Jump to content

F/A-18D Hornet "Wild Weasel", Revel 1/144

luckyLUKE
 Share

Recommended Posts

Witajcie. Łasicę skończyłem już jakiś czas temu i jest to mój drugi w pełni wykonany model. Kupiłem go przypadkiem i założeniem było złożyć go prosto z pudła bez wdawania się w szczegóły. Takie lekarstwo na stres w pracy, które idealnie spełniło swoją rolę. Głównym błędem jest nieprawidłowy kolor górnej części kadłuba. Po malowaniu coś mi nie pasowało i dopiero wtedy uzmysłowiłem sobie, że do wymieszania koloru docelowego nabrałem do strzykawki dwa razy więcej XF-24 niż należało. Coś mi też świta, że zbiornik paliwa powinien być czarny (zakręciłem się podczas rozszyfrowywania instrukcji). Ogólnie podążałem za instrukcją, więc pewnie coś jeszcze by się znalazło. Może jeszcze w tej skali coś kiedyś zlepię - na razie jednak mi wystarczy. Zrobienie takiego malucha, to wbrew pozorom wyzwanie. Zapraszam do oglądania i komentowania

P1180658_zpsnkftsoii.jpg

P1180663_zpsaahyt0n2.jpg

P1180665_zpsm89kmsse.jpg

P1180669_zpsf5nx3fds.jpg

P1180674_zpshbmp78ez.jpg

P1180679_zpspemf95yo.jpg

P1180691_zpskvlnbkmw.jpg

No i bardzo fajny modelik. Czysto i schludnie poklejony. Ja bym jeszcze mu spód umorusał, bo w Hornetach to częsta przypadłość (wiem, że nie widać jak stoi na półce, ale jaka przyjemność potem komuś pokazać!). Zbiornik paliwa to rzecz wymienna, więc nie dramatyzowałbym nad tym.

W zasadzie jakby mu "pocienkować" pokrywy podwozia i te grzebienie na górze, to mógłby uchodzić za większego niż jest.

Ciesze się, że się podoba Rzeczywiście klapy i grzebienie wyglądają "grubaśnie". Problem w tym, że są to naprawdę małe elementy - trochę się napociłem, żeby je przykleić ;) Zestaw gorąco polecam - jak się dobrze spasuje części, to praktycznie nie trzeba szpachlować.