,z której przy tej skali można wyciągnąć dożo lepszy efekt,pomijając zrobienie takiej tablicy od podstaw,u mnie wyszło to tak viewtopic.php?f=86&t=55737 .To też blaszka,nie chodzi o to żeby wskazówki na zegarach się kręciły,i były podświetlane łącznie z kontrolkami,a jest to realne do wykonania,ale żeby była bardziej czytelna. Jutro wezmę się za swoją tablicę,zobaczę czy można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Dla mnie jest ok i nic nie będę zmieniał. Kabina będzie zamknięta, więc za bardzo nie będzie jej widać. Zdjęcie jest nie wyrażne i bez iso. Na żywo wygląda to o niebo lepiej. Koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 Ciąg dalszy prac. Wnęki podwozia pomalowane. Złożyłem też w całość golenie podwozia wraz z kołami oraz kabinkę. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 Dysza już wklejona w kadłub. Oczywiście trzeba było trochę zdjąć plastiku z nasady dyszy, aby kadłub się dobrze zamknął. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 Kadłub się skleił i schnie, więc zabrałem się za malowanie fotela pilota. Fotel Pavli jakością nie powala. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi