koralgol4 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Model SMER'a. Nauka robienia wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Wiatr w żaglu od rufy, bandera skierowana ku rufie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Fajny model, ale wiatru nie oszukasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Do tego załoga widmo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Wiatr w żaglu od rufy, bandera skierowana ku rufie... Bandera łopocze na wietrze, znasz takie zjawisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Wiatr w żaglu od rufy, bandera skierowana ku rufie... Bandera łopocze na wietrze, znasz takie zjawisko? no pewnie.. okręt tak popierdala do przodu, że pęd kieruje banderę w tył :] dziwne, że się tego czepiają, a nie przeszkadzają im szwy na stępce albo ślady po wypychaczach na żaglu.. modelarze za dychę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Witam, Czy woda jest zrobiona z silikonu sanitarnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Wiatr w żaglu od rufy, bandera skierowana ku rufie... Bandera łopocze na wietrze, znasz takie zjawisko? no pewnie.. okręt tak popierdala do przodu, że pęd kieruje banderę w tył :] dziwne, że się tego czepiają, a nie przeszkadzają im szwy na stępce albo ślady po wypychaczach na żaglu.. modelarze za dychę.. Coście się tak uczepili tej bandery? Gdzie ona niby ma kierunek odwrotny do wiatru? Spójrzcie na fotkę z góry! ;) No jasne, że jest się do czego przyczepić, ale o banderze nawet nie pomyślałem, że będzie powodem przyczepek. Sama ramka wyszła mi krzywo, są ślady po wypychaczach (zestaw pod tym względem jest nie najlepszy). To mój pierwszy model okrętu i w ogóle na razie zrobiłem w sumie 7 modeli - 5 samolotów i jedna figurka oraz ten statek. Także uczę się Mnie się model podoba, mógł być lepszy, ale zamysłem było przećwiczenie robienia wody z czego jestem ogólnie zadowolony! Woda to silikon + żel akrylowy + malowanie olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Wiatr w żaglu od rufy, bandera skierowana ku rufie... Bandera łopocze na wietrze, znasz takie zjawisko? no pewnie.. okręt tak popierdala do przodu, że pęd kieruje banderę w tył :] dziwne, że się tego czepiają, a nie przeszkadzają im szwy na stępce albo ślady po wypychaczach na żaglu.. modelarze za dychę.. Też chciałem się odnieść do wypychaczy. Sam żagiel też wypadałoby przeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 Też chciałem się odnieść do wypychaczy. Sam żagiel też wypadałoby przeszlifować. WOW! Wyobraźcie sobie, że żagiel był szlifowany! Ale przy jego pudełkowej grubości to chyba musiałbym użyć tarki do kartofli aby zlikwidować bardzo głębokie linie wgłębne i wypychacze. Z całym szacunkiem, ale póki co jedynie Fazzy_bez_humoru ma na koncie jakieś sensowne modele, które uprawniają go do sensownej krytyki (za wyjątkiem bandery skierowanej ku rufie). ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 A czy "brak sensownych modeli na koncie" wyklucza zadawanie pytań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Share Napisano 3 Listopada 2016 A czy "brak sensownych modeli na koncie" wyklucza zadawanie pytań? Nie Dlatego na Twoje pytanie odpowiedziałem w jednym z powyższych komentarzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Coście się tak uczepili tej bandery? Gdzie ona niby ma kierunek odwrotny do wiatru? Spójrzcie na fotkę z góry! ;) Co do tej nieszczęsnej bandery - niestety jest bez sensu trochę. Wiatr wieje z tyłu (żagiel wypełniony), to i bandera jest skierowana do przodu. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Share Napisano 4 Listopada 2016 Coście się tak uczepili tej bandery? Gdzie ona niby ma kierunek odwrotny do wiatru? Spójrzcie na fotkę z góry! ;) Co do tej nieszczęsnej bandery - niestety jest bez sensu trochę. Wiatr wieje z tyłu (żagiel wypełniony), to i bandera jest skierowana do przodu. Pozdrawiam Eryk Uświadomiłeś mi to! DZIĘKI CI należy mi się: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 A czy "brak sensownych modeli na koncie" wyklucza zadawanie pytań? Najwyraźniej wyklucza... Trzeba prezentować się na forum by mieć prawo głosu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Też chciałem się odnieść do wypychaczy. Sam żagiel też wypadałoby przeszlifować. WOW! Wyobraźcie sobie, że żagiel był szlifowany! Ale przy jego pudełkowej grubości to chyba musiałbym użyć tarki do kartofli aby zlikwidować bardzo głębokie linie wgłębne i wypychacze. Z całym szacunkiem, ale póki co jedynie Fazzy_bez_humoru ma na koncie jakieś sensowne modele, które uprawniają go do sensownej krytyki (za wyjątkiem bandery skierowanej ku rufie). ;) To trzeba było użyć tarki. Mam ten model w pudełku i jestem w stanie ci udowodnić że te ślady po wypychaczach da się usunąć. Więc nie odgryzaj się argumentami w kwestii ilości zdjęć na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 8 Listopada 2016 Autor Share Napisano 8 Listopada 2016 Też chciałem się odnieść do wypychaczy. Sam żagiel też wypadałoby przeszlifować. WOW! Wyobraźcie sobie, że żagiel był szlifowany! Ale przy jego pudełkowej grubości to chyba musiałbym użyć tarki do kartofli aby zlikwidować bardzo głębokie linie wgłębne i wypychacze. Z całym szacunkiem, ale póki co jedynie Fazzy_bez_humoru ma na koncie jakieś sensowne modele, które uprawniają go do sensownej krytyki (za wyjątkiem bandery skierowanej ku rufie). ;) To trzeba było użyć tarki. Mam ten model w pudełku i jestem w stanie ci udowodnić że te ślady po wypychaczach da się usunąć. Więc nie odgryzaj się argumentami w kwestii ilości zdjęć na forum. Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi