MWALLO Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 (edited) Witam Model IV z przekładnią hydrostatyczną w skali 1/35- najnowszy model Dragona po przeróbkach + figura Verlinden. Pozdrawiam Michał Edited April 5, 2008 by Guest Quote
MarcinL Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Model mi się osobiście podoba. Nie jest przegięty z waloryzacją. Ładnie wycieniowany. Ale figurka mi nie pasi w sensie kolorów. Chyba, że to jakaś forma kombinezonu roboczego ale nie spotkałem się. Quote
PiterATS Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Słyszałem o napędzie, a raczej przekładni hydrokinetycznej ,ale o napędzie hydrostatycznym raczej nie... Quote
rzelu Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Zdjęcia tak ciemne, że nic się nie da powiedzieć. Niestety. Quote
imek46 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Te zdjęcie oreginału to z jakiegoś muzeum. Bo w tle widzę chyba IS-3 i działo kolejowe. A model mi się podoba. Quote
MWALLO Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Te zdjęcie oreginału to z jakiegoś muzeum. Tak, stoi w Aberdeen. W środę zrobie foto na jasnym tle- model generalnie jest w ciemniejszej tonacji. Pozdrawiam Michał Quote
Mierzu Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 model generalnie jest w ciemniejszej tonacji.Pozdrawiam Michał Jaka armia, taka tonacja Generalnie to pierszy raz widzę tego typu Pzkw, jak możesz rozwiń trochę temat tej konstrukcji. Quote
Złośliwiec Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 PzKpfw IV mit hydrostatischen Antrieb, czyli Niemiecki "Hams" z przekładnią hydrostatyczną to prototyp zbudowany w 1944 roku w zakładach Zahnradfabrik mieszczących się w Augsburgu. Prawdopodobnie do przebudowy użyto pojazdu Ausf. H, choć niektóre źródła podają, że mogła to być wersja G. Obecnie pojazd znajduje się w Ordnance Museum, Aberdeen Ground Provinces. Quote
MWALLO Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 (edited) Nowe jaśniejsze foto Edited April 5, 2008 by Guest Quote
Artur Wałachowski Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Nowe jaśniejsze foto chyba ciemniejsze? proponuję Michale zmianę koloru tła. Quote
Dumo Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Nie czepne się do niczego, bardzo dobrze się prezentuje. Quote
MWALLO Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 (edited) .................................. Edited April 5, 2008 by Guest Quote
subgrafik Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 jak zwykle PRO robota, tylko figurek jakis taki spozycjonowany dyskusyjnie. Quote
Wladek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Świetny model Gratuluje Mam tylko jedno ale ,ale pamiętaj że mogę się mylić i wogóle nie lubie być złośliwy w komentowaniu takiego cuda, ale przejdźmy do rzeczy: Czy ten czołg występował w malowaniu Panzer Schwarzgrau ? Bo z tego co czytałem niemcy od wiosny 1943r. przestali stosować ten kolor, i wedle tej informacji czolg raczej nie powinien tak wyglądać. Ale to tyle mialem do powiedzenia Pozdrawiam ! Quote
MWALLO Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 Świetny model Gratuluje Mam tylko jedno ale ,ale pamiętaj że mogę się mylić i wogóle nie lubie być złośliwy w komentowaniu takiego cuda, ale przejdźmy do rzeczy: Czy ten czołg występował w malowaniu Panzer Schwarzgrau ? Bo z tego co czytałem niemcy od wiosny 1943r. przestali stosować ten kolor, i wedle tej informacji czolg raczej nie powinien tak wyglądać. Ale to tyle mialem do powiedzenia Pozdrawiam ! Bić Cię nie będe !! Masz racje , ale wyszedłem z założenia, że skoro to prototyp to mógłbyć szary-Paznergrau. Pozdrawiam Michał Quote
Gulumik Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 a po co to rozważanie - samo to że to z późnej wersji przeróbka i ma osłony na wieży mówi że olive werhmacht z konieczności. Nie sugerując się oczywiście eksponatem muzealnym.... A model ma być oryginalny i jest, i tak miało być ;) gratuluje Quote
Recommended Posts