Jump to content

Roden RAF S.E.5a Wolseley Viper 1:72

Kvaot
 Share

Recommended Posts

Witam! Mogę podzielić się w końcu galerią mojego ostatniego tworu, w końcu udało mi się zrobić jako takie zdjęcia, więc zapraszam do oglądania i oceniania!

Ogólnie o modelu Rodena można powiedzieć, że jest całkiem udany, problemem okazały się tylko krzywe kalkomanie, które niestety ucierpiały sporo podczas próby docinania i modelowania, moja ocena to 4/5

W oczy może rzucać się brzydko przyklejone olinowanie, wziąłem to pod uwagę i wiem już jak temu zaradzić w przyszłości.

YZugNeB.jpg

nHCvMfa.jpg

NqXXTrm.jpg

QlGE2f0.jpg

FLDckV0.jpg

Zawsze podziwiam ludzi którzy biorą się za szmatopłaty i im te modele wychodzą. Jedynę co jako lajkonik tematu modeli z tamtego okresu powiedzieć to chyba kóła trochę koślawo wklejone. Reszta jak dla mnie bomba

Fajnie że wam się podoba, cieszą mnie pozytywne opinie

Świetne linki! Model zacny, choć sam samolot to do ładnych nie należy, widziałem go na żywo na jakimś air show, niezbyt przykuwał oko.

Taki całkiem klasyczny pierwszowojenniak, ma tam swój urok

Fajnie Ci wyszedł, jest na czym oko zawiesić Ok, przeszedłeś obowiązkowy trening przed obowiązkowym Albatrosem (zaliczyłeś na 5+ ), ale teraz U-Boot czeka na kontynuację

Albatrosa bardzo chętnie w przyszłości, może nawet pomyślę o większej skali A U-Boot caly czas powoli i do przodu, nie ma się o co martwić

Całkiem zgrabnie Ci wyszedł! Szkoda, że kalki z Rodena są takie kiepskie...

Można by się do paru rzeczy przyczepić ale myślę, że odbiór jest bardzo pozytywny i mam nadzieję, że nie jest to twój ostatni szmatopłat a i na U-Boota chętnie popatrzę!

Wciąż się uczę i mam nadzieję, że kolejny szmatolot (pewnie albatros ) wypadnie lepiej, może kalki okażą się lepsze jakościowo. U boot jak na razie oczekuje na oświetlenie a ja eksperymentuję z lutowaniem