Szymon J Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Witam, Na warsztat jako kolejny padł taki oto zestaw: Dostanie malowanie z 24 pułku ułanów pancernych im. Hetmana Stanisława Żółkiewskiego w malowaniu pudełkowym z Belgi 1944r. Postaram się zrobić go jak najbardziej podobny do oryginału, jeżeli ktoś już przebrnął przez ten model i ma jakieś uwagi, zdjęcia oryginału cokolwiek pomocnego proszę o pomoc Pozdrawiam, Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Ja popatrzę bo mam go zamiar kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Ok, miało być ambitnie ale się poddałem. Nie będzie wnikania w szczegóły (za mało czasu za dużo do zrobienia) będzie wersja prawie pudełkowa. Na początek zdjęcie mojego wzoru: I rozpoczętego szkraba na jego tle: Poddałem się głównie po zapoznaniu się z zawartością opakowania i efekt dzisiejszej pracy: Zobaczymy czy da się zrobić spawy w 1/72 i jak to wygląda, na razie dostał szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 7 Listopada 2016 Share Napisano 7 Listopada 2016 Z tego zdjęcia niewiele da się powiedzieć o samym wozie. Dobrać figurki w 72 też nie będzie łatwo. Zrobienie konkretnego pojazdu wymaga najczęściej przeróbek, więc wersja z pudła raczej odpada. Sam robiłem M3 Stuart z Miraga... trochę pracy wymagał. Ja spawy robiłem z miedzianych drucików, ale no forum radzą szpachle. Kibicuje ulubionej skali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 24 pułk ułanów pancernych To wymysł Miraża - 24 pułk ułanów był jednostką pancerną, ale nosił nazwę "24 pułk ułanów im.Hetmana Stanisława Żółkiewskiego" Życzę powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 9 Listopada 2016 Autor Share Napisano 9 Listopada 2016 Zbieram cały czas i szukam zdjęć, jak nic nie znajdę zrobię troszkę "przekłamaną" wersję jeśli chodzi o numery boczne. Ale już wiem chyba czyi to był czołg i zostało mi już niewiele numerków do wyboru A teraz mały update, pierwszy raz zabrałem się za spawy ciekaw jestem jak będą wyglądały po podkładowaniu (jak nie wyjdą zastosuję ten miedziany drucik) Btw. z moim szczęściem okazało się, że brakuje jednej ramki w opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Spawy ze szpachli Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Spawy ze szpachli Tamiya? Testuję akrylową wamodu, trochę jest za krucha do takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Też jej używam. Do spawów się nie nadaje ale poza tym jest genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Btw. z moim szczęściem okazało się, że brakuje jednej ramki w opakowaniu. To powodzenia z próbą pozyskania od Mirage. Ja kilka maili wysyłałem o brakujące ramki do C7 P i juz dwa lata czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 17 Listopada 2016 Autor Share Napisano 17 Listopada 2016 Odnalazłem te części Części które powinny być w osobnej ramce są randomowo rozrzucone po innych. Nie mogłem się powstrzymać żeby zobaczyć jak dużo baboli narobiłem więc dostał podkład. Jako, że nie potrafię nigdzie znaleźć figurek próbuję przerobić Hellerowskie, jeszcze z 10 zepsuję i chociaż jedna będzie wyglądać podobnie jak te ze zdjęcia. Pozdrawiam, Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 To jest bardzo dobra szpachla na spawy . http://www.mojehobby.pl/products/Plastic-Putty-20ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Te ślady po szlifowaniu to do szpachlowania, bo będzie to bardzo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Te ślady po szlifowaniu to do szpachlowania No dokładnie Dostał surfacerem i pokazał wszystko co go boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Powoli kompletuje badziej na pancerzu, znalazłem zdjęcie na którym widać, że ten egzemplarz ma częściowo osłony. Ma ktoś jakiś pomył jakie pudło jest pod kanistrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Ma ktoś jakiś pomył jakie pudło jest pod kanistrem? Prawdopodobnie jest to drugi kanister (chyba niemiecki) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Te ślady po szlifowaniu to do szpachlowania No dokładnie Dostał surfacerem i pokazał wszystko co go boli.A za k.m. na wieży razem z podstawą to już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi