Matys Napisano 11 Października 2017 Napisano 11 Października 2017 Debonder zadziała jak zawsze, ale element przezroczysty zmatowieje przez co przestanie być przezroczysty - trzeba będzie polerować. Tak samo może być po kretowaniu, ale tego nie jestem pewien. W każdym razie ostrożnie, najlepiej na czymś najpierw przetestuj. Cytuj
Solo Napisano 11 Października 2017 Napisano 11 Października 2017 A jakie farby kładłeś na tę owiewkę? Bo jeśli Gunze/Tamiya, to ładnie zmyjesz Leveling Thinnerem, z reguły on nie uszkadza szkła. Co do modelu to bardzo ładny, ale rakiety proszą o washa. Cytuj
chomick Napisano 11 Października 2017 Autor Napisano 11 Października 2017 Rzeczywiście trzeba będzie zrobić delikatny wash na pociskach. Malowałem Gunze - Surfacer i farba serii H. Udało się bezboleśnie oddzielić: Rama nie potrzebuje zabiegów, ale owiewkę trzeba pomalować jeszcze raz. Cytuj
Solo Napisano 11 Października 2017 Napisano 11 Października 2017 No to zmyjesz Leveling Thinnerem, on z reguły nie uszkadza przezroczystych części. Cytuj
chomick Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Napisano 4 Stycznia 2018 Wróciłem do "żywych", więc chcę do końca tygodnia wykończyć robotę i ruszyć z F-104G i czymś nowym Levelling Thinner zrobił dobrą robotę. Szlifuję owiewkę papierkiem wodnym 2500 i zastanawiam się, jak pozbyć się zacieku. Debonder Wamodu nie uszkodzi mi owiewki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi