Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2016 Bardzo to wszystko ciekawie wyglada, powodzenia.Dzięki. Jeszcze T-Walle i malowanie. Po ile chodzą te płyty drogowe? Ile wyszło Ci za te na Twoją podstawkę..?Płyty kupowałem w Martoli po 17zł minus rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2016 Ladnia to wyglada, jedynie co to trzeba poprawic to zapchane siatki .Reszta na privTak niestety działa Metal Primer od Gunze. Jest dosyć gęsty i często zapycha siatki. Więcej często z tym problemu niż pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2016 Wczora z wieczora pomalowałem płyty różnymi kolorami szarości, później popsikałem ciemno szarym nałączeniach i innych bregach i na to mocno rozcieńczony XF-20, nastepnie XF-19 i na koniec pół na pół XF-19 z XF-2. Wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dzięki. Dzisiaj też tylko jedna fota. Dodałem trochę gruntu i przykurzyłem płyty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 Dodałem kilka ścianek, pomalowałem i pobrudziłem. Pytanie jak i czym utrwalić ten pył, żeby przy pierwszym lepszym dmuchnięciu nie poleciał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Dodałem kilka ścianek, pomalowałem i pobrudziłem. Pytanie jak i czym utrwalić ten pył, żeby przy pierwszym lepszym dmuchnięciu nie poleciał: Fixer. Może fiksatywa...lub gravel glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 … i pobrudziłem. Pytanie jak i czym utrwalić ten pył, żeby przy pierwszym lepszym dmuchnięciu nie poleciał …Będąc nastolatkiem podebrałem matce taki rozpylacz lakieru do włosów i użyłem do nitrocellonu przy Jaskółce 76. Sprawował się wyśmienicie. Znalazłem, że jakaś hurtownia kosmetyczna sprzedaje coś podobnego , ale „towar niedostępny”. Naszło mnie, że podobne zachowanie możesz „wyprodukować” aerografem przy bardzo niskim ciśnieniu pryskając chmurkę/mgiełkę z rozżedzonego lakieru nad utrwalanym przedmiotem i pozwalając aby osiadła na tym czego nie chcesz ruszyć. Ponieważ sam nie sprawdziłem, to jest to luźna propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Popsikałem fixerem aero na małym ciśnieniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Popsikałem fixerem aero na małym ciśnieniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dlaczego nie pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Popsikałem fixerem aero na małym ciśnieniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dlaczego nie pędzlem ? Bałem się że zmyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 Ale to nie chodzi o "mazianie" pędzlem po pigmencie, tylko o nasączenie pigmentu z pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2017 Popsikałem fixerem aero na małym ciśnieniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dlaczego nie pędzlem ? Bałem się że zmyję. I jak widać pigment? Ja nałożyłem cienka warstwę pigmentu, "Pigment fixer'em" za pomocą pędzla nasączyłem pigment i co? Po pigmencie nie ma śladu. Pigmentu misi być chyba gruba warstwa, by był widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Miejscami dodałem jeszcze fixer pipetą, teraz schnie, zobaczę wieczorem. Dodałem za to trochę trawy za "murem" i zastanawiam się co dodać z przodu? Jakieś beczki, palety? Nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Rhino praktycznie gotowy na kolor bazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 szybki jaką farbą zazieleniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Mieszaniną Clear Yellow i Clear Blue Tamiya. Proporcje dobierane na oko. Bardzo rozcięczone i malowane mgiełką w kilku warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi