Matys Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Debonder zadziała jak zawsze, ale element przezroczysty zmatowieje przez co przestanie być przezroczysty - trzeba będzie polerować. Tak samo może być po kretowaniu, ale tego nie jestem pewien. W każdym razie ostrożnie, najlepiej na czymś najpierw przetestuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 A jakie farby kładłeś na tę owiewkę? Bo jeśli Gunze/Tamiya, to ładnie zmyjesz Leveling Thinnerem, z reguły on nie uszkadza szkła. Co do modelu to bardzo ładny, ale rakiety proszą o washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomick Napisano 11 Października 2017 Autor Share Napisano 11 Października 2017 Rzeczywiście trzeba będzie zrobić delikatny wash na pociskach. Malowałem Gunze - Surfacer i farba serii H. Udało się bezboleśnie oddzielić: Rama nie potrzebuje zabiegów, ale owiewkę trzeba pomalować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 No to zmyjesz Leveling Thinnerem, on z reguły nie uszkadza przezroczystych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomick Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Wróciłem do "żywych", więc chcę do końca tygodnia wykończyć robotę i ruszyć z F-104G i czymś nowym Levelling Thinner zrobił dobrą robotę. Szlifuję owiewkę papierkiem wodnym 2500 i zastanawiam się, jak pozbyć się zacieku. Debonder Wamodu nie uszkodzi mi owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Tez bym tak chciał ładnie malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi