luckyLUKE Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Witajcie. Łasicę skończyłem już jakiś czas temu i jest to mój drugi w pełni wykonany model. Kupiłem go przypadkiem i założeniem było złożyć go prosto z pudła bez wdawania się w szczegóły. Takie lekarstwo na stres w pracy, które idealnie spełniło swoją rolę. Głównym błędem jest nieprawidłowy kolor górnej części kadłuba. Po malowaniu coś mi nie pasowało i dopiero wtedy uzmysłowiłem sobie, że do wymieszania koloru docelowego nabrałem do strzykawki dwa razy więcej XF-24 niż należało. Coś mi też świta, że zbiornik paliwa powinien być czarny (zakręciłem się podczas rozszyfrowywania instrukcji). Ogólnie podążałem za instrukcją, więc pewnie coś jeszcze by się znalazło. Może jeszcze w tej skali coś kiedyś zlepię - na razie jednak mi wystarczy. Zrobienie takiego malucha, to wbrew pozorom wyzwanie. Zapraszam do oglądania i komentowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted November 19, 2016 Super Moderator Share Posted November 19, 2016 Bardzo ładny Owiewkę polerowałeś czy to taka fabryczna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted November 19, 2016 Author Share Posted November 19, 2016 Dzięki Owiewka fabryczna - sam byłem zdziwiony, że jest taka ładna i dobrze dopasowana. Teraz trochę żałuję, że odpuściłem kokpit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 No i bardzo fajny modelik. Czysto i schludnie poklejony. Ja bym jeszcze mu spód umorusał, bo w Hornetach to częsta przypadłość (wiem, że nie widać jak stoi na półce, ale jaka przyjemność potem komuś pokazać!). Zbiornik paliwa to rzecz wymienna, więc nie dramatyzowałbym nad tym. W zasadzie jakby mu "pocienkować" pokrywy podwozia i te grzebienie na górze, to mógłby uchodzić za większego niż jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Elegancki model Myślę, że jiejednego zachęci do popularyzowania skali 1:144 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted November 20, 2016 Author Share Posted November 20, 2016 Ciesze się, że się podoba Rzeczywiście klapy i grzebienie wyglądają "grubaśnie". Problem w tym, że są to naprawdę małe elementy - trochę się napociłem, żeby je przykleić ;) Zestaw gorąco polecam - jak się dobrze spasuje części, to praktycznie nie trzeba szpachlować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Bardzo zgrabny i ładnie zrobiony modelik, aż kusi żeby go też pociąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 aż kusi żeby go też pociąć Co racja, to racja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Ładniusi. Aż się chyba skuszę na jakiegoś fightera coby się trochę od mych airlinerow oderwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckyLUKE Posted November 22, 2016 Author Share Posted November 22, 2016 Tnijcie, tnijcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts