MWALLO Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Witam Model IV z przekładnią hydrostatyczną w skali 1/35- najnowszy model Dragona po przeróbkach + figura Verlinden. Pozdrawiam Michał Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Model mi się osobiście podoba. Nie jest przegięty z waloryzacją. Ładnie wycieniowany. Ale figurka mi nie pasi w sensie kolorów. Chyba, że to jakaś forma kombinezonu roboczego ale nie spotkałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Słyszałem o napędzie, a raczej przekładni hydrokinetycznej ,ale o napędzie hydrostatycznym raczej nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Zdjęcia tak ciemne, że nic się nie da powiedzieć. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Te zdjęcie oreginału to z jakiegoś muzeum. Bo w tle widzę chyba IS-3 i działo kolejowe. A model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Te zdjęcie oreginału to z jakiegoś muzeum. Tak, stoi w Aberdeen. W środę zrobie foto na jasnym tle- model generalnie jest w ciemniejszej tonacji. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 model generalnie jest w ciemniejszej tonacji.Pozdrawiam Michał Jaka armia, taka tonacja Generalnie to pierszy raz widzę tego typu Pzkw, jak możesz rozwiń trochę temat tej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 PzKpfw IV mit hydrostatischen Antrieb, czyli Niemiecki "Hams" z przekładnią hydrostatyczną to prototyp zbudowany w 1944 roku w zakładach Zahnradfabrik mieszczących się w Augsburgu. Prawdopodobnie do przebudowy użyto pojazdu Ausf. H, choć niektóre źródła podają, że mogła to być wersja G. Obecnie pojazd znajduje się w Ordnance Museum, Aberdeen Ground Provinces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Nowe jaśniejsze foto Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Nowe jaśniejsze foto chyba ciemniejsze? proponuję Michale zmianę koloru tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Nie czepne się do niczego, bardzo dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 (edytowane) .................................. Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Czym robiłeś brud na kołach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 jak zwykle PRO robota, tylko figurek jakis taki spozycjonowany dyskusyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Świetny model Gratuluje Mam tylko jedno ale ,ale pamiętaj że mogę się mylić i wogóle nie lubie być złośliwy w komentowaniu takiego cuda, ale przejdźmy do rzeczy: Czy ten czołg występował w malowaniu Panzer Schwarzgrau ? Bo z tego co czytałem niemcy od wiosny 1943r. przestali stosować ten kolor, i wedle tej informacji czolg raczej nie powinien tak wyglądać. Ale to tyle mialem do powiedzenia Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 Świetny model Gratuluje Mam tylko jedno ale ,ale pamiętaj że mogę się mylić i wogóle nie lubie być złośliwy w komentowaniu takiego cuda, ale przejdźmy do rzeczy: Czy ten czołg występował w malowaniu Panzer Schwarzgrau ? Bo z tego co czytałem niemcy od wiosny 1943r. przestali stosować ten kolor, i wedle tej informacji czolg raczej nie powinien tak wyglądać. Ale to tyle mialem do powiedzenia Pozdrawiam ! Bić Cię nie będe !! Masz racje , ale wyszedłem z założenia, że skoro to prototyp to mógłbyć szary-Paznergrau. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 a po co to rozważanie - samo to że to z późnej wersji przeróbka i ma osłony na wieży mówi że olive werhmacht z konieczności. Nie sugerując się oczywiście eksponatem muzealnym.... A model ma być oryginalny i jest, i tak miało być ;) gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi