Gość Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Witam!! MIała być galeria Strykera, ale że brytyjska poczta sprawiła mi dziś niespodziankę i dostarczyła, wymarzonego i wyśnionego MS-a, to wszystko idzie w odstawkę i zaczynamy zabawę . Nie lubię robić inboksów, więc zainteresowanych zawartością pudła odsyłam na tą stronę: http://www.moxing.net/2016/1003/7546.html Od siebie powiem, że ten model jest po prostu zajeb...y. Mogę śmiało powiedzieć, że to coś pomiędzy Tamiyą ( plastik z jakiego jest wykonany oraz jakość wyprasek ) i Mengiem ( ruchome podwozie, ogniwkowe gąski itp. ). Jest też kilka ekstra dodatków jak metalowe granaty dymne, prawidło do ukształtowania kosza na wieży. Dwa rodzaje kół jezdnych, starszy typ znany z innych, wcześniejszych T-90, T-72 B itp., oraz nowe koła, typowe dla tej wersji 90-ki, oraz np. BMPT-T72 Terminator II. Sam model można wykonać w dwóch wersjach Expo 2011 i Expo 2012. Różnice?? Expo 2011 to przede wszystkim klasyczne przednie światła z dołożonymi osłonami z blachy, takie same jak w starszych czołgach. Expo 2012 to światła kwadratowe. Jeśli chodzi o malowanie, to obie wersje wyglądają prawie identyczne, różnią się lekko układem plam kamuflażu. Nie będę pisał, czy ten model jest lepszy od Trumpka, czy gorszy, bo nie widziałem Trumpeterowego modelu. Produkt Tigera, na pewno nie jest tak bardzo rozczłonkowany, jak jego konkurent od Trębacza, ale wcale mu to nie przeszkadza. Nie mogąc się oprzeć, rozgrzebałem już co nie co modela i oto efekt: Tak na zakończenie, dodam jeszcze, że ten model, podobnie jak T-90A Menga, jest wart każdego, wydanego grosza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Miałem w planie... Ostrość detali wygląda bardzo, bardzo... Patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 ... Ostrość detali wygląda bardzo, bardzo... Jak na tą chwilę, nie ma się do czego doczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Listopada 2016 Share Napisano 11 Listopada 2016 Gdybym się miał czepiać ceny, to bym go teraz nie budował . Poza tym jak pisałem, ten model jest wart tych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Listopada 2016 Share Napisano 11 Listopada 2016 Patrzymy i kibicujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 Oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 Witam. Dzięki serdeczne za zainteresowanie. Postaram się by było na co popatrzeć. Ok, etap, który najmniej lubię przy budowie modeli czołgów, czyli podwozie uważam za zakończony. Zostało tylko wkleić dwie obejmy pod beczki, Tradycyjnie, mój teciak będzie bez beczek, więc, trzeba było te obejmy, nieco przerobić: Do tej pory, praca z tym modelem, to sama przyjemność. Muszę przyznać, że ten Tygrys i jego teciak, to groźny rywal Menga i Trumpetera. Jeśli wypuści jeszcze jakieś czołgi z serii T-xx na tym poziomie, to może nieźle podrapać swoją konkurencję. Ok, tu jeszcze kilka fotek po przymiarkach z górą pancerza i wieżą: Tyle na teraz. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 Ja sobie tez popatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Powoli do przodu. Nic konkretnego. Fotki bez tła, ale robione na szybko, tuż przed wyjściem do roboty: Gąsienica od Mengowskiego terminatora. Pasuje idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Detal cieszy oko ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Dodam jeszcze, dla zainteresowanych budową tego czołgu w wersji 2013, że Tiger dał w pudle wiele elementów potrzebnych do zrobienia modelu własnie z EXPO 2013. Niestety wieża wymagała by przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Dodam jeszcze, dla zainteresowanych budową tego czołgu w wersji 2013, że Tiger dał w pudle wiele elementów potrzebnych do zrobienia modelu własnie z EXPO 2013. Niestety wieża wymagała by przeróbki. To poczekam na Trumpka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Pomału zaczyna to przypominać czołg: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Ale ci szybko to składanie idzie. Ma nadzieję ze z malowaniem dojedziesz do końca zanim coś nowego ci w łapki wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Czy Tobie to nie za dobrze wychodzi nie ma się do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Ale ci szybko to składanie idzie. Ma nadzieję ze z malowaniem dojedziesz do końca zanim coś nowego ci w łapki wpadnie. He he, to co na fotkach, to już historia. Przy wieży jest już zrobione znacznie więcej. Jutro fotki Czy Tobie to nie za dobrze wychodzi nie ma się do czego przyczepić Masz na myśli elementy wklejone na odwrót ? Ja mam na to sposób. Odwracam instrukcje do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Czy Tobie to nie za dobrze wychodzi nie ma się do czego przyczepić E tam... Należy spokojnie czekać... Jeszcze tak nie było, żeby czegoś nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Czy Tobie to nie za dobrze wychodzi nie ma się do czego przyczepić E tam... Należy spokojnie czekać... Jeszcze tak nie było, żeby czegoś nie było... Tu się zgodzę z Tobą Dorotka. W paru miejscach musiałem już użyć szpachli, ale to tylko maleńka rysa na szkle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Czy Tobie to nie za dobrze wychodzi nie ma się do czego przyczepić E tam... Należy spokojnie czekać... Jeszcze tak nie było, żeby czegoś nie było... Tu się zgodzę z Tobą Dorotka. W paru miejscach musiałem już użyć szpachli, ale to tylko maleńka rysa na szkle. No to czekamy dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Hello. Coś tam znów podłubałem i oto efekty Tylny kosz: A tu już przymocowany do wieży: oprócz tego dodałem jeszcze,chyba najbardziej charakterystyczny element tego czołgu, a mianowicie zdalnie sterowaną wieżyczkę z karabinem maszynowym 7,62 mm PKT: Na razie bez optyki, bo chcę ją jakoś fajnie zrobić, nie wiem, folia holograficzne, czy coś takiego. No i nie ma jeszcze kopuły dowódcy, ale ta wymaga małego " apgrejdu" No i jak to u mnie, model tylko na jednej gąsce, bo przecież wszystko inne jest ciekawsze do budowania, niż jakaś tam gąsienica,co by model stał prosto, dwie obejmy na beczki nadal nie wklejone, bo przecież na to trzeba będzie osobny warsztat zakładać . A tak ogólnie, to mam nadzieję, że model sprawia pozytywne wrażenie?? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Bardzo pozytywne.Aż kusi by rozgrzebać własnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Gorlock, jak zaczniesz budować swojego, pomiń części D40 i D41. Na tych czołgach już tego nie montują, a ja w swoim będę musiał oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Hello. Coś tam znów podłubałem i oto efekty Tylny kosz: Taki klocek jest w zestawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Tak, ten klocek znajduje się w pudle i baaardzo ułatwia sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Tak, ten klocek znajduje się w pudle i baaardzo ułatwia sprawę Warto płacić? Warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi