Kvaot Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 Witam! Jako że mój projekt poboczny w postaci samolociku z I WŚ jest praktycznie ukończony (zostało tylko zrobić mu zdjęcia) postanowiłem pobawić się więcej ze skalą 1:144, tak więc trafiłem w markecie na takie cudeńko: Co prawda model już jest właściwie sklejony, ale nie miałem czasu zaczynać galerii w tym samym czasie kiedy go sklejałem także podzielę się z wami fotografiami wykonanymi podczas prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 Oooo następny mikrus w proiekcie Będę kibicował P.S. A w jakim markecie można znaleźć modele w 1:144? Bo w toruniu ani w Auchan ani w Carrefour nic nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 12 Listopada 2016 Autor Share Napisano 12 Listopada 2016 W naszym bielskim Auchan jest ich całkiem sporo, głównie to Plastyki, Mirage hobby i Revelle. Trafiłem też w "Bi1" (jakaś pochodna od Auchana). Niestety dostawy nowych modeli są raz na rok w okresie świątecznym Co do modeli w 144 to są wymienione jako "seria III" Aktualizacja: Jak na razie skupiłem się na malowaniu kokpitu i całości A tutaj dla porównania Diesel z U-Boota typu XXI w tej samej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 Kokpit malowany pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 Radzę zdemontować te pionowe dupsliki za kabinami (nie wiem jak to nazwać) i przykleić osobno, już pomalowane. W przeciwnym razie czeka Cię docinanie kalek - kładzie się tam takie długie pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 … pionowe dupsliki … (nie wiem jak to nazwać) …Grzebień aerodynamiczny (Wing fence) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 No właśnie się o tym przekonałem, mogłem sprawdzić forum zanim wziąłem się za kalkomanię :P teraz mam lekko poszarpane, ale myślę, że jakoś to zakryję. Kokpit malowany pędzlem? Tak, zestaw nie zawierał kalek do kokpitu, musiałem improwizować Aktualizacja: Aktualnie model wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 … pionowe dupsliki … (nie wiem jak to nazwać) …Grzebień aerodynamiczny (Wing fence) Dzięki za doprecyzowanie Kvaot Ja miałem więcej szczęscia i przyłożyłem na sucho przed nałożeniem. Pamiętaj o po pomalowaniu obręczy silnika - za dyszami. Też mi to umknęło Dobrze idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Model ukończony! Niedługo zrobię jakąś galerię, na razie wrzucam parę fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Bardzo fajnie wygląda ten mikrus Od niedawna też mam takiego, więc Twój warsztat bardzo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Marudek wielkie dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Bardzo ładnie pomalowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Cieszę się, że malowanie się podoba, cały czas staram się osiągnąć złoty środek z używaniem washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Mi również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi