jureczek Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Skleiłem Moglem lepiej Jestem zadowolony ,bo następny fajny samolocik pojawił się w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Fajne malowanie tej maszyny, trochę szkoda że nie pokusiłeś się o jakieś cieniowanie. No i odrobinę zabrakło staranności jak na mój gust. No ale powolutku do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Malowanie atrakcyjne. Ocenę wykonania zostawię specjalistom z tego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Dziękuje za pochlebne opinie Nie potrafię się wytłumaczyć Solo czekałem na Twoja opinie i bardzo się jej balem ,ale jakoś to ulgowo wygląda.Nie chce tutaj lizać pewnej części ciała,jak to napisał w jednym z postów jeden z forumowiczów.Traktuje Ciebie jak i kolegę KRL jako "wyrocznie " malarskie.To od Was uczę się technik malowania ,co nie znaczy ze nie podglądam innych Czekam jeszcze na opinie kolegi Karambolis ,o ile zechce tu zajrzeć, jego konkursowa "szesnastka " ostro wymiata Marzy mi się taki kunszt. Staranność .no cóż tego najtrudniej mi się nauczyć .Ale nie odpuszczam i nadal się uczę .Podczas prac na falbanku modelarskim mam super czyściutko .Skąd się biorą klaczki, zacieki i inne babole nie mam pojęcia Teraz podchodzę do F-4 Phantom II z Revella, tez jakieś okazyjne malowanie, jednak przyłożę się do staranności Jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Traktuje Ciebie (...) jako "wyrocznie " malarskie. To miłe, ale serio uwierz mi, że jest tu wielu znacznie, znacznie lepszych modelarzy niż ja i lepiej na nich się wzoruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Hej Baboli jesteś świadom, więc nie będę pisał. Na plus na pewno położone kalki. Takie duże źle się kładzie, wiem coś o tym, a Ci wyszło dobrze Samo kamo też bardzo ciekawe, nie widziałem jeszcze modelu z tego pudła. Co do syfków na modelu. Maluj cieńszymi warstwami, między warstwami daj podeschnąć poprzedniej, żeby farba nie płynęła po modelu, to mniejsze prawdopodobieństwo, że coś się przyklei. Po pomalowaniu, przed lakierem możesz kupić sobie polerkę do paznokci (nie pilnik! ) i delikatnie krótko wypolerować nią farbę. Ale tak na prawdę delikatnie, żeby nie poprzecierać, szczególnie unikając krawędzi. To nie model na wysoki połysk, więc nie musi być idealnie. Optycznie może na tym etapie niewiele to da, ale pod palcem wyczujesz różnicę. Przede wszystkim wyrównasz wszystkie syfki, które się przykleiły do modelu i zobaczysz wyraźną różnicę po położeniu lakieru. Połysk będzie znacznie lepszy i wystarczy mniej warstw lakieru. Lakier też, tak jak farbę, kilka cienkich warstw, żeby nie płynął, to niewiele się do niego przyklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Traktuje Ciebie (...) jako "wyrocznie " malarskie. To miłe, ale serio uwierz mi, że jest tu wielu znacznie, znacznie lepszych modelarzy niż ja i lepiej na nich się wzoruj. Na wyścigach jest takie powiedzenie, że najlepiej prosić o rady tych o dwie klasy lepszych od siebie. Ci szybsi o oczko ołgają cię bojąc się wyhodować konkurencję, a ci dużo bardziej zaawansowani nie zrozumieją twoich problemów, ani ty nie zrozumiesz ich rad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 greatgonzo napisał Na wyścigach jest takie powiedzenie, że najlepiej prosić o rady tych o dwie klasy lepszych od siebie. Ci szybsi o oczko ołgają cię bojąc się wyhodować konkurencję, a ci dużo bardziej zaawansowani nie zrozumieją twoich problemów, ani ty nie zrozumiesz ich rad . Bardzo fajna myśl bardziej kojarzy się z jakimś chińskim porzekadłem ,ale bardzo mądre Koledzy fajnie ,ze zaglądacie Dziękuje bardzo za opinie ,porady i sugestie Biorę się za F-4 Phantom II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2016 Witam. Model mimo kiepskich zdjęć, to mi się podoba. Miłośnicy "Ikara", wszystko już napisali o błędach. Biorę się za F-4 Phantom II Jureczku czyżby Ci już pancerka zbrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Bardzo ciekawe kalki i malowanie...takiej 16 jeszcze nie widziałem, a to jeden z moich ulubionych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi